pocit na vracanie-je to psychika???

Príspevok v téme: pocit na vracanie-je to psychika???
lenka19

Ahojte. Neviem co mi je ale mozno ma niekto taky isty problem ako ja a vedel by mi poradit. Mojim problemom je ze mi byva zle ak mam niekam ist a hlavne ak mam ist sama- ci uz niekde dalej alebo len do nedalekeho obchodu. Kvoli tomu ze mi byva zle akoby som sa mala povracat uz ani nechodim von s kamaratkami.Stale som len doma. Horsie to bude ked zacne skola lebo vtedy mi je zle kazde rano-zo zaciatku vyucovania sa nemozem ani sustredit lebo mi je hrozne zle. Ak by mi vedel niekto pomoct co mam robit bola by som velmi rada. Viem ze je to v psychike ale neviem to nijako ovplyvnit aj ked si poviem ja to zvladnem ale to mi nepomoze. Ak su na to nejake lieky tak napiste ake, len nech nie su na lekarsky predpis.
Dakujem.

Miska466

Dobrý deň, viem ze ste tu uz písali dávno ale za skúšku nič nedám , možem sa opýtať ako ste sa toho zbavili? Lebo ja mam teraz úplne to iste a neviem co mam robit .

acceptance

Ach :-) všimla som si, že je to stará téma. Nevadí, každopádne, to môže pomôcť tomu, kto si nájde tento post s podobnými problémami.

acceptance

Ahoj :-) Áno je to psychika, mávala som niečo veľmi podobné, asi 5 rokov, vtedy som to ani neopisovala ako pocit na vracanie ale vždy som použila slovo že je mi strašne nevoľno. Najprv som to mávala ráno po prebudení, neskôr vždy keď som niekde mala ísť. Ale ani nešlo o to, že som sa von bála ísť, proste aj keď som sa niekde tešila ITAK som to pociťovala. Musím dodať že tých 5 rokov som bola hlúpa, nenapadlo mi že je to zo stresu, myslela som si, že je za tým nejaký iný fyzický problém, chodila som po doktoroch a všetci hovorili, že som zdravá. Potom som si aj povedala, že tak asi psychika, ale itak som sa stresovala pre školu (štátnice atď.) Až to prišlo do toho štádia, že som si privolala úzkostnú poruchu. Čiže nie len tie fyzické prejavy ale aj psychické (strach).

Teraz je to pre mňa ťažšie dostať sa z tohto keď už mám v hlave kadejaké psychické strachy. Ale mám ohľadom tohto načítaných veľa kníh atď.

Radím ti, keď máš tieto fyzické problémy, nebáť sa :-). Mne tento problém spôsobil stres, všetky úzkosti spôsobuje stres. Preto keďže teraz vieš že máš takéto psychosomatické problémy brať všetko ľahšie. Nerob si zbytočné stresy, klídek. Čo sa týka týchto pocitov na vracanie, zaručujem ti, že to prejde :-). Aj mne to prešlo. Telo ti len dáva najavo, že máš priveľa starostí. Cvičenie je veľmi dobré, najlepšie aeróbne. Trošku hormónov šťastia a tvoje telo sa dá trošku do pohody. Píšeš, že už ani vonka moc nechodíš kvôli týmto pocitom? To je najväčšia chyba. Ty musíš robiť všetko tak, ako keby ti nič nebolo. Tie pocity na vracanie sú len zo psychiky tým pádom ty svojim správaním ich časom odstrániš. Nesmieš sa vyhýbať. Choď von na prechádzku :-) ak ti je zle, nevadí, chod von aj druhýkrát, tretí, štvrtý. Čím viackrát pôjdeš tým ti budú žalúdočné problémy odchádzať. Len sa neboj a nerob si stresy. Ivka :-)

aaaanka

Ja som sa s tym tiez stretla, mala som a este aj mam psychycke problemy, nezvladam pracu a som z nej uplne mimo a neviem co dalej. Zo zaciatku som mala problem najest sa rano v praci, ked som prisla domov,bola v klude tak som sa uz najedla. Lenze stale sa to zhorsovalo a teraz ma napina asi stale,ked mam hlad, ked nakupujem jedlo a dokonca uz aj ked iba lezim. A s chutou sa najem malokedy a ked uz tak zjem len trosicku a hned som plna a je mi tazko. Bojim sa ze som si uz znicila zaludok.

kukuruza

este som zabudla napisat. Raz mi kamoska povedala, ze najvacsim nepriatelom cloveka je jeho psychika. A je to pravda. Skus to prekonat. Nemysli na to, ze ti bude zle, ked pojdes niekde sama.

kukuruza

Ahoj, ak som to spravne pochopila - je ti zle, ked mas ist niekde mimo domu, a hlavne sama. Mne to pripada, ze to mas vsugerovane, ze to je psychicka zalezitost.. ja mam podobny problem, ale nie s tym, ze mi je zle, ale napr. ak by som sla sama do kostola a mala stat 1 hodinu vkuse, nesla by som, pretoze mne sa casto stava, ze sa mi toci hlava, ked dlho stojim, ale to mam pravdepodobne od ocnej operacie, aspon tak mi to tvrdil lekar ... no aj tak, skus ist k lekarovi. Podla mna je to ozaj len psychika... Inak, ked si vonku napr. s mamou, tak ti zle nie je ? AK nie, tak to je jasne ...

anitt

lenka - pokial je to psychika (aby si to vedela presne, skus zajst gastroenterologovi na gastrofibroskopiu), musis to prekonat sama... tie lieky co tu pisala ta osoba tuto dole su antidepresiva, neradim s nimi zacinat (mam skusenosti), pokial nemas dostatocne silnu volu sama to zmenit, tak to nepojde...mam problemy so zaludkom, uz viac rokov, tiez mi byva na vracanie, alebo ma velmi pali zaludok, ista cast tohto problemu bola normalneho chorobneho charakteru a bola odstranena liekmi a druha cast bola psychicka...jednoducho som sa musela sama ucit prekonat ten pocit bolesti, nemysliet na to, pokracovat v beznej dennej cinnosti a nijako sa neobmedzovat! hlavne neprestavaj chodit von, lebo sa to len zhorsi...strach prekonas len tak ze sa mu sama postavis...ja som osobne teraz na tom ovela lepsie, a nepomohli mi k tomu ziadne antidepresiva ani ukludnovaky, jednoducho ty sama sa musis zlhboka nadychnut a povedat si, ze ti nic nieje, inak sa znicis...ja osobne mam viacero zdravotnych problemov, a nebyt motivacie od okolia, podpory blizkych a mojej pevnej vole, tak by to bolo ovela horsie...jasne, obcas este mam take dni ze sa to vrati, ale cim viac si poviem ze je to ok a nic to nieje, tym viac to zabera....ked si nieco vsugerujes, tvoja psychika tomu zacne verit, musis len najst silu a odvahu prekonat to...drzim ti palce!

Lucinka99

ahoj zlatko ja mam ten isty problem neboj nie si v tom sama:) ja mam tiez soky zo skoly asi teda...tiez by som potrebovala pomoc ale moja doktorka ma furt len posiela k psychiatrovi:(je to na nervy

karioll

je to vec vegetativneho nervoveho systemu,cize sa neda ovplyvnit volou.vsetky relevantne lieky su na predpis,ked povies lekarovi o svojom probleme,napise ti velmi slabe ukludnovaky typu lexaurin,treba ho brat maximalne 2 mesiace a zodpovedajuce davky.na tvoje problemy tak 3 mg,ked ti to nebude zaberat,treba dat iny druh,napr.xanax