ahoj, chcela by som sa opytat ci mozem po case zasa darovat krv ak by som si chcela dat piercing do obocia :) dakujem
darovanie krvi a piercing
Po aplikacii piercingu alebo tetovania je nutna prestavka v darovani krvi 6 mesiacov.A vejka223 stanice su autobusove a zeleznicne,transfuziologicke su oddelenia (HTO) alebo Narodna transfuzna sluzba (NTS). :-)
Ja som sa rozprávala priamom s doktorkou na transfúznej stanici a tá mi povedala, že ak mám piercing v koži, čiže v nose, v uchu alebo v pupku, môžem darovať krv pol roku od zavedenia piercingu, ale ak mám piercing na jazyku, alebo v pohlavných orgánoch, som vyradená z darcovstva a to do doby, pokiaľ piercing úplne neodstránim... takže tak
minule som citala nieco v zmysle aktualizovanych podmienok pre darovanie krvi, a bolo tam, ze ak si das piercing alebo tetovanie v normalnom odbornom salone, tak mozes
takyto dotaznik som vyplnovala ja, pozri si dvanastu otazku:)
gubka, ale ved to by uz potom skoro nikto darovat nemohol.. proste ide len o to, ci sa niecim nahodou nenakazis, pokial ti to robia v kvalitnom studiu so sterilnymi vecami a ubehne pol rok, nie je problem... aj s tetovanim uz po pol roku od aplikacie mozes...
ja som bola, mam piercing v pupku, v dotazniku je otazka, ci za posledneho pol roka si si nebola dat tetovanie alebo piercing, alebo daco v takom zmysle... takze po polroku je to oki :)