Rozvádzam sa prvý krát a potrebovala by som poradiť. Potrebujem pri rozvode právnika? Myslím si že manžel bude proti rozvodu, ale je možnosť že sa na pojednávanie vôbec nedoství,rozvedú nás aj za jeho neprítomnosti?? Asi za aký čas od podania žiadosti prebehne pojednávanie. Napíšte mi prosím svoje poznatky.
Ď...
Pomoc pri rozvode
k navrhu treba pripojit kolky v hodnote 66 eur, takze pkial nemas pravnika, tak tolko ta to bude stat
pri rozvode nepotrebujes pravnika, iked je to samozrejme vyhodou...ale v pohode to ide aj bez neho
podstatne je ci mate alebo nemate malolete deti
v kazdom pripade bez jeho pritomnosti vas s najvacsou pravdepodobnostou nerozvedu...ale pokial ide o to, ze sa bojis aby sa manzel nevyhybal sudnemu konaniu, tak v tom problem nebude, sud ma opravnenie ho nechat predviest prostrednictvom policie, pokial sa dobrovolne na pojednavanie nedostavi.
no a dlzka rozvodoveho konania zalezi od mnohych faktorov...ak mate malolete deti je to dlhsie, lebo sud skuma, co je v ich zaujme, ak je manzelstvo bezdetne, prip. deti su uz plnolete ide to rychlo
čo ešte musí obsahovať žiadosť o rozvod a je lepšie ak podám predtým žiadosť o výživné do rozvodu??? jedná sa o výživné pre mna alebo pre deti? ja som zamestnaná...
Vie mi niekto poradit?Môj priatel je ženatý bez detí.Podal si žiadost na rozvod a on ich nerozviedol,podali sme na rozvod o pol roka,lebo som zostala tehotná a zase ich nerozviedol a ako predtým to odložil na neurčito.Dakujem za radu,ako postupovat dalej???
Denz a ty si sa už rozvadzal? Lebo stručný dôvod iste nestačí :) Ja som si návrh najskôr písala sama ale potom mi nedalo a dala som ho právničke a povedala, že s tým mojim návrhom by mi dali akurát tak odklad a odporúčanie do manželskej poradne. Do návrhu treba napísať všetko! Ako často pije , ako tým trpí rodina, deti, proste všetko a hlavne ho nešetriť.
a treba dat ziadost na sud o rozvod...strucny dovod preco...najdi si to aj na internete vo vyhladavaci si zadaj slovo ,,rozvod".
zhruba do 2000 sk....ale bez pravnika.
potrebujem pomoc som vydata 8 rokou a chcem sa rozviest manzel pijem prisla som o pracu kde a kolko ma bude stat rozvod
ivka10, pravnika pri rozvode potrebujes v tom pripade, ak je tvoj manzel podnikatel. ak je normalne zamestnany, tak tam nemusis, sudca mu vyrata z jeho prijimu vyzivne. moj ex je podnikatel, tak ja som pravnika mala, lebo sme sa nesudili o fazulky. mne sud urcil 500€ na dieta a ja som si este pred rozvodom podala ziadost na manzelske vyzivne do rozvodu. drzim palce.