ahojte, potrebujem poradit, pred par dnami som sa zoznamila s mojim bratrancom z 2.kolena ( aspon myslim ze je to z druheho kolena, ak nie tak ma opravte, lebo ja sa do toho fakt nevyznam, totizto jeho mama a moj otec su sesternica a bratranec), vcera sme si s tym mojim bratrancom len tak vysli na prechadzku,lenze este ked sme sa len 1.krat videli vtedy pred par dnami, tak sme si padli hned do oka... vcera nam bolo spolu super, ja citim akoby sme boli jeden pre druheho stvoreni, viem ze sme sa obaja do seba na prvy pohlad zalubili,len mame v tom nasom "pribuzenstve" trochu chaos...mozme sa dat normalne dokopy? a ako je to so sobasom? mohli by sme sa vziat ak by nam to spolu vyslo? prosim napiste ake mate vy skusenosti, dakujem
Bratranec z druheho kolena a laska...
tak na začiatok: áno, ste bratranec a sesternica z druhého kolena.
čo sa týka vzťahu, zákon to nezakazuje, pretože sa už nejedná o blízkeho príbuzného. Ale: počítajte s tým, že spoločnosť takéto vzťahy odsudzuje, majú taký nádych incestu. A je tu aj zdravotné hľadisko, riziko nejakej dedičnej choroby je oveľa väčšie, pretože ste nábeh na nejaké onemocnenie mohli získať od svojich predkov obaja.