Ahojte vsetci!
Viem,ze vela z vas ma odsudi,ale napriek tomu chcem,aby ste mi pomohli.Som skutocne v stave,ze neviem zo seba nic ine dostat,len prosbu o radu.
Mam 17 rokov,mam vazny vztah.Priatel je o 15rokov starsi.Nasa laska je silna,ale som vo vztahu nestastna a hadame sa velakrat.Mam dobreho priatela(kamarat je velmi slabe slovo),ktoreho poznam zhruba dlhsie ako mojho priatela.Mohol by mi byt otcom,je zenaty,ale so svojou zenou nezije,vlastne ich len financne podporuje,stara sa o nich,je to jeho povinnost a pre neho su deti vsetkym a zena je chora,tak jej pomaha rozne.Je to uzasny chlap,ktory je vtipny ale aj zodpovedny a starostlivy.Zaujima sa o mna, o moje starosti aj zdravotne tazkosti,ktore su tiez vazne.Ked za mnou prisiel, vzdy to bolo na baze dobreho kvalitneho priatelstva.Smiali sme sa velmi,vtipkovali sme,rozpravali sme si rozne zivotne situacie a pribehy,ja som ho pocuvala a pozerala sa na mna.Obcas mi dal pusu na licko a na celo a objal ma.Vzdy to iskrilo.Pohlady,letme dotyky...vzdy.flirtovali sme takou skrytou formou.hovorili sme si tajne veci,ktore nikomu inemu nehovorime,stali sme sa takymi dovernikmi,zverencami,imaginarnymi milencami...vedel,ze som vo vztahu nestastna,ale snazil sa ma podporit.s priatelom sme dokonca za nim aj boli niekolkokrat,ked sme boli blizko.bolo to v pohode.no tentorat sa to zmenilo.sedeli sme vonku,bolo to neskutocne silne tie pohlady,smiali sme sa,sedeli uplne blizko vedla seba a bokmi sa dotykali.fajcili sme,chytil ma za ruku.... az som si sadla na taky drevenny stol a nohy som si dala dolu,na lavicku.on na nej sedel a pozeral sa na mna zblizka,niekedy to nedokazal ten pohlad zniest a musel sa uhnut,ale potom zasa.o hodinu sme obaja vedeli co bude.ale nechala som volny priebeh.letmo sa ma dotkal,pri objati som citila ako mi chce dat bozk.ale letmo som sa uhla.az neskor.uz to bolo.vasnive bozky,dotyky,jazyky,pohlady,bolo to strasne silne.moc silne.neuveritelne silne.dotykali sme sa.vedeli sme ze to uz lepsie nemoze byt v tej chvili,bolo to krasne emotivne.
viete,ja svojho priatela lubim,je pre mna vsetkym,ale je iny,nemame vo vztahu iskru,len stereotyp a ostatne blbosti,ktore on nechce zmenit,a ja to sama nedokazem.dnes som zazila nieco krasne,pretoze som to pocitila,ten pocit,ktory som necitila ani pri svojom partnerovi...som uplne zmatena,a stastna
Mam vazny vztah, ale stretavam sa s inym a milujem ho
Spoliehala som,ze odznie aj kritika...ale ide o to, ze svojho terajsieho priatela lubim,nech je to akokolvek medzi nami.Viete,ked si uvedomite,ze v dnesnej dobe nemate nikde istotu a zacitite ju aj vo vztahu,je to krasny pocit...ale len to,nic viac.Opustit ho nechcem,nedokazem to.Chyba mi romantika,iskra v ociach,ze by za mna dal aj ruku do ohna,z jeho strany mi chyba ta skutocna laska.
Moj zenaty kamarat je vo vztahu so svojou zenou naozaj tak,ako som spominala nizsie.Kamarati nie sme,sme viac ako kamarati,nie je to vztah ani kamaratstvo-ako sa to nazyva potom? Citim k nemu istu lasku,chcela by som kricat milujem ho,pretoze som pri nom konecne spontanna,nemusim svoje city ukryvat v snahe,ze by to nepochopil,bal sa pocut alebo nestal o to ako moj priatel terajsi...sme obaja spontanni,je tam ta ISKRA.Moj priatel ma ani len nebozkava skoro,viete si to predstavit?Ake to je pre zenu,ked sa citi pri svojom partnerovi absolutne asexualne?ALe napriek tomu ho lubi?
S mojim zenatym priatelom je to ine,nehanbim sa.pri nom sa mi chce lietat,smiat radovat,a zaroven s nim mozem rozpravat od jednej hluposti az po vazne veci...mozem mu povedat cokolvek,vzdy ma vypocuje,lebo ma vypocut chce
Liana...323 nesuhlasim,ze je tazko "v jej veku" vraviet o vaznom vztahu,moze zazit krajsie a vaznejsie veci ako mnohi 30tnici.zalezi od cloveka takze taketo uvahy o veku su bezvyznamne
Suhlasim s bellou,kasli na oboch.Podla toho,co pises ani jeden nevyzera perspektivne.viem,ze je to urcite tazke ale ved takto sa trapis inak by si sem nepisala.Prestan sa spravat ako falosna svina a podvadzat frajera,nemas ho rada tak mu daj sancu byt s inou,ktora ho bude naozaj chciet.Myslim,ze aj keby sme ti to tu radili toho druheho sa nevzdas,prilis ho chces...ale mozno po case sa od neho odputas..vies teraz uz mate po kamaratstve,ked vravis ze ho milujes nedokazes byt uz len kamaratka.Takze je len moznost ze sa od neho odputas alebo to spolu skusite.Kazdopadne vela stastie
Bez ohľadu na to koľko si toho zažila a že sa pohybuješ medzi dospelákmi... STÁLE MÁŠ 17 ROKOV !!! Cítiš sa vyspelo, dôležito, ale máš 17 rokov !!!
Po prvé: Je veľmi ťažko v tvojom veku hovoriť o vážnom vzťahu.
Po druhé: Už teraz sa v ňom nudíš, vieš čo bude o 10 rokov?
Tvoj priateľ drží nad tebou ochrannú ruku a o to zrejme ty nestojíš, hľadáš iskru, vášeň. Je to pochopiteľné, v tvojom veku predsa ide o to. O hľadanie, objavovanie niečoho nového, možno zakázaného. Nie o vážny vzťah, v ktorom sa síce cítiš bezpečne, ale nudne. Podľa mňa by si sa mala s priateľom rozísť. 32 ročný chlap potrebuje aj tak niečo iné, než postadolescentnú slečnu, ktorá práve rozmýšľa nad iným mužom. Na tvojom mieste by som nechala voľný priebeh tomu druhému vzťahu. Poddaj sa tomu, teda za predpokladu, že to čo si písala o jeho manželstve je pravda. Uži si to, ale dávaj pozor, nech to nemá následky. Pravdepodobne čochvíľa iskra vyprchá aj tam, ale taký je život. Musíš vyspieť poriadne, aby si prišla na iné priority vo vzťahu. Si vo veku, kedy si tieto chyby môžeš dovoliť, robili sme ich všetci, podstatné je a to sa opakujem, aby si nurobila chybu. Každý si prejsť musí všeličím, keď niečo unáhliš, budeš to chcieť neskôr dohnať. A ublížiš viacerím ľuďom. Si mladá, slobodná, choď za srdcom, ale s rozumom.
Veľa šťastia.
podla mna svojho priatela nemilujes, iba si to myslis. lebo keby si ho naozaj milovala nikdy by si ho nedokazala takto podvadzat s inym. a este s dakym starym, co ma deti a manzelku. podla mna to je strasne neprirodzene, ked si niekto hlada takych starych partnerov. ved ty mas 17, si mlada baba, zivot mas pred sebou. este snivas,a len sa pripravujes na naozajstnu dospelost. a on? ked vravis ze by ti mohol byt otcom, tak tipujem, ze mu taha na 40, este nie tak stary chlap ,ale pre 17 rocnu babu rozhodne uz chlap za zenitom. neviem naco by ti bol taky chlap k tomu este ,co ma deti a zenu. a myslim, ze s priatelom by si taktiez nemala ostavat, kedze ti nevyhovuje vas vztah. ja ti radim vykasli na na obidvoch a uvidis, ze potom stretnes taketo ,z ktoreho sa ti zatoci hlava :)) a nebude mat 40 ;) vela stastia
Ja mam priatela o 6 rokov starsieho. A tiez som raz stretla niekoho kto mi pomotal hlavu, nic take sa nestalo, lebo pri predstave, ze podvediem priatela a potom sa mu budem musiet pozriet do oci bolo tak silne, ze som to nedokazala. Porozmyslaj ci ti vztah so svojim priatelom stoji za to, ked si s nim nestastna, ked uz to medzi vami neiskri a potom nechaj volny priebeh ostatnym veciam...
vyjadrite sa niekto k tomu, prosim. Uz nikto?
Mojho priatela maju doma radi.Je velmi zodpovedny,rozumny a drzi nado mnou ochrannu ruku,snazi sa ma nasmerovat k dobremu.To,ze mam pletky so zenatym prietelom nevie nikto.On so svojou zenou nema nic okrem svojich malych deti,takze si nemyslim,ze je to nerozumne,ani jeden z nas nic zle neurobil a nezachoval sa nezodpovedne.Ide o city.Na to,ze mam 17 som prezila vela roznych situacii,na svoj vek az prilis,a uvedomujem si ze aj napriek tomu sa nemozem porovnavat s napr tvojimi skusenostami.Este len hladam samu seba.
Co sa tyka seberovnych vztahov,ja som trosku ina.Nerozumiem si s rovesnikmi a ani ziadny o mna nema zaujem.Pohybujem sa medzi starsimi... a nikdy som nemala iny vztah
Počuj, je jasné, že máš v sebe zmätok, máš 17. Nemôžem v tomto veku a s tými skúsenosťami ktoré zatiaľ máš (vzhľadom na vek) nič iné ani cítiť. Ja mám manžela o 11 rokov staršieho odo mňa, ale poviem ti, myslím, že by si mala v živote zažiť ešte úplne iné vzťahy, než priateĺ starší o 15 rokov alebo vzťah so ženatým. Ten chlap len využíva to, čo mu ponúkaš. Určite by svoj vzťah kvôli tebe neukončil. Ublížiš si tým, len ty sama. viem, že sa to zle počúva, ale je to tak. trochu ma však zaráža, keď ty sa správaš nerozumne, že sa tak správa aj tvoj ženatý kamarát.
a čo sa týka tvojho priatela o 15r. staršieho, ako dlho ste spolu? Jasné, že sa vo vzťahu aj háda, ale mali by to byť skôr sporadické hádky. Myslím, že by si si mala nájsť seberovný vzťah a prežiť všetko,čo k vzťahu patrí.
Všetko čo robíš, sa mi zdá príliš nerozumné. Ako sa k tomu stavia tvoja mamka, bližia rodina?