Oplati sa ist do Ameriky?

Mellissa

Ja za 3 dni letím a je mi jedno že všetci vravia,akí su amíci hlupi.Ani slováci nie su bez chýb, ja sa teším ked to všetko spoznám a uvidím na vlastne oči. Idem študovať, teším sa na ten život a tak:)

malickasom

Ahoj. Ja som bola na work and travel cez Student agency. Zazila som toho strasne vela, zial aj negativne zazitky boli ale ak by som mohla sla by som znova. Je to skvela skusenost. Student agency je dobra agentura, neviem ako teraz, ale vtedy aj najlacnejsie ponukala tento program. Co ti vsak mozem poradit, nechod tam sama, ale aspon s nejakou kamoskou, nechod tam bez toho aby si mala pracu vopred, lebo teraz pocas krizy to je podla mna horsie. Cez Student sa da vybavit robota, alebo hladat treba cez net co je tazsie. Kedysi vsak CK M robila aj taky program ze mozes si na mieste hladat pracu.
Amici su troska tupsi to je pravda. Ale vsetkym co ich hadzu do jedneho vreca poviem asi tolko, ze pokial tam idete pracovat takto sezonne a robite v hoteloch upratovacky, casnicky, zametacov chodnikov tak v takej robote asi vela inteligentych kolegov mat nebudete. By the way, ja som kedysi brigadovala v Cesku v call centre a tam to bol samy debil a to som nemusela ani do USA chodit.

Lana23

vidim, ze sa tu rozvirila diskusia :)
ja tam chcem na max 4 mesiace..a robit nieco take ako ponukaju tie agentury-housekkepping, nieco v zabavnych parkoch, restikach, a tak podobne..laka ma nieco take kde je ocean ako Florida a zaroven neico velke ako je NY..vyberat si nejak nechcem, hlavne len keby som tak nejak dosla a mala trochu stastia tam
ale dakujem za nazory

usa sucks

mila mojeusa...ak si si vsimla, ona uvazuje nad niecim takym ako "work and travel" a nie nad nejakou vrcholnou poziciou, takze TY netrep...takych ako ty je malo, co si vyjdu za nejakou lepsou pracickou, ale KOPA ludi vyjde do usa cez ine programy ako work&travel, au-pair, ci uz studijne programy...
Ja iba hovorim, ze ak nema skusenosti, mala by zacat europou, ale ked chce ist na kratky cas, tak samozrejme, ze nech to vyskusa...najma work and travel.
Ked sa ti v tom usa tak paci, tak si tam mala zostat...preco ked ti bolo tak uzasne a mala si tak uzasny post si odtiahla naspat? Ked su s clovekom tak spokojni aj oni, tak viza nerobia ziadne problemy...
A moj nazor na usa mi aj tak nevezmes. Nesudim podla jedneho cloveka...tolko som sa uz naucila... su blbi ako tago a nie je to iba povera...
Ale mas pravdu...ti vychyteni mozu byt inteligentni...ale pravdepodobnost, ze takych stretnes, je mala!! Nebude predsa robit vo World Bank!

mojeusa

Pre usa sucks: zalezi od toho, kde si sa pohybovala. na Slovensku je to tiez inak vo vyssej spolocnosti medzi inteligentnymi, vzdelanymi ludmi a medzi sedlakmi. Ked si robila operku alebo hocico ine, jasne, ze si tam bola medzi sprostakmi, kto takuto praci vykonava? Ja mam s USA vyborne skusenosti, ale to som sa stretavala s ludmi na urovni, tak tu laskavo netrep. Je rozdiel, ci sa rozpravas so zadkom alebo hlavou. Ja poznam Americanov, coo castejsie chodia do Francuzska a Prahy ako bezny clovek s jednej dediny do druhej. Takisto je rozdiel pracovat v USA ako manazer spitalu alebo posluhovac pri kolotococh...

usa sucks

Lana23, work and travel je samozrejme iny odvar. To aj keby sa ti nepacilo, zatnes zuby a vydrzis. Ale myslim, ze to sa da. Ved budes vediet dopredu, co budes robit. Work and travel mi robili aj nejaky kamarati. Boli v zabavnom parku. Jeden pri "roller coaster"s a dalsi pri tych vodnych,spliechacich jazdach. To slo velmi dobre, lebo v lete to uprednostnuje kopa ludi, kym na moje prekvapenie na coasteri zevraj moc nesli, tak si ten kamos musel v usa najst inu pracu!! Tak siel malovat byty! Pretoze tie peniaze boli velmi male, absolutne mu nestacili na nic. Len neviem, ako si to malovanie dohodol, alebo ci uplne vystupil z toho programu a robil to nacierno. neviem...viem, len ze maloval potom byty v chicagu cele leto, kym druhy cash-oval dost dobre...takze o tom je stastie...
Ale work and travel mi pride ako dobra sanca,to mas pravdu.

Lana23

ale ja tam chcem ist len na 3 -4 mesiace na work and travel napr cez student agency..mam par znamych co tam boli a ti s tym boli velmi spokojni..ja by som chcela len cez to leto..nie zit alebo dlhodobo pracovat..proste nieco vidiet, zaktivnit si anglictinu

usa sucks

oukydouky, to sa stalo aj mne, ze som bola v supermarkete...MENSI asi ako kaufland v nejakom beznom slovenskom meste...a spytali sa ma, ci mame taketo obchodne domy na SR... si mysleli ze posledny zapadakov... takisto sa ma raz pytali, ci som uz videla prskavku :D. Si mysleli, ze to bude u mna asi najvacsi novy hit... proste blbci.

oukydouky

Kamos bol 3mesiace v NY, pracoval v pizzerke a vravel, ze nikdy viac! Ze fakt ich tam mali za najvacsie handry a mnohi dokonca ani netusili, kde je Slovensko a stretol sa aj s otazkou-a na tom Slovensku mate aj televizory? Vravel, ze on by tam uz naozaj nikdy nesiel...