Depresia a zamestnanie

Príspevok v téme: Depresia a zamestnanie
katzu

Dobry den, chcela som sa Vas opytat ako riesite navstevu lekara - psychiatra a potvrdenia do prace. Nastupujem do novej prace, k lekarke chodim 2 roky a beriem AD, hovorila mi,ze mi predpise lieky a staci ked pride niekto z rodiny pre ne... Len mam obavu, ked vysadim lieky a budem potrebovat aj osobny kontakt s lekarkou ako to riesit. V novom zamestnani by som naozaj nechcela predkladat taketo potvrdenie. Bola som 2 roky doma dala som vypoved v praci, nakolko kvoli vztahom na pracovisku sa mi depresia vratila po 6 rokoch, takze som to nezvladala. Dakujem vsetkym za radu.

AdamKrt

trpaslik2009: snazit sa identifikovat, kde je problem pre ktory mas tu depresiu a problem odstranit. Ak nechces menit zamestnanie.

trpaslik2009

Zdravim. rad by som sa opytal co mam robit ak mam podozrenie na depresiu z prace. zmenit pracu je dnes narocne a riskantne, navyse som specialista. alebo mam vyhladat odbornu lekarsku pomoc? prosim, poradte. vopred vdaka. s.

katzu

Dakujem za prispevky, lekarka ma na peciatke uvedene psychiater a v novej praci si to naozaj nemozem dovolit, pretoze ludia stale nechapu tieto veci. Lekarku mam super - pracuje len do 15 hodky a to mimo mojho mesta- takze nestiham a hlavne zo zaciatku nechcem hned chodit po lekaroch a vybavovat si volna...

ketsut

vypýtaj si potvrdenie od všeobecného lekára, ked si budeš brať kartu k psychiatrovi nech ti dá potvrdenie...však vidí, že tam chodíš podľa záznamu, resp. ked kartu donesieš spať, tak vtedy vypýtaj potvrdenie.

prípadne si nadrob nejaké hodiny v práci a potom chod k lekárovi.

ale sa objednaj za poplatok a lekár na teba počká aj o pol piatej...

prípadne si zober pol dna dovolenku....

lupienkaaa

Ja ked som chodila do skoly, tak som to riesila tak, ze som isla za vseobecnou lekarkou napr s tym, ze mi zarasta necht a chcem ist na chirurgiu, s vyrazkami na kozne, slzia oci - ocne... ale jasne, ze som nesla, ale isla som na kontrolu k psychiatrovi. No a ospravedlnenku som pytala od vseobecnej.

sunie

kazdy lekar ordinuje aspon 1x v tyzdni do 5,6 tak to by si z prace mala stihat. ak nie pripadne sa vypytaj ze si potrebujes nieco vybavit a nadrobis si to. nic ine ma nenapada.

sunie

tito lekari zvycajne nemavaju na peciatke "psychiater" - je tam len meno lekara a adresa. teda aspon v mojom pripade to tak bolo, takze nebol problem odovzdat potvrdenku v praci. jedine keby sa niekto z personalneho do toho rypal ze aky je to lekar.