Prosím, pomoc! mám strašne vela kazov. viem, v detstve som mala trochu zanedbanú ústnu hygienu, ale teraz je všetko okej a aj tak mám kazy! najviac mi vadí, že tie blomby vyzerajú hrozne :( samé čierne flaky po zuboch. existuje aj biela blomba, nie? prečo mi zubár stále dáva čiernu? už rozmýšlam že si dám pár zubov vytrhnúť a dám si urobiť nové. som zúfalá. pomôžete mi? :((
__Zubné kazy__
biele plomby sa davaju prednostne na predne zuby. tie biele su menej odolne, ale predne zuby tiez menej pracuju. tie tmave (amalgamove) su kvalitnejsie, vydrzia iks rokov, preto sa davaju najma dozadu, na stolicky, kedze tie vyuzivame najviac, pri zuvani jedla. jednu stolicku mam zaplobovanu bielou uz asi 5 rokov a nemam s nou ziadny problem, ale neodporuca sa to. mam 21 rokov a mam tiez vela plomb vzadu tmavych a aj predne zuby mam bielymi polatane, ale su ovela horsie veci... pokial to nevyzaduje nejaky akutny stav, zuby si nechaj, ak sa daju opravit. tvoje su tvoje.
stale sa ti kazia zuby...ako si ich cistis? mala by si pouzivat super makku kefku s rovnymi stetinami /curaprox/, za tym medzizubne kefky, ktore vycistia medzizubne priestory, a nasledne zubnu nit....potom mozes ustnu vodu.....no a ist si dat odstranit zubny kamen, lebo aj pod nim byvaju kazy.....
plomby...amalgamove ti dava preto, lebo vydrzia niekolkonasobne dlhsie nez biele, takze za biele nielenze zaplatis strasne vela...../to je aj 35 eur za jeden zub, podla toho, aka je diera/, ale ich aj po par rokoch budes vyberat,.,,,bud rada, ze nemas takeho zubara, ktory sa znizi k modernemu trendu a upradnostni estetiku pred rozumom...ja mam kazdu stolicku zaplpmbovanu amalgamom a je to v pohode...viem, ze desiatky rokov tie plomby vydrzia.....
hm no biele blomby.... uz davnejsie viem ze nie su take kvalitne ako tie cierne! budes viac platit a co z toho mas ked sa ti pokazia? radsej si nechaj tie tmave a to ze ich tam mas viac je lepsie akoby si napr. nemala vlastne zuby alebo ich mala krive.. ale ved sa rovno opytaj zubarky :)
Mne sa tiež stále kazia zuby... umývam si ich ráno - večer, mám už asi 5 - 6 blômb a ja mám blomby strieborné nie čierne.
už si nepamätám presne keď mi zubárka dávala na výber medzi bielou a striebrnou, ale viem že biela poriadne mastná na peňaženku tuším aj trikrát toľko čo tá strieborná...
Teraz mám problém že pred troma rokmi mi zubárka dala blombu a včera ma začal ten zub bolieť :(
koľko to stojí?
jasne ze ti ich moze vymenit za biele,len si priprav penazenku
a čo myslíte, dalo by sa to urobiť aj tak, že by mi povyberal staré čierne blomby a dal nové- biele? :(
ciernu ti dava asi preto ze su lacnejsie. Pokial ta zub neboli, nedavaj si nic trhat, mostiky a podobne budes stale citit ze to nie su tvoje zuby, a implantaty su velmi velmi drahe