Ahoj. Viem, ze toto je forum o zdravi, ale vidim, ze su tu aj ine temy, tak pisem sem. Mam 13 rokov a problem, ktory sa dospelym, najma ked su chori, mozno ani nezda problemom, ale mna velmi trapi. Mam tri kamosky, spoluziacky, ktore ma obcas pozvu k sebe spat. Aj oni u seba navzajom prespavaju. No a problem je v tom, ze sa pytaju, kedy mozu prist ku mne spat. Ale ja sa velmi hanbim za to, ako byvame. Zijem u babky s mamou a bratom, lebo nasi sa rozviedli a my sme nemali kde ist. A mame stary nabytok a aj neporiadok, lebo babka je neporiadna. A je to len dvojizbovy byt, spim v spalni s mamou aj s babkou, brat v kuchyni. Hanbim sa, lebo ked som videla tie prerobene byty, kde byvaju oni, tak mi bolo do placu, ze ja byvam v starom a nemam ani sukromie. Babku lubim, aj mamu, som jej vdacna, ze nas zobrala k sebe, ale fakt ma to trapi. Ak mozte, tak poradte, co mam kamoskam povedat alebo ako to mam riesit. Dakujem. Rebeka.
chcu ist do nas spat
jajka001_ prosim ta, katty kedy pride domov?
ja suhlasim s alzbee.
niet nad to ked ta naj kamosky poohovaraju ze ako zijes
rebeka,
sughlasim s Robakom, ak su kamaratky, tak pchopia, ze jednoducho nie je kde spat...
kamaratkam vysvetli, ze byvate s mamou a bratom v dvojizbovom byte a s babkou a nemate kde pripravit spanie pre nich.....povedz, ze ti je to luto, ale neda sa...a pozvi ich napriklad na caj a na kolacik.....a hlavne, nebud roztrasena, ale ver si....ak su skutocne kamaratky, pochoipia to, ak nie su, nema ti byt za cim luto......
takze do toho a s pravdou von.....
Normalne kamoskam vysvetli (vymysli si), ze tvoja mamina by aj bola rada, keby u vas prespali, ale zialbohu to nejde, lebo by nemali kde...a bodka. Viac im nemusis vraviet. Ako na jednej strane suhlasim s Robakom, ze ked su to dobre kamosky, tak by pochopili tvoju situaciu, ale na druhej strane viem, ze 13rocne deti, ktore nemaju v rodine v podstate ziadne problemy a ziju si bezproblemovym zivotom, tak tazko pochopia situaciu inych...nikdy nezabudnem, ked som sa mojej fakt dobrej kamoske ako 13rocna zdoverila, ze mam psychicke problemy a doktorka mi odporucila chodit ku psychlogicke a ona mi zahlasila-to akoze ti sibe? vtedy ma fakt dorazila, lebo to bola moja ozaj dobra kamoska, ale zjavne doma ziadne problemy nemala...
Rebeka vobec ta to nemusi trapit, ked su to tvoje dobre kamaratky tak to pochopia a ked nie tak ich posli...