po vylieceni anorexie - nepravieldny menzes?

Príspevok v téme: po vylieceni anorexie - nepravieldny menzes?
IamSad

Dobry den,
som uz nastastie vyliecenou anorektickou. Kvoli tejto chorobe mi menstruacny cyklus vynechal na dva roky, no, chvalabohu, teraz je uz vsetko v poriadku. Menzes sa mi opat obnovil pred pol rokom, kazdy mesiac bol bezproblemovy, no v tomto mesiaci mi neprisiel. Myslite, ze je to normalne alebo mam este cakat, ze pride neskor? Nestretli ste sa niektora s tym? Dakujem vam za vsetky reakcie a prajem pekny den.

lizzyna

- jaj, a aj ja som mala tak ze v 15ke som dostala parkrat menzes ale vobec nie pravidelne.. no ale teraz mi uz nevynechava...,nezacala si zas chudnut, ci brat HAK? nic ine ma nenapada.
dufam ze sa das do poriadku coskoro :)

lizzyna

ahoj, no ja som mala v 13tich anorexiu (velmi som vychudla) a dostala som pravidelny menzes az v 17ke,aj ked som sa z anorexie vyliecila za 5 mesiacov, a od 14 som mala normalnu vahu.... takze tomu organizmu treba cas kym sa z toho vsetkeho dostane,bohuzial :(

scarabeuss1

ALE DA SA S TOHO DOSTAT,HOVORIM O VLASTNEJ SKUSENOSTI,CHCE TO POCHOPIT ZE BYT SUSIENKOU NIE JE VYHRA.jA SOM MALA 42KG,A TERAZ MAM 58KG, A MAM SICE PLNOSTIHLU POSTAVU ALE JE TO OVELA VIAC SEXI,A NIC NA MNE NEVISI AKO NA VESIAKU.NECHUDNITE.

LuciAaAa5353

aj mne meska menzes uz 3 mesiace...vobec neviem preco :(( asi preto ze som schudla uz sa travujem normalne ale menzes nikde...mam este cakat?? myslite ze sa dostavi?

.elinka.

ahoj..ja som mala anorexiu pred 4 rokmi..menzes mi stopol ihned ako vaha isla pod 45kg...obnovil sa mi az pred rokom no odvtedy ho mam nepravidelne..ale kazdy mesiac..no teraz mi uz meskaju vyse dvoch mesiacov...bojim sa ze neb udem moct mat deti pretoze kazdym vymeskanim menstruacie sa zvysuje rizoko neplodnosti

verbenka

IamSad, ahoj a pekne ranko prajem. To som rada, ze mozem konecne s niekym o tomto pokecat. Ja mam 25 rokov, ale hroznu mienku o sebe. Snazim sa schudnut zdravo uz takmer 5 rokov, ale ide to hrozne pomalicky. Stale mam pocit, ze to nie je dobre a nikdy nebude. Mam teda taky zvlastny obraz o svojom tele a akukolvek narazku na postavu si prilis pripustam k srdcu. Inak kazdy den musim cvicit, normalne som nesvoja, ked mi to nevyjde a v poslednej dobe obmedzujem dost jedlo. Su dni, ked iba pijem, alebo jem jedlo len v tekutom stave. Nerada jem pred ostatnymi, lebo mam v hlave to, ze si urcite pomyslia, ze jem hrozne vela a ze to vzhladom na svoju postavu nepotrebujem. Uplne som vylucila niektore potraviny a este ten menzes mam nejaký pomylený. Teda moze to byt zaciatok anorexie, ale aj nemusi, to teraz neriesim (mozno nechcem, neviem). Ja viem, mam dost rokov na to, aby som sa tak zaoberala postavou, ale cloveka hneva to, ze bol niekedy taky chuducky a teraz nie a nie sa dostat na tu hranicu, aj ked to bolo niekolko rokov dozadu...
mozno by ma som este chcela vediet, ako dlho si mala anu a preco si sa rozhodla zacat a prestat. Ja viem som otravna, ale mozno to pomoze prave mne :) vdaka

IamSad

Verbenka, tak to mas uplnu pravdu. Anorexia je skutocne zakerna, hlavne pokial si clovek neuvedomi, ze skutocne nou trpi a nepripusta si, ze je chory, nechce sa z toho dostat. Pokial nastane ten zlom a clovek si to uvedomi, chce sa liecit aj za cenu pribratia, urobi ten najvacsi krok, aj ked este nie je vyhrate. Zmeny sa nedeju zo dna na den, je to dlhodoby proces. A je pravda, ze anorexia sposobuje velmi vela zdravotnych problemov, uplne sa ti rozhadze vsetko v organizme. Ale pokial sa vyliecis a snazis sa, vsetko robis preto, aby si bola zdrava, tak sa z toho da dostat von. A ty si preco myslis, ze trpis anorexiou? Ak mas podozrenie, uvedom sa, kym je este cas. No ja mam 19 rokov a ty? A kludne sa ma pytaj, rada odpoviem aj pokecam.

verbenka

takze mozno ani netrpim ppp, aj ked menzes mam omnoho slabsi ako kedysi a vobec nemam ziadne bolesti a predtym som od bolesti takmer umierala. Suhlasim s tym, ze sa anorexiou a bulimiou rozhadze cely organizmus a nastavaju rozne tazkosti, ktore nemozno dopredu predpokladat. Ale ja verim, ze existuju aj vyliecene. Ide o to, ci sa ten clovek chce skutocne z toho dostat. Ak ano aj uplne vyliecenie je mozne, ale chce to asi hlavne posobit na zmenu psychiky.

I am sad a kolko mas rokov? ak neva

Petuska B

Niečo také ako vyliečená anorektička alebo bulimička neexistuje, čím skôr to pochopíte tým lepšie, občas sa človek ešte pošmykne, najmä ak prídu vážne problémy, ale treba si povedať iba raz a dosť. Proste hneď sa spamätať a nespadnúť do toho znovu.

Čo sa týka menzesu, je to "normálne" anorexiou a bulímiou si rozvrátite celý organizmus, všetky jeho normálne funkcie, veľa a. a b. si pár rokov lieči nie iba menzes, žalúdočné problémy ale aj neplodnosť spôsobenú ppp. Telo je potrebné dať čo najrýchlejšie do poriadku, odporúčam zdravú stravu, veľa surovej zeleniny a ovocia, pravidelne papať, šport, dobrá je jóga.

IamSad

Verbenka, praveze som v tom obdobi vobec nemenstruovala. Ked som sa ale z toho vsetkeho dostala a krvne testy boli v norme, lekarka mi povedala, ze mam len cakat, ze ked je vsetko tak ako ma byt, tak aj menzes pride, ze je zbytocne nasilu ho vyvolat. No mojmu telu trvalo este rok, kym som dostala menzes. A doteraz som s nim nemala problemy, neviem co sa stalo tento mesiac, ze este stale neprisiel.