neviete ako sa da bojovat so svojou lenivostou? uz sa mi to straca spod kontroly. najviac sa to prejavuje na vysledkoch v skole. nie zeby som bola sprosta ale strasne sa mi nechce ucit. preto to aj tak vyzera. na ziadnej skuske sa mi nedarilo a asi z 80% je to moja vina, pretoze som sa na to vykaslala a neucila sa. ludia v mojom okoli to nechapu, pretoze ja s nicim co zoberiem do ruky nemam problem. len sa mi nechce prinutit nieco robit resp. ucit. a tak dopadla aj moja matura. znamky na vysvedcku jednotky-dvojky, prisla matura a bum ledva dvojky-trojky. niekde si myslim ze to bolo aj z milosti. to som este aka napalena bola, ze jake znamky mi to podavali. teraz som na vyske, druhy rocnik sa snazim ukoncit ale ta lenivost ma totalne ze ubija a zabija. neviem ju premoct. co by ste mi poradili? dakujem za vsetky rady a prispevky
lenivost
alzbee
ja zase na farmaciu, tak kolegyne v pravom vyzname nie sme, ale dost veci by som nasla spolocnych :D
ano my sme mali tiez nieco podobne, spoznavacku rastlin no my sme sa museli naucit 200 a z toho nam 30vytiahol, v botanickej odtrhol, kus boli zvadnute cize si nevedela rozlisit o co sa jedna,ale inak sa celkom dalo. to bolo na zapocet
ten druhy odsek co si pisala, to ako keby bol o mne. ked sa priberiem ucit, v tom momente spim. fakt, ci je to postel, ci zem, na stole mam zase notebook, tak si vies predstavit co potom robim :D
cize asi s tym nic nenarobime, musime sa nejako premoct. ach jaj
a este som zabudla take veci ako ginko a tomu podobne su naozaj o nicom uz ked tak asi naj je Lecitin..ani to nerobi zazraky:D ze sa po jednej tablete vsetko naucite ale myslim ze je to celkom fajn:)
ahojte baby ..musela som sa az pousmiat nad tym co ste pisali, lebo v niektorych veciach som sa nasla..a myslim si ze ziadnemu normalnemu cloveku sa nechce ucit bez toho aby nehundral neodkladal to a po:D ja sa musim momentalne ucit na statnice, ktore mam v auguste a verte ze ani mne sa nechce hlavne leto je velmi zradne...alzbee kedze aj ja som mala skusku z botaniky a v podstate ja zo vsetkych bilogickych vied..musim ti odporucit len sa uz zacni ucit,prave preto ze je tam milion latinskych nazvov a je toho kvantum..inak to nie je sanca stihnut len ak by si mala brutalne statsie na skuske ale neviem ci mate test alebo tahanie otazky ale tej poznavacke sa i tak nevyhnes tam musim vediet aspon tu tristvrtinu...ja osobne som sa sice na system rastlin spojeny s poznavackou ucila len 5 dni ale hysak to bol poriadny den pred skuskou lebo som polovicu ani nevidela ..nakoniec som spravila ale s obrovskou davkou stastia na otazky:D a poznavackou som presla ani neviem ako...ale to bolo davno:D teraz ma to caka zase..tak drzim palce..
No ja chodim v BA na PRiFUK, odbor environmentalistika...a sice som sa dostala do 2.rocnika, ale furt mi ta debilna botanika chyba...boze, ako ja nenavidim ten predmet! a ked si predstavim, ze okrem teorie sa musim naucit este aj 450 rastlin poznavat, vediet pomenovat vedeckym nazvom a zaradit do celade, pripadne podcelade, tak mi je zle! ale predpokladam, ze niecim podobnym si si aj ty presla pri botanike:)) No moja mama praveze vie, ze sa neucim :D vzdy sa jej priznam, ked pridem za nou do kuchyne taka psychicky znicena a hovorim jej, ako uz nato vsetko seriem :D
A uplne najotrasnejsie je, ze ja pri tom uceni automaticky zaspavam. Mozem spat aj 12hodin v noci, ako nahle nazriem do poznamok, tak ma "nejakym zazrakom" chyti unava:D ale mozno je to tym, ze sa ucim na posteli...ale zas, ked si sadnem za stol, tak tam ma hned chrbat boli, ked si lahnem na zem, tak aj tam zacnem zaspavat :D no ja fakt neviem, ako sa donutit...ale presne viem, kedy vznikol tento moj problem! Ako som minuly rok zmaturovala, tak som totalne vypla mozog..a mala som ho vypnuty az od maja do januara, kym nezacalo prve skuskove. A to bol uplny des rozhybat mozgove zavity. A odvtedy sa to so mnou tiahne...lebo ja som na strednej bola naucena ucit sa pravidelne a tu na vyske ma to ani nenapadne, ze ucit sa priebezne...
pocuj a ty kde chodis na skolu? nie sme tak nahodou ze kolegyne?
ja tu skusku naopak nerobim bozim zazrakom :D. idem prosim ta uz 5x, ale nie zeby som to nevedela ale jeden dementny profesor si opravuje ako chce. uz ma to unavuje ucit ked stale vidim vysledok ze 10bodov z 250 mi chyba. si predstav ze na poslednych dvoch terminoch som mala len o jeden bod viac ako predtym, pritom som mala asi o 60% lepsie napisany test ako predtym. 5x to iste dookola. 1000otazok a 700-stranova kniha.
ani mne nezabera ginko, guarana alebo nieco podobne. mna to dokonca este uspi :D
tiez mi mama uz nic nedava robit, len potom mi niekedy mierne vykrikuje ze naco sa ucim, ked tie skusky aj tak nerobim. lenze ona si mysli ze ja sa ucim. zavreta v izbe. ale opak je pravdou. neviem sa dokopat. a ak sa nahodou dokopem tak na 5min denne. je to dost ubohe
No ja mam organiku nastastie za sebou, ale tu som spravila asi bozim zazrakom-to doteraz nechapem, ako sa mi podarilo:)) ale najhorsie je to, ze mne to uz aj mama zacala vycitat (hlavne cez skuskove), ze ved ma ani nenuti robit nejake domace prace, ze nevyzaduje odo mna, aby som jej pomahala a ved nemam nic ine na robote, tak preco sa neucim? a ze ked ma ta skola nebavi, tak to mam nechat tak, aby zbytocne nevyhadzovali peniaze...ma uplnu pravdu, ale ja fakt nedokazem ten mozog rozhybat:(( mne nepomaha ani ginkgo caj, ani hroznovy cukor,ani Memory plus, ci ako sa tie tabletky volali...no a samozrejme, ked tu skusku potom nespravim, tak si to len vycitam:( to je zacarovany kruh u mna...
botanika? tu mam uz chvalabohu za sebou.mna ti trapi momentalne organicka chemia. ale tak isto mala som na nu cas asi dva tyzdne a ked som sa dnes pozrela na datum, tak som skoro infarkt dostala. zacala som sa ju dnes ucit. okrem nej mam aj dalsie predmety, cize tiez sa neviem dokopat. ale fatk sa nenajde nejaky recept, alebo nejake lieky. lebo to uz nie je mozne. ja si aj vravim kazdy den ze uz to nemozem nechat takto, lebo vidim kam sa to az dostalo a neviem sa vymotat z toho
No ani nehovor...cely tento mesiac som sa fakt, ze nudila, iba doma hnila zavreta v izbe za kompom...a 18.augusta idem na treti termin z botaniky...a chcem sa zacat zajtra ucit. mat nato 17dni, lebo je toho mrte vela...a uz teraz si v hlave vravim, ze ved aj tak to nespravim, serem nato budem to prenasat...a zaroven si poviem: boze, snad nebudem tak sprosta, ze si to necham az na buduci rok, ked budem mat toho este viac! a uz teraz viem, ze z tych 17dni si budem 15dni hovorit, ze ako sa mi nechce...mne chyba to chcenie, ja nedokazem zatat zuby a makat :(( a pritom stale len vravim, ze sa nudim...
lenze mne ti to nepomoze. ja som aj v izbe zavreta a neucim sa. bud si zapnem pocitac a ak ten nie, tak do minuty zaspim. velmi by som chcela mysliet do buducna a aj sa do tretieho rocnika dostat, lenze ta lenivost vo mne je ovela vacsia a premoze ma!
mysli do buducna...na ten prijemny pocit ze to spravis..:-D..rozdel si ucivo na nejake casti a musis sa jednoducho prinutit zavret do izby..to poznam..pisomka..vecer s anaucim..co..nenuacim..stiham v skole..tak pred hodinou..