v poslednej dobe je to nejaka rozsirena tema. co si o nej myslite? vraj ma na slovensku najviac vypuknut prave na jesen, lebo sa ochladi a tak prasacia chripka vypukne v celej svojej krase ako som pocula. ak bude moznost sa dat zaockovat (vraj budu vakciny len pre 1/5 obyvatelov), tak sa date zaockovat? lebo ja rozmyslam, ze asi ano (najprv vraj budu uprednostnovani zdravotnici a ludia z bezpecnostnych sluzieb ci ako, potom stari ludia, tehotne zeny, potom chronicky chori... no tie vakciny nevystacia). ako sa moze clovek branit? RNG, ak to citas, co odporucas?
---------------------
Sekcia Prasacia chrípka A (H1N1) www.zdravie.sk
Prasacia chrípka – 10 vecí, ktoré by ste mali vedieť www.zdravie.sk
Prasacia chrípka - strucne popisana choroba - www.zdravie.sk
prasacia chripka
proti, vazne ti odporucam psychiatra. lenze ludia postihnuti tvojou diagnozou budu za kazdych okolnosti tvrdit, ze len oni maju pravdu a ostatni sa zblaznili, co je typicky rys tejto poruchy.
Ak mas nejake relevantne dokazy o svojich tvrdeniach, sem s nimi a ja si opravim nazor.
Inas pre mna ostanes clovekom minimalne s paranoidnou poruchou osobnosti, ak nie rovno paranoidnou psychozou.
Mimochodom, pracujem s ludmi, nie v labaku.
ano,je predpoklad ,ze sa objavi na jesen/zimu a v silnejsej forme.ak vsak mate dobru imunitu a nie ste rizikovy pacient/srdcovocievne ochorenia, pacienti s oslabenou imumunitou/HIV,onkolog.pacienti, cdiabetici, pacienti na imnosupresivach vratane kortikosteroidov/astma,a ludia nad 70 nemusite panikarit.ludia /povacsinou z rizik.skupin zomieraju aj na obycajnu chripku!okolo prasacej chripky je tolko rozruchu, lebo je to novy virus.a k tym labakom, no dne s je vsetko mozne, bohuzial.:-(((
farmaceutka, ty asi ziješ vo svojich labakoch a vobec nič nevieš, čo sa vonku deje....a vraj prasačia chripka vznikla prirodzeným sposobom...Bože môj!! odkial si prišla?? z marsu?? ved ako inak by si mohla písať? len obhajovať to, čomu veríš, že vsetky lieky sú pre zdravie...klop, klop...zobud sa , drahá!!!
Ohľadom chrípky si myslím, že čím viac ľudí sa zaočkuje, tým viac bude chorých.
farmaceutka1": S tým AIDSom v Afrike je zaujímavé, že oblasti s najväčším pokrytím kiahňovým očkovaním WHO mali čoskoro najväčší výskyt AIDS. Bolo to také očividné, že sa tým musela zaoberať samotná WHO, a oficiálne to uzavreli tak, že živá kiahňová vakcína "reaktivovala latentný vírus HIV, ktorým tí ľudia boli už nakazení".
Take labaky isto existuju, ale skor by som povedala, ze na vojenske ucely. Nepochybujem o tom, ze niekde uz existuju ludske klony, napriklad, technicky je to uz zvladnute a na etiku sa tiez neda spoliehat.
Ale zit svoj zivot v presvedceni, ze ma nejake tajne organizacie ohrozuju vypustenim nejakeho virusu chripky..na to ma nikto nenahovori. Na to treba iste osobnostne predispozicie, aby clovek tomu neochvejne veril a vtedy to vazne hranici s psychickou poruchou.
Tie sprisahania su podla vsetkeho globalne, ak existuju. Nie proti specificky Slovakom, rozhodne.
A tieto moznosti genetickych manipulacii a mnozstvo laboratorii na svete kde sa to robi ma znepokojuje ovela viac, nez napr nuklearne zbrane. Lebo na tie nestaci maly labak a zzopar milionov, tak ako na geneticku modifikaciu.
A ze existuju zli ludia na svete, co by to boli schopni spravit, o tom dufam nepochybujes.
Nuz uvidime, co v buducnosti vyplava na javo. Dufam ze medzitym niekto nevyrobi nejaku katastroficku mutaciu a nevypusti ju na nas.Ja som v koreni opatrny optimista.
Ja tvrdim, ze prasacia chripka nie je vysledkom nejakeho strasneho spiknutia. Vznikla prirodzenym sposobom tak ako doteraz vsetky.
V istych castiach Afriky (Kongo) sa dodnes tvrdi, ze virus HIV "vyrobili" bieli vedci a vypustili ho medzi ludi. Nasledok je ten, ze odmietaju svoje deti dat vysetrit u lekara a zaockovat zakladnymi vakcinami, cim niekolkonasobne stupa ich umrtnost.
Podla mojho nazoru si priroda bude sama regulovat mnozstvo populacie. Je nas privela a virus HIV nema az tak lahky prenos, aby sa populacia dramaticky znizila (okrem subsaharskej Afriky, kde vymieraju cele dediny).
Moj nazor je ten, ze v buducnosti nie velmi vzdialenej sa vyskytne nieco ako spanielska chripka. Tiez bude zmutovana, ako je prasacia, ale ta prasacia sa mi rozhodne nezda dost virulentna na to, aby redukovala obyvatelstvo planety. Jedine ak by este zmutovala na virulentnejsiu formu.
A na tajne spiknutia proti ubohym Slovakom stale neverim :-D
Farmaceutka, pri dnesnych moznostiach geneticky menit veci a dlhodobymi vyskumami v tejto oblasti, kam vosla hromada penazi a su na svete desiatky laboratorii(mozno stovky) kde sa daju taketo veci robit je trosku naivne si mysliet, ze nic za cely cas z tych vysledkov neuniklo von. Teda nahodne.
A ze su na svete aj vysloveni zloduchovia, ktori su schopnu taketo veci vypustit, o tom je zbytocne co len aj pochybovat.
Jedine, o com sa da mozno pochybovatje, ze je za tym nejaka silna globalna skupina, ale aj to je viacmenej mozne, lebo na tomto svete, ked je nieco nejakej silnej skupine vyhodne, tak sa to prevedie.
Takze si nemyslim ze na to treba paranoja, aby si clovek taku moznost predstavil.
Inac rozne mutacie virusov a bakterii prebiehaju aj mimo ludskej cinnosti a zvysenim styku a cestovania ludi sa moznost epidemii geometricky zvysuje, takze je celkom samozrejme, ze si clovek ma pre istotu prichystat nieco na moznost epidemie.
To nemusi byt nevyhnutne vakcina ani nic podobne, ale posilnovanie viralnej imunity a drzanie nejakych antiviralnych v zasobe sa mi nevidi velmi prehnane.
A tych prostriedkov je v prirode dost aj na trhu su a to v kvalite neskodnych potravinovych doplnkov s roznymi antimikrobialnymi vlastnostrami.
Tie su nakoniec aj ovela sirokospektralnejsie, nez vakciny navrhnute specificky na niektore virusy a neucinne na ostatne.
A aj podstatne lacnejsie, okrem ineho.
proti, skus navstivit psychiatra. Na paranoju je on najvacsi odbornik. Mas vazne pocit, ze na teba niekto vypustil virus???