v poslednej dobe je to nejaka rozsirena tema. co si o nej myslite? vraj ma na slovensku najviac vypuknut prave na jesen, lebo sa ochladi a tak prasacia chripka vypukne v celej svojej krase ako som pocula. ak bude moznost sa dat zaockovat (vraj budu vakciny len pre 1/5 obyvatelov), tak sa date zaockovat? lebo ja rozmyslam, ze asi ano (najprv vraj budu uprednostnovani zdravotnici a ludia z bezpecnostnych sluzieb ci ako, potom stari ludia, tehotne zeny, potom chronicky chori... no tie vakciny nevystacia). ako sa moze clovek branit? RNG, ak to citas, co odporucas?
---------------------
Sekcia Prasacia chrípka A (H1N1) www.zdravie.sk
Prasacia chrípka – 10 vecí, ktoré by ste mali vedieť www.zdravie.sk
Prasacia chrípka - strucne popisana choroba - www.zdravie.sk
prasacia chripka
Čierny kašeľ postihuje dnes očkovaných tak ako neočkovaných. Oficiálne údaje SR za rok 2008 sú: 105 pripadov, a z toho 70 u plne ockovanych(!), 18 u neockovanych, a 11 u ludi s nezistenym ockovacim statusom nad 25 rokov (da sa odovodnene predpokladat, ze vacsina z nich bola ockovana).
V jarnej epidemii 2009 na vychodnom Slovensku ochorelo 37 deti, casto pomerne nedavno ockovanych (1-2r spat).
RNG, nedavno som absolvovala zdravotnícky kurz, kde v oficialnych materialoch bolo uvedené, ze baktérie tetanu sú všade okolo nás a sú agresívne - žijú v pôde, vo zvieracom truse a vo výkaloch. Napríklad pôvodca tetanu môže prežiť aj niekoľko rokov v pôde predtým ako sa dostane do otvorenej rany zdravého jedinca.
Taktiez je zname, ze sa vracia kedysi rozsirene ochorenie cierny kasel, ktore sa tiez podarilo zredukovat ockovanim.
Ja si myslim, ze keby nebolo ockovania a a antibiotik, bola by ovela vyssia detska umrtnost ako v sucasnosti - tak ako to bolo kedysi, ked sa dospeleho veku dozili len naozaj silni jedinci.
To patrilo aj nelke,zabudla som ta dat do oslovenia.
Vazeny proti, neviem, preco sem pleties Tamiflu. To som celkom nepochopila...
Okrem toho som nepochopila, kde si cital, ze som za nejake plosne ockovanie..? osobne by som sa proti prasacej chripke ockovat nedala a nepovazujem to u zdraveho cloveka za potrebne.
Podobne nesuhlasim s povinnym ockovanim u policajtov, vojakov...na druhej strane je to lepsia perspektiva, ako v Izraeli, kde budu ockovat kazdeho.
To ma navadza k myslienke, comu z toho clanku dotycnej novinarky sa da verit. Ty sa spravas, akoby to bol nejaky 100% dokaz, ale nevidim v tom odkaze jediny dokument z toho spisu okrem zoznamu, co udajne obsahuje. A je zaujimave, ze Izrael ako krajina, ktora dokaze zistit vsetko, este nezistil, ze ta vakcina udajne bude obsahovat nejake strasne choroby, ktorym si vlastne pri 100% zaockovanosti vyhladi obyvatelstvo, ked o tom cvirikaju uz aj na fore v SR...
Podobne mi nejde do hlavy, ked isiel prezident Obama do Mexika a niesli tam s nim na vypustenie tu vakcinu, tak on sa zaockovat dal napriek tomu, ze to je smrtelne. To som tiez celkom nepochopila, ale nevadi, podla teba som hlupa. V tom clanku mi nesedi viac veci.
A co sa tyka toho, do ktorych tem prispievam, je to moja osobna vec, mna za to neplatia, takze ty si posledny, kto by mi mal co rozkazovat.
A netusim, kto je doktor 999...
sandy, tetanus je dnes choroba, ktora sa da velmi tazko dostat, lebo jej prenos bol z vykalov koni, co dnes uz prakticky neexistuje. V Europe vseobecne zomiera dostava tetanus len par ludi dokopy do roka a aj po nakaze je mozno tetanus dnes vyliecit
Clostridium tetanii sa da pomerne lahko znicit antibiotikami aj roznymi antimikrobialnymi prirodnymi latkami, a toxiny, co produkuje sa daju neutralizovat antitoxinami.
Po lieceni nie su obvykle ziadne permanentne nasledky.
Takze tu prosim nestraste s epidemiami a hororovymi situaciami, aspon rozhodne nie v pripade tetanusu.
proti, tvoje nazory mi pripadaju velmi povrchne. ak som spravne pochopila, si proti akemukolvek ockovaniu. a ty si nebol/a zaockovana proti tetanu? vies kolko ludi na tetanus v minulosti zomieralo a vies kde vsade sa da tetanom nakazit? asi nie, a ani aka je to bolestiva smrt, inak by si bol velmi rad, ze take ockovanie existuje.
zda ze niekto zjedol vsetku mudrost sveta,vsak farmaceutka1? Vies co je velmi zaujimave,ze sa tu ohanas svojou vzdelanostou a pritom uplne primitivne im tu nadavas do paranoikov. Nie je to nahodou tak,ze psychiatra by si potrebovala aj ty na utlmenie prehnaneno sebavedomia? A vies co je zvlastne,ze ty taka mudra osoba si nic nenapisala a ani si sa nezapojila(pokial som postrehla)do debaty,v teme o povinnom ockovani.Ta tema ta nezaujima, tam by si mohla dokonca oponovat doktorovi999?Alebo je to trocha inak?
Vies ako to bolo v tej rozpravke - sevce,nad nikym sa nepovysuj a pred nikym sa neponizuj.
Trocha skromnosti by ti rozhodne neuskodilo a dufam ze na to nebudes ziadat relevantne dokazy.
viralna imunita, teda vyroba protilatok trva v tele len pomerne kratky cas, niekolko rokov. Ked dovtedy telo nema dovot tieto latky pouzit, prestane ich vyrabat. Zasadne tu plati princip ekonomie, co sa nepouziva postiupne v tele zanika.
A je vobec nemozne, aby telo produkovalo vsetky specificke latky proti vsetkym chorobam, preto je plosne ockovanie proti vsetkemu vlastne nerealne.
farmaceutka, tak potom ku mne kludne prirátaj aj tých dalších, ktorí sú proti očkovaniu. Ano podla teba sme všetci paranoidní a vsetci patríme na psychiatriu. len ty si normálna...Vsak z tých liekov, ktoré užívaš sa nečudujem, že píšeš nezmysly . Nečitala si o deťoch po užití TAMIFLU?? Asi nie. Teba take správy nezaujímajú...
Kludne sa daj ockovať proti všetkému možnému aj každý deň. Zi si so svojimi vseliekmi a zachranuj si život...Je to tvoja vec, máš na to právo a mne neber to moje, že sa nechcem dať napchávať svinstvom, ktoré vyrabate v labakoch.
ahojte. no ja by som sa chcela spytat ako sa chranit. zijem v krajine v strede Europy, kde je velmi velka fluktuacia ludi z mnohych krajin, aj z VB, cize myslim, je len otazkou casu, kym sa to sem dostane. asi zalezi len na imunite, lebo predsa styku s ludmi sa neda vyhnut- aj keby som nesla do kina, ci na kulturne podujatia, napr. na nakup do supermarketu ci obcas autobusom musim ist.
Nie je teda lepsie nechranit sa nejako cielene - t.j. neobmedzovat spolocensky zivot a keby som to aj dostala, aspon by som uz bola imunna?
Tiez som citala, ze ludia narodeny do roku 1950 uz imunitu maju, lebo v 50-tych rokoch sa virus H1N1 existoval. je to pravda?