ahojte,posielam jednemu ,,znamemu\"(vlastne som ho videla raz v zivote)balik(dva taniere hlinene)chcem sa preto spytat,ci je pri odosielani balika nutne napisat odosielatela?ak sa jedna o taniere,asi je aj potrebna prva trieda vsak?za radu dakujem....
Ako posleme balik....
musí tam byť aj odosielateľ, aby mali komu balík vrátiť v prípade, že si ho príjemca z nejakého dôvodu neprevezme. k balíku musíš vypísať aj sprievodku, kde musíš napísať aj odosielateľa. pošta ti proste balík bez odosielateľa nevezme. a prvá trieda nesúvisí s tým čo v balíku posielaš, ale znamená, že balík dostane príjímateľ skôr ako keby išiel druhou triedou. opýtaj sa na pošte čo treba napísať na balík ak posielaš krehké veci. myslím, že ti tam nalepia nálepku FRAGILE. a prečo vlastne nechceš napísať na balík odosielateľa?
hod ho cez okno
Nemas za co. To je vsetko, co o tom viem.
DOBRE,DAKUJEM TI :-)
To neviem naisto, ci tam musi byt. My v rodine sme stale pisali aj odosielatela, to by naisto vedeli na poste.
a ten odosielatel tam musi byt?neda sa to nejakym sposobom vybavit?
Ja som posielala balik uz davno, pred niekolkymi rokmi a vtedy sa to pisalo takto. Vpravo dole sa napisal prijemnca a vlavo hore, trochu mensim pismom odosielatel.