Navsteva u gynekologa

Príspevok v téme: Navsteva u gynekologa
janufiatko

Ahojte. chystam sa na prvunavstevu u gynekologa.. idem tam stym ze mi stale meskaju dni... aspon 4 - 5 dni alebo az 7 dni... ak mam svoje dni tak mi je dost zle... vynechavam niekedy skolu ... a ked som bola mala stal sa mi mensti uraz .. teda pad.. tak sa bojim ze mi ostali nejake nasledky.. neviem ci mam ist alebo nie... tak ako,? pomoze mi niekto?

slniecko:))

radsej chod ku gynekologovi. ono to meskanie nemusi byt vzdy nejaky problem, ale zas, nikdy nevies. obcas sa stane, ze menzes meska len zo stresov, zo zmeny prostredia, ked schudnes, jednoducho, dovodov je viac. aj teraz v lete, niektore zenske organizmy su natolko citlive, ze menzes z tyhto horucav meska alebo naopak, niektorym pride skor a podobne. aj tie bolesti pocas menzesu su obcas "normalne", napriklad aj ja nimi trpim. bola som u gynekoga, povedal, ze vsetko ok. chcel to riesit antikoncepciou, ale to som odmietla. ked ich mam, snazim sa lezat, spat, pit alchemilkovy caj, davas si horuce obklady a ked je velmi zle, dam si tabletku od bolesti. ale, nie vzdy su bolesti "normalnou zalezitostou". obcas su vyvolane cystou na vajecniku alebo endometriozou, nejakym zapalom, no moznosti je viac. preto je dobre, aby gynekolog najskor posudil, ci po zdravotnej stranke je vsetko ok. neviem kolko mas rokov, ale ak si este panna, tak ta bude vysetrovat cez konecnik. a urcite chod v case, kedy nebudes mat menzes. a ked k nemu pojdes, tak pocitaj s tym, ze sa ta bude pytat aj na rozne otazky, tak si pamataj kedy si mala naposledy menstruaciu a podobne. uvidis, zvladnes to!

:)

Mala som podobny problem ako ty..Meskali mi vzdy,raz to bolo 5 inokedy az 10 dni..A vzdy v prvy den menzesu som vracala,mala som neuveritelne krce,lieky nepomahali pretoze som ich hned aj vyvratila a za kazdym som odpadla..Nechcela som navstivit gynekologa a teraz viem ze to bola chyba ,mohla som mat pokoj uz davno.Nasadil mi antikoncepciu a odvtedy neviem co su bolesti a meskanie.takze urcite chod!!!Mozno mas len zapal a pomozu ti antibiotika!