Matka stale rozhoduje za mna

Príspevok v téme: Matka stale rozhoduje za mna
Betty_Boop

Stale s nou a s otcom byvam ale ona nechce aby som bola mamickin maznacik a snazi sa mi najst priatela...Je to mozne? Pripadam si ako princezna ktora si sama nedokaze najst toho praveho muza. Neviem ako jej to mam povedat lebo ona si nechce dat do toho kibicovat.
Prosim poradte mi nieco lebo mi to vazne leze hore krkom.
A nepotrebujem tu komentare typu: Najdi si ho sama a podobne veci...Ona s tym nesuhlasi.

alzbee

until: tak ked mate takyto s prepacenim nahovno vztah, tak sa teda odstahuj...mozno az ked odides, tak si uvedomi, ze ako sa v mnohych veciach hlupo spravala. Mozno si budete nakoniec zvacnejsie a pride aj k tomu, ze sa udobrite:))...ale samozrejme, vzdy su velkym problemom financie. Pises, ze este posledny rok ides studovat-predpokladam, ze na strednej. Neviem, ako je tvoj priatel na tom financne, ale zrejme by si mu mala trosku aj pomahat...aspon, kym ti nepride maturita, tak zrejme nejaka brigada cez vikend by sa zisla. Lebo predpokladam, ze rodicia sa asi od toho distanucju, ze pomahat vam financne...samozrejme, to su len moje domnienky, v skutocnosti neviem, ako je to u vas...dufam, ze vam to vyjde:))

until

ale je tu malý háčik mi už sme dávno rozhádane vobec si ma ani nevšíma ani so mnou mama nerozpráva. stále sa nas snaží s priatelom rozdeliť. už som mala jeden konflik s mamou a to len preto lebo jej vždy vytáram svoje problémy a ona to hned využije ona neporadí ona hned rozkáze. s priatelom sme spolu už 4 roky a este ani raz sa na mna nevykaslal vždy pri mne stál. ale ked som mamu nedávno potrebovala aby ma podporila povedala že nie. tak ako čo robit?

alzbee

until: Od 18tky si volna ako vtacik:)), cize matka nema pravo nato rozpravat ti (respektive rozkazovat) s kym sa budes, ci nebudes stykat...a kludne sa mozes bez jej povolenia odstahovat, ale byt na tvojom mieste, tak si to asi aj dobre premyslim, lebo moze nastat situacia, ze s priatelom vam to nevyjde, rozidete sa a jedine miesto, kam sa budes moct vratit su opat tvoji rodicia. Cize nie je moc mudre si ich rozhnevat...odstahuj sa nie ztrucu a naschval, aby si ich nahnevala a dokazala im, ze sa vies o seba postarat, ale sa im snaz nejak normalne vysvetlit, ze s priatelom by ste chceli vyskusat spolu byvat:) drzim palce..

until

môj pribeh je velmi dlhý len sa vas chcem opýtať že ked už mám 18 rokov (este studujem posledny rok) či mi matka môže rozkazovať s kým sa budem stretávať a či mi môže zakazovať priatela? ona stále len chce aby som nedopadla ako ona a že vraj nie som rozumna. ak mám 18 môžem sa odstahovať k priatelovi bez toho či ona suhlasi? prosím poradte dakujem

Catrina

Kolko mas rokov? Ak je to mozne, tak si najdi samostatne ubytovanie, hoci aj na nejakej ubytovni alebo v podnajme s inymi mladymi. Ja toto poznam, matka mi sice chlapa zrovna hladat nechcela, ale starala sa mi do zivota hodne. Hlavne ked som bola mala a potom aj ako tinedzerke i dospelej. Potom som zila v podnajme, hoci v tom istom meste, neskor som si kupila na hypoteku garsonku, tu som prenajala a zila som isty cas v zahranici. Ked som sa vratila zase ku mame, uz sa ku mne sprava inak, hoci nie je to 100% ale uz sa to da. Teraz vychadzame dobre. Ked ta mama bude vidat menej budes jej vzacna a rozmysli si, ci ta bude otravovat podobnymi sprostostami a tym padom ta uvidi este zriedkavejsie.

Inner

Betty_Boop. Myslim, ze jajka ti len chcela poradit a ty si ju oznacila za sprostu. Pritom v jej komentari nevidim ziaden zly umysel. A nemyslim, ze ti tu niekto poradi nieco, co si uz nevyskusala. Jednoducho je tvoj zivot a musis si sama vydobit to, co je tvojim pravom. Neviem, kolko mas rokov, ale riesenim by mohlo byt odstahovanie od rodicov.

tutuna

Proti vztahu mna s teraz uz byvalym bola v mojom pripade moja stara mama. Ostatni ho prijali, popripade im to bolo fuk. Aj mi to davala najavo, slovne, ci si nemozem najst niekoho ineho. Samozrejme, ked tam nebol on. Pritom v podstate bol dobry, kazdy ma svoje muchy a horsie stranky. Casto si myslim, ze ona si vymodlila nas rozchod. Je totiz velmi silno veriaca. Keby som jej to vsak vytkla, urcite by to poprela. Inak, otcova sestra aj brat su rozvedeni a viem, ze este ked zili so svojimi polovickami, stale mala na nich pripomienky a narazky. Az kym sa nerozisli, potom bola spokojna. Vidis, niektori ludia si myslia, ze musi byt vsetko podla nich. Na tvojom mieste, ak by som si niekoho nasla, asi by som jej ho predstavila az po svadbe, ja totiz mam niekedy chut urobit tento extrem pred niektorymi ludmi, konkretne mojou starou mamou.