Manžel mi v domácnosti vôbec nepomáha.

Príspevok v téme: Manžel mi v domácnosti vôbec nepomáha.
Danka124

Ja mám 34 rokov manžel má 38.Máme 2 deti.5 ročného Samka a 3 ročného Andrejka.Vždy keď dojde domov s deťmi sa vôbec nepohrá.Celý deň som s nimi ja.Upratujem varím želím periem ale mne to nevadi.Mne vadi to ze sa nechce o nich starat.A este mi vadi ze na domace prace je lavy.Nevie ani pomaly vymenit ziarovku.Prosim poradte co mam robit.A prosim odpustite si hlupe komentare.

sweet_lolitta

Holly, niekedy to proste nejde, ked ten druhy nechce. A napisala som, nech sa pozhovaraju a rodelia si ulohy, citaj, citaj.

Linnda_260

Liana, veľmi dobrá rada, niečo podobné praktizujem aj doma a zaberá to.
Jasné Adam, platí to aj opačne. Ale verím, že žena aspoň občas doma niečo urobí. Stále však platí, že nesmie viaznuť komunikácia, vtedy sa dá dohodnúť na všetkom aj na pomoci v domácnosti. Veď tvoj muž možno ani nevie, čo od neho chceš.

Liana...323

Ženy robia väčšinou chybu, že od začiatku robia všetko sami, varia, upratujú, žehlia. On je na to zvyknutý, prečo by to mal začať robiť, keď sa to urobí samo, nie? Tak v prvom rade: nečakaj, že sám od seba začne niečo robiť. Keď od neho niečo chceš, požiadaj ho o to priamo, žiadne naznačovanie, priamo!! A nech to urobí okamžite. Napríklad: idem umývať dlážku v byte, bude to rýchlejšie ak mi pomôžeť, chceš pozametať, alebo poumývať, vyber si, ja urobím to druhé. Ešte bude mať aj pociť, že rozhoduje o tom on :D Keď povie pozametať, už mu dávaj do ruky metlu. Ak nepomôže, potrestaj ho. Idete niekam na výlet, tesne pred odchodom: sorry, nie je umytý riad, musíte čakať. A najlepšie, keď budú oblečení, obutí. A potom vytkni, keby si mi pomohol stihli by sme to. Nech si uvedomí, že ty nie si stroj, zariaď si to, komunikuj, priamo mu povedz čo chceš od neho, zapájaj ho do roboty, ktorú robíš ty. Keď pomôže, nezabudni pochváliť, povedať, že si to vážiš, za odmenu cukráreň, pivko, alebo niečo podobné, čo má rád, veď vieš na čo myslím. Chlapi sú ako deti a občas na nich platí rovnaký meter.

jajka001_

no domacnost, ok, nech ti pomoze trebas len s nakupmi. ale deckam je povinny sa venovat, pekne cez vikend ich vychystaj von doobeda, nech s nimi ide von sam, a poobede tiez uz vsetci spolu.
a ked pride z prace cez tyzden, tak hodinku aspon. neviem o kolkej chodi ale predpokladam ze cca o piatej, nechaj ho chvilku oddychnut, a potom ho nenapadne posli napr citat deckam rozpravky.
treba ho postrkovat a nechavat v situaciach, ked sa MUSI postarat. napr. idem k susede nieco odniest, chvilku mi ich postraz. a pripadne sa u susedy polhodinku zakecaj :)
v tej domacnosti, uvaz, co by mohol zvladat a nieco mu daj, tie nakupy a napr, vyhadzovat smeti. mozno aj navarit nieco by sem tam mohol - chlapov to celkom bavi, len ten bordel potom :))

Holly

Sweer_lolitta: ty drbla? Bude sa s nim rozvadzat len preto ze nerobi domace prace? existuju aj ine riesenia ako si najst druheho

AdamKrt

Nerob tie roboty, ked to ma vtedy robit on. Jednoducho, nech sa riady kopia. Navar si pre seba, pre deti, ale on nech nema.Tak isto so vsetkym. Nech mu to dojde...

zuzula11

Ja som mala doma cosi podobne ... On bol predsa ten dobre zarabajuci, ja som mala pracu len ako konicek ... Hlavne materska bola tazka 5 rokov), este aj cez vikend som to bola ja, kto hodil s detmi von, vail, upratoval atd. Pred par rokmi som si povedal dost, ze teda ked je taky bohaty a zaneprazdneny, nech si plati sluzku ... A z rucu som zacala nezehlit mu pradlo, ked zo stola neodniesol prazdny tanier, prelozila som mu ho na jeho stol v pracovni, nevysypane smeti som mu postavla pod nohy atd. Postupne mu to doslo ... Teraz mame rozdelene prace - a ja mu ich casto pripominam. A vie ma nastvat, ked nieco neurobi a spolieha sa na mna, ze to urobim za nho ( samozrejme, ak ma dovod praca, coroba je to ine). Co sa tyka deti - rozdelili sme si vecery, kto kedy bude s detmi a ukladat ich spat. Tiez to stale nevyjde, ale je s detmi pomerne casto.... Hlavne cez vikend ...Dohodli sme sa, ze ak sa bude dat, pojdeme s detmi kazdy vikend niekde ...

Danka, jeho vztah k detom sa trosku zmeni, ked podrastu a zacnu mat zaluby ... My s detmi casto hrame spolocenske hry, chodime na vylety, mame spolocne rodinne rozpravky ... Manzel sa potom ude pysit, ako syn opravuje veci s kladivom, ako bicykluje, vie nakrelit kamion a pozera s nim napr. Hviezdne vojny -