Prosim aby sa vyjadrili hlavne zeny,ktore maju dlhorocny vztah,ktory nieje poznaceny neverou.
Mam 2rocny vztah s uzasnym muzom a lubim ho.No na druhej strane mam rada aj ostatnych chlapov-abstraktne vyjadrene.Ide o to,ci naozaj fungujuci vztah nieje nieco na sposob \"diety\" tj. vedomeho obmedzovania ostatnych potencionalnych vztahov.Dobra dieta sa da drzat aj cely zivot,no je otazka,ci sa neukracujeme o \"nove\" chute,len kvoli spolocenskym konvenciam,hlavne ak mame super postavu:-)Prehresky v diete sa daju zniest,daju sa aj prehresky vo vztahu?Vztahy sa zdaju byt zlozite,naozaj su?Alebo je mozne ich chapat uplne jednoducho-ako prospesnu dietu.Ako to vnimate vy?
Je mozne dlhorocny vztah prirovnat k diete?:-)
ja na lasku neverim, aspon nie na lasku na cely zivot. clovek prichadza na svet sam, sam odchadza a to medzi tym sa da tiez vydrzat osamote:) mne vztah berie osobnost, je zo mna niekto iny, urcite som mala chut na inych, aj ked som mala 5 rocny a 3rocny vztah. Chcem ozajstnu vasen ako v mojich snoch a ta este nikdy neprisla, tak budem radsej sama, aj som, a budem cakat, ked to pride, ak nie, nic sa nedeje.
ja mam 18 rocny vztah.
K diete by som to neprirovnavala, to trpis kazdy den, alebo aspon kazdu druhy :) Vo vztahu pride taka naozajstna chut na ineho chlapa raz, mozno 2-3x za zivot? Taka, ze sa ti o nom sniva, ako pisala Sonna. Takze sa to zvladnut da.
Neviem, kolko mas, Andel rokov, myslim, ze nie viac ako 25, ale skor este menej. V tomto veku je podla mna zbytocne sa viazat, naco, ked to tak necitis??? Tak si uzi teraz, kym si v tom len ty a on, ziadne deti, ziadny majetok. Mozno ta to casom omrzi, alebo prides sama na to, ze radsej ako svoju sexualnu tuzbu, uspokojis tu emotivnu v dlhom vztahu. Ale na to treba dozriet.
Dobre, priznam sa ti. Ja som mala 26, ked som bola neverna manzelovi, ten paralelny vztah trval 5 mesiacov a bola som zalubena, ze som ani jest ani dychat nepotrebovala. Neskor vasen opadla a zacala som mat z dvojiteho zivota nocne mory, tak som ten 2.vztah ukoncila. (A hlavne-s muzom sme mali vtedy krizu a dost hlboku, tak som sa necitila prilis povinna mu byt verna).
Teraz je tomu uz 9 rokov a doteraz ma to mrzi. Za tych 9 rokov sa nikto, na koho by som mala realnu chut nevyskytol, take ponaucenie som dostala pred rokmi:)) myslim od svojho svedomia, nie od manzela.
Tu "chut na druheho" by som u seba momentalne neprirovnala k diete, ale k tomu, ked vidis na ulici trebars paradne auto. Povzdychnes si, ale trapi ta, ze ho nebudes mat? Nie...za najblizsim rohom na krasne auto zabudnes. Takze snad aj teba toto caka, sanca tam je:)
Ci je to ale pre teba aktualne teraz, tazko povedat. Hlasujem za -Uzi si, nech si neskor mozes vychutnat ine dimenzie vazneho vztahu s pocitom, ze si o nic neprisla.
zaujimave uvahy,
mam 15. rocny vztah, pocas tych rokov sa mi stalo asi 3x, ze naozaj ma nejaky iny muz uputal, a velmi, bola to silna chemia,
no zakazdym som si uvedomila, ze mojho muza nechcem stratit, ze mu nechcem ublizit, ze ho nechcem ponizit, ze s nim chcem ostat do konca zivota, ze ho milujem,
a tak som sa s horomonmi vysporiadala bez nevery, tyzden som mavala pekne sny, ale tym to aj skoncilo,
....s partnerom sme spolu 14sty rok....zatiaľ bez nevery, teda čo ja viem. Pre mňa je to strašne jednoduché, lebo mám v hlave zakódované, že chcem len svoju polovičku. Ak to odkódujem, tak netuším.....a on? Viem že má sny a predstavy.....a predstav si, vo vnútri som sa už dávnejšie pripravila na to, že nejakou tou neverou prejdeme. Totiž, je to chlap.... a ja odmietam zožierať sa myšlienkou na neveru. Povedala som mu, že ak to urobí zo zvedavosti, opilosti, či neuveriteľnej sexuálnej túžby, nech si to nechá pre seba a sám sa stým vyrovná, nechcem o tom vedieť, je to na jeho svedomí. Ale ak sa zamiluje, nech to hneď vytiahne na povrch, lebo tam už nie je čo riešiť, tak nech to bude čím skôr za mnou. Dospela som k tomuto názoru /a je mi jedno čo si kto o tom myslí/ lebo vôkol mám veľa párov čo sa utrápili neverou, či už sa stala, či sa len upodozrievali.... dopadlo to medzi tými pármi zle.... môj partner mi nepatrí, je dospelý, sám si musí byť vedomý čo robí a byť za svoje činy zodpovedný....Ak máš "rada" aj ostatných chlapov, tak to si proste ty a konaj v prvom rade tak, aby si sa vedela na seba pozrieť v zrkadle. Rob to tak aby si nezničila život a zdravie sebe a ak sa dá,tak vynechaj ženatých, budeš mať o jednu výčitku v hlave menej. Nikomu sa zo svojích činov spovedať nemusíš, len sama sebe.
Rada by som vsetkych poprosila,aby nekomentovali moj vztah a to,ci mam alebo nemam "zajacie umysly".Tato tema je mozno trosku filozoficka,ale hlavne hypoteticka uvaha na temu fungujucich vztahov a pomaha mi vytvorit si nazor nato ako to medzi ludmi funguje,ked to funguje.
Chcem sa naucit pozerat sa na vztahy trosku z nadhladu,preto som to obrovske klbko emocii prirovnala k akejsi celozivotnej diete.
Srdce tuzi po laske na cely zivot,pri ktorej teda ani jeden z partnerov nebude pocitovat ziadne obmedzenie,no rozum a skusenosti ma neustale presviedcaju o opaku.Jednoducho mi vztahy v dnesnej dobe pripadaju postavene na vedomych obmedzeniach a vsetky problemy su stale dookola o tom istom.Mozno by stacilo tak malo a vztahy by boli funkcne.
Jedine,comu sa chcem v zivote vyhnut,je vztah postaveny na klamstvach,zatajovani alebo tomu,ze partner alebo ja,len z nejakeho zavazku voci tomu druhemu budeme cely zivot dietovat:-)
Ak by napisalo viacero zien podobne prispevky ako pisala jajka,mozno ma to prinuti zmenit nazor a znovu uverim v "pravu a jedinu lasku" na cely zivot:-)
jajka001_ Dakujem za krasny prispevok.Ani nevies ako si ma potesila:-)Vedela som (tajne som dufala),ze taketo pary este existuju.Ak sa mozem este nieco spytat,za cele tie roky si nemala chut zaradit nejaku tu novu mozno exoticku potravinu do svojho zivotneho stylu?:-)Ak ano,bolo to o odolavnani?A odmietala si z loajalnosti k svojmu partnerovi,spolocenskym konvenciam?alebo si jednoducho uz nic ochutnavat sama nechcela?:-)
no s dlhodobym vztahom som tu prva :)) 13 rokov, z mojej strany bez nevery, z jeho dufam predpokladam a verim ze tiez.
no a k tvojej otazke - to mas ako so stravovanim :) ked to beries ako dietu, skor ci neskor podlahnes zvodom jedla. ked to vsak beries ako zivotny styl, nie ako dietu, je to ok - je to tvoj vyber - mas to naj, co si si vybrala, ine ta nezaujima.
netvrdim ze sa to casom nezmeni - moze sa to zmenit zo dna na den a je po vztahu - ale takto to proste je
ake zaujimawe prirownanie., fakt zlate :))
ked mas uz po 2 rokoch zajacie umysly, dalej to bude len horsie.
2 roky je nic, nie je to dlhodoby vztah. dlhodoby vztah je nad 5 rokov
Pytam sa tu na fore,pretoze v mojom okoli maju ludia iba vztahy poznacene neverou,cize mi niesu schopni odpovedat,ci to ide aj bez nej.Prosim zapojte sa iba tie,ktore mate tych par rokov bez nevery za sebou,lebo potom je to na vacnu diskusiu o komplikovanosti vztahov:-)
Jednoducho sa chcem zariadit,ci to ma vyznam sa kvoli niekomu obmedzovat,snazit sa vsetky nastrahy potlacat(a ci nebudem velmi trpiet) alebo jednoducho je mozne najst chlapa,pri ktorom "zajacie umysly" nebudu alebo volit uprimne vztahy bez pretvarky a naucit sa neveru akceptovat z oboch stran.