lubit,alebo milovat?

Príspevok v téme: lubit,alebo milovat?
KIARAA

chcela by som sa spytat na vas nazor,ci tieto slovka maju podla vas rozdiel.ci snad lubit znamena viac ako milovat,a ci naopak.ja som toho nazoru ze zalezi od uhla pohladu,nejde o slovko,ale o to ako ti to ten dotycny povie.no napriek tomu mi slovo "milovat" nejde do usi,s priatelom si vravime ze sa lubime,je to krasne a mile -lubim ta:) kamaratka mi vsak povedala zevraj "milujem ta" znamena viac a je to silnejsie.tak mozno len vas nazor.dik

ČEČINKA

nO ahojteee...nad týmito slovami som sa aj ja dlhú dobu zamýšlala :D.podla mna je slovo MILUJEM TA silnejsiee ako lúbim ta.lubim ta sme si s priatelom vraveli tak nazačiatku našeho vztahuu ale po dlhom case už nič iné ako milujem ta..a lúbit mozem aj čokolaadu, aleebo maminu, kamošku a tak..ale slovo milujem ta je už také ktoré nepovješ každému na ulici:DD...tak toto je aspon moj náázoor:DD ...lúbim túúto stráánkuu:DDDDD

bibba

milujem ta je silnejsie, mne sa to lahsie dokonca howori nez lubim ta, aj lepsi mi to znie aj wsetko... kazdy inak :)

alzbee

Pre mna je milujem ta tiez take silnejsie slovo, i ked co sa tyka lubozvucnosti, tak lubim ta znie krajsie...ale napriklad lubit viem mnoho ludi-mojich rodicov, sestru, brata, starych rodicov, no milovat len partnera. Neviem si predstavit povedat: Milujem ta mami! tam sa proste hodi to lubim ta :)) tolko moj nazor:)

KIARAA

mila "prevesela" to podla teba dieta,ktoremu lezie teplo na mozog,ma 25 rokov a uz aj nieco odskakane.tuto otazku som vytasila cisto zo zaujmu,co si o tom myslia ostatni,kapisto? pre ostatnych -dik za nazory,a stotoznujem sa s tymi,co su za lubim ta:) -cisto slovenske-to pravda:) a uz mi je veselsie:P

jajka001_

ja mu vravievam "Lubim ťa". Milujem ta poviem skor ked sa stane nieco vynimocne, nieco extra pre mna spravi. Lubim ta je taky ten stály pocit lásky.
Nemyslim ze je lubim menej ako milujem ta, skor je to nieco ine - milujem je intenzivnejsie ale nie take hlboke.

Maria1964

konecne zaujimava otazka:)
myslim, ze milovat je viac...ale skor by som to pridala k niakej vasni, posadnutosti...milujem cokoladu:)
lubit je viac ludske...a naozaj krajsie, milsie, uprimnejsie:)

mellinda

Je to velmi individualne, zavisi od kazdeho cloveka, co zvykne hovorit. Mne samej tiez "milujem ta" pripada take "vaznejsie", ale len v pripade, ak sa nehovori casto. S mojim priatelom si pocas dna bezne hovorime "lubim ta", ale napriklad ked mi pocas milovania do ucha posepka "milujem ta", ma to celkom iny rozmer. Ale ako som uz spomenula, plati to len pri tychto specialnych situaciach. Byvaly ma slovickami "milujem ta" zasypaval od rana do vecera a popri tom ma veselo podvadzal...takze ovela dolezitejsie ako slova je samotny cit, ktory sa za nimi skryva. A to musite vycitit sami.

samankaaa

podla mna je slovo milovat viac ako lubit.
S priatelom sme spolu uz dva roky a este som mu nepovedala ze ho milujem a ani on mne..neviem preco ale stale si hovorime ze sa lubime.