opuchy noh v tehotenstve

rika33

Tak sa tesim ze to mas ok.Ale aj tak sa setri,a nadalej kontroluj ten tlak a bielkoviny.Ved to oni uz v poradni vedia.Nech sa vam dari.

aknitka

tak zatiaľ je to super, že máš všetky výsledky v poriadku. držím ti palce, aby si horúčavy prežila bez problémov. rodila som koncom augusta, tak si viem presne predstaviť ako sa cítiš.

helika

bielkoviny aj tlak mam v norme je to asi len tym teplom a tehotenstvom.- cez viekend ked bolo chladnejsie mi trocha odpuchli. este ze existuju zabky, v nicom inom nemozem chodit. kupila som si v lekarmi venitan krem tak uvidime ci tento zaberie.

aknitka

rika 33 má pravdu, pri opuchnutých nohách je dôležité sledovať krvný tlak a bielkoviny v moči. ja som ich mala tak veľmi opuchnuté, že ešte aj plážové šľapky povolené na maximum som mala úplne zarezané. čiastočne by mohol pomôcť väčší prísun bielkovín (syry, jogurty, mäso). mne nohy odpuchli asi až za 10 dní po pôrode.

Peto T

Odporúčam podstatne zvýšiť príjem vitamínu C, v tehotenstve môže byť skutočná potreba tela až v rozpätí 4-15 gramov denne, aj keď je to mimo vyučovania hlavného prúdu medicíny. Užíva sa rozdelené do viacerých dávok počas dňa, s jedlom. Treba veľa piť. Takéto dávky môžu byť nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi, a vážnom deficite G6PD.

Pozrite kapitolu Tehotenstvo (str.202), Spotreba (str.50) a Vedľajšie účinky (str.85). rizikaockovania.sk

rika33

Opuchnute nohy v tehotenstve su celkom bezna vec.Ale treba sledovat krvny tlak,bielkoviny v moci.Je to velmi dolezite.Ja som to v mojom tehotenstve podcenila a skoro islo o zivot mne aj malemu.Tiez som si myslela ze je to z tepla.Opuch moze poukazovat na nedostatocnost obliciek.To by mali sledovat vzdy v poradni.Ja som mala opuchnute nohy az po kolena ,mozno aj viac.Nemal by sa ten opuch velmi zvacsovat.Sleduj aj ci moc nenaberas na vahe.V poslednych tyzdnoch tehotenstva sa nema moc priberat.Rychly narast hmotnosti moze znamenat ze sa hromadi v tele vela vody.Keby som bola znovu tehotna urcite by som uz chodila s kazdou blbostou k lekarovi,radsej zbytocne nez neskoro.Ak by sa ti to zhorsovalo radsej upozorni na to svojho gynekologa.A neodit pokial ti nezmeraju tlak a bielkoviny v moci a nepovedia ze je to v poriadku.Dufam ze v tvojom pripade je to len fakt z tepla.drzim palce nech ste v poriadku.

hope

ja som tiez v 30tt a opuchaju mi nohy sialene, kazdy den ked pridem domov z prace ich vylozim na gauc aspon na 2-3 hodiny, skus cely den ci vikend absolutne nic nerobit len lez s vylozenymi nohami. vyloz si ich ako najvyssie mozes a co najdlhsie. urcite ti to pomoze. moje hohy uz boli neskutocne opuchnute po minulotyzdennych horucavach, po vikende sa mi to upravilo a teraz maju znovu nabeh, no snazim sa si ich udrzat.