Dnes som skusala recept podla jednej stranky o surovej strave - namiesto cestovin si nastruhat/nakrajat na rezance cukinu a obliat to takou akoze paradajkovou omackou (v podstate len pokrajane a prehriate paradajky s bazalkou)+syr. Musim povedat, ze som to zjedla v pohode a mala som pocit, ze je to plnohodnotna vecera. Mne totiz uz taka obycajna ocistena a nakrajana zelenina na tanieri lezie hore krkom a ked to jem, je to ako za trest.
Nemate nejake tipy (nemusia to byt konkretne recepty) ako oblbnut telo? Ako servirovat zeleninu alebo co vsetko mozem nahradit zeleninou? Napriklad cestoviny som nahradila cukinou. Nakrajanu cukinu by som samotnu zjedla asi tazko. Ale takto zamaskovane sa to dalo. Viem, ze je plno zeleninovych receptov, ale mna by skor zaujimalo, ako "schovat" zeleninu do normalneho jedla (aby to jedli aj ostatni u nas doma), jednoducho ako nahrada za nieco kalorickejsie (maso, cestoviny).
jeme aj očami
no, skusim dat receptik :o)
Výborná falošná kuracia polievka z tekvicovej dužiny
vnútro z 1 tekvice aj s jadierkami, 2 mrkvy, 1 petržlen, mladý kaleráb, 2 malé cibule, trošku karfiolu, môže byť hocijaká zeleninka akú práve máme, pár zrniek nového korenia, soľ, petržlenová vňať, 1 slepačí bujón ( nemusí byť) trošku harmonie chuti Omeletkové rezančeky: 1-2 vajíčka, 2 lyžičky hladkej múky, štipka soli
Vnútro tekvice vydlabeme a dáme do hrnca. Zalejeme studenou vodou a pridáme očistenú a nakrájanú zeleninku ( nie na drobno skôr väčšie kúsky), cibule a koreniny a soľ. Varíme kým nie je zelenina mäkká. Potom precedíme cez sitko a zeleninku vložíme späť. Ak je treba prichutíme Harmóniou chuti a chvíľu ešte povaríme. Petržlenovú vňať nasekáme a vložíme do uvarenej polievky.
Z vajíčok a múky vyšľaháme cestíčko. Nalejeme na panvičku a usmažíme omeletku. Upečenú zvinieme a nakrájame na tenké pásiky. Vložíme do polievky.
Je na nerozoznanie od pravej kuracej polievky. Je to lacná ,ľahká polievka na leto.Tekvička sa využije úplne celá. Treba skúsiť :o)