Ahojte. Mám veľmi zvláštny typ pleti. Neviem ako ju správne charakterizovať, ale pokúsim sa opísať ju: Od 12-tich rokov bojujem s akné najprv len pomocou drogériových výrobkov určených na akné neskôr asi v 13-tich som išla ku kožnej, ale tá mi teiť nepomohla. Vypísla mi Zinerit na začiatku pomáhla ale strašne vysušoval a dráždil moju pleť a neskôr aj prestal účinkovať. Tak som sa rozhodla, že sa o svoju pleť budem radšej starať sama. Od 15-tich používam kozmetiku, ktorá nie je urená na akné, ale je to lepšie už nemám až tak suchá pleť. Keď som nala 17 a pol dala som si predpísať HAK. Na akné mi pomohla ale citlivá pleť mi zostala. Keď si po umytí pleti nedám hneď krém mám ju veľmi šupinatú, stiahnutú a suchú. Ďalším problémom sú červená pleť, ktorá sa leskne a tovria sa mi šupinky, ktoré mám hlavne na nose a niekedy nad obočím. Používam make-up Astor Mattitude, ktorý mi veľmi vyhovuje svojou konzistenciou, ale šupinky len zvýrazní. Preto by som sa chcela spýtať ako sa mám starať o svoju pleť a akú kozmetiku mám používať. Zaujali ma hlavne značky Bioderma a Cetaphil.
Ako sa starať o takýto typ pleti?
ja ba som ti odporucila rad vyrobkov na velmi such plet od Garnier
ja by som určite nepoužívala na tvojom mieste gely ale len čistiace mlieka abo čistiace emulzie a hyyydratovala o dušu kozmetikou na citlivu plet...ja ked som mala podraždenu pleť počas užívania glyco a tak som používala tu emulziu od cetaphil aj kremik a neštipalo neštupalo a bioderma na citlivu plet netušim
mam podobny typ pleti a pouzivam Biodermu. Červeny rad na citlivu plet a vyhovuje mi. Ale mojej sestre nie. A to ma tiez citlivu plet. Musis sama vyskusat.