Je depresia lenivosť?

Príspevok v téme: Je depresia lenivosť?
queščn

Hovorím o psychyckých blokoch...
Každý človek keď sa mu niečo podarí urobiť je naplnený.
Keď nie odradený. Stavia si múr z neúspechu až sa mu nepodarí každý deň ho preliezať stojí pred tým múrom, a rozmýšľa ako dalej...
Depresia je stav keď sa zrútili pozitývne vyladky, úspech, spokojnosť, radosť...lebo sú za múrom
Nie je teda pýtam sa depresia len blok lenivosti respektíve nečinnosti...a jediný spôsob ako ten múr preliezť je predstať tam apaticky sediet nudiť sa pozeraním naň a Niečo robiť...

joni_

mozno ak vravis ze je to prave lenivost, tak by stacilo navstivit psychologa, nemuseli by to byt hned lieky od psychiatra, mozno len najst sposob ako prekonat lenivost a potom neplakat nad tym, co som neurobil...

fixka

jednoducho: pri depke by si rad nieco robil ale nie si fyzicky ani psychicky schopny nicoho, pri lenivosti mozes robit vsetko ale nerobis lebo si hnily.

queščn

depresia to je status..máte pravdu je sa načo vyhovárať...
pýtam sa len lebo pre jedného človeka je práve lenivosť spúšťačom dlhodobej apatie...
nerobiť nič potom sa lutovať že je nula nestarať sa o pleť potomplakať že je vhádzaná..nečítať knihy potom žialiť že u nevzali na výšku...

sway

Ak povies depresivnemu cloveku,nech mysli pozitivne.Je to akoby si cloveku so zlomenou nohou radil,nech to rochodi..Niekde som si precitala tento nazor a celkom som sa s nim stotoznila.Ja som nebola liecena u psychiatricky,ale mala som zle stavy a bola som doslova paralizovana-nic som nedokazala robit,len som chela spat a "unikat" z reality.Treba preliecit ten spustac depresie,spracovat ho a az potom sa zacat pomalicky tesit z malickosti a hladat pozitivne veci v zivote,tym padom odide aj ta "apatia - lenivost-neschopnost nieco robit".Nemyslim,ze depresivny vztah ma nieco spolocne s lenivostou.

szimi

Pri depresii je odbornik viac ako potrebny, bez neho a liekov sa tazko sam clovek vylieci. Nie je nic horsie ako zanedbana depresia ktora moze skoncit velmi zle. Clovek v depresii urcite nie je lenivy a po nasadeni AD sa jeho stav moze vyrazne zlepsit.

joni_

presne tak, o depresii sa hovori ak ten stav trva dlhsie a zasahuje do vsetkych cinnosti (nachut jest, cokolvek robit atd...) nie som odbornik ale nieco som si uz precitala a vypocula, verim tomu, ze ludia so skutocnou depresiou vobec nie su lenivci ale potrebuju pomoc