Zapálene spojivky?

Príspevok v téme: Zapálene spojivky?
peter so.

zdravim vas vsetkych,
nedavno som bol u "kontaktologa" teda u doktora ktory mi predpisal sosovky. predpisal mi CLEAR 58, na mesiac... bolo mi povedane, nosil som tonejako 2,5roka, nebol som na kontrole,lebo donre som videl a nebol ani cas,ani chut..atď. nedavno som bol na kontrole a zistil mi, neviem ako sa to odborne povie, mam proste dopraskane tie žilky v očiach. Vraj to je z toho, ze som nosil sosovky starsne dlho, a boli uz tvrdé tym nosenim, a vraj to je dovod. pritom mi boli predpisane CLEAR 58 , vraj na mesiac. a z internetu som zistil, ze su to 14denné. nakazal mi ten doktor, nosit sosovky presne na deň, 14denne = 14dni, atd. to je logické,keby som to ja vedel, tak by som to nenosil tak ako som nosil. mate neikto tiez s tymto skusenost? vraj sa mi moze nejaky vred spravit na oku,take nieco ten doktor hovoril,ked to budem zle nosit...

novmaria

Ja teda neviem, čím to môže byť, nikdy sa mi nič podobné nestalo. Nosím šošovky normálne pokojne aj dlhšie, než je odporúčané, ale je jasné, že každý máme iné oči. Keby boli také tvrdé, že by sa nedali nosiť, tak by si to určite poznal a nešli by ti nasadiť. pozri sa po internete na nejaké články o zapálených spojoviek a popraskaných žilkách, treba to niekde nájdeš vysvetlené. Nebude to určite tak vážne, ak si to tak robil 2,5 roka tak by ťa to začalo bolieť. Ak ťa nič nebolí ani teraz, ani ťa nikdy nič nebolelo, tak to je dobré :-) Pozri sa na nejakú poradňu, kde šošovky predávajú, treba si prečítaj tento článok -> www.vasesosovky.sk -oci.html
Neboj sa, nebude to tak vážne, lekári niekedy zbytočne straší. Ak sa teraz nosiť šošovky len tých 14 dní a uvidíš, určite sa to zlepší.

peter so.

no tak to su neni potom zapalene spojivky. ja nemam ziadny problem s ocami, len tie žilky popraskane v oku. a nejako sa mi to nelepšíí... davam si kvapky akurat ma suche oci,ked som pri pocitaci.. Optive,sa volaju.

ajko

aj ja mam zapal spojiviek aneni to nic vaazne je to len obycajne ochorenie ako chriipka...nie dlhodobe mam to 3 dni a uz sa to zlepsuje..: dberem na to taku mast ale je na predpis, no su na to aj kvapky.. najhorsie na tom asi je ze v noci sa viackrat zobudim na to ze mam zlepene oci a strasne tazko sa rozlepuju

peter so.

este dodam, ze bol som u mojej tety, a tá hned vykrikral.. ze mam zapalene spojivky, take nieco... ja neovladam tieto veci vobec tak, by som poprosil o radu... :(