Mám dve nezodpovedané otázky, ktoré mi vrtaju v hlave..:
1. Mám 28rokov, 7rokov krásny vztah, akotak zabezpecenú existenciu a este sa necítim na to, mat bábatko. Je to normálne?
2. Ktoré rocné obdobie je vyhodné na otehotnenie?
Kedy je správny cas na bábatko?
zacnem od konca... ja som mala oba porody koncom jari... v zime som este velke brusko nemala a v lete som sa uz mohla kupat. A babatka sa narodili do tepleho ale nie este horuceho pocasia a nemusela som ich pol hodinu pred vychadzkou obliekat. Takze pre mna toto bolo idealne... ale kazdy ma to svoje.
a kedy je cas na dietatko? Podla lekarov je idealny cas na prve dieta od 25 do 30 rokov, potom stupa sanca na postihnutie. V sucasnosti je ale vela zien, ktore si planuju dieta neskor.. ci robia dobre ja neviem... nie kazda z nich ma problemy s otehotnenim alebo donosenim, o postihnutom dietatku ani nehovorim. Vsetko su to len statistiky, do ktorych padnut mozes ale nemusis. A podla mna je lepsie mat dietatko az ked sa nan citis pripravena a nebudes mat pocit, ze ta tehotenstvo a materstvo o nieco pripravili. Aj za cenu, ze mozno budes musiet na babatku popracovat dlhsie ako tvoja mladsia kamaratka:)Pretoze vekom klesa plodnost u zien a aj u muzov.
Kedy je vhodny cas ? Nikdy a vzdy...
Nikdy preto, ze cloveku stale do toho nieco chodi, co by bolo lepsie a idealne. Ale zivot sa do detajlu naplanovat neda, je nevyspytatelny.
Vzdy preto, ze nech si to naplanuje clovek akokolvek, povedzme tomu osud - si s nim zahra tak, ze ani netusi. Za zivot cloveka nastanu situacie s ktorymi nepredpokladal a ked uz raz ma dieta, musi ich riesit.
Takze to je sumafuk, kedy bude dieta.
Co je vsak problem, ze s vyssim vekom vzrasta riziko na problemove tehotenstvo, alebo problem otehotniet.
Ja by som zase nechcela mat velke brucho v zime, radsej v lete, tak budem moct nosit saty a velke tricka, ked ma zena velke brusko v zime, potrebuje viac garderoby.
Gitka, je to normalne. Som v tvojom veku, s manzelom sme spolu 10 rokov, uzasny vztah, no rozbieham si karieru a po dietati este netuzime. Po mojej 30tke bude na to casu dost. Do takej 34-35ky je to na prve dieta akurat. Preco si myslis, ze zalezi od veku a dlzky vztahu? Zalezi od toho, ci to dieta chces.
Ja som otehotnela na konci juna a porodila v aprili. Podla mna je to idealny cas, lebo v lete som este nemala brusko, az v zime, a po porode boli tiez idealne podmienky hlavne pre dieta, ani velka zima, ani teplo :-)
Gitka, ja som mala 27 ked som otehotnela. S priatelom sme boli uz 8 rokov spolu a tiez sme sa necitili na dieta. A uplne nahodou sme si len jeden jediny raz nedali pozor a stalo sa, otehotnela som a bola to ta najkrajsia vec ktora ma v zivote postretla a mozem povedat ze som mala ozaj pestry zivot. Dnes mam trojmesacneho synceka a myslim ze je to dar od Boha, ktory prisiel naozaj v pravy cas :-)