Po vybratí Atb mám hnacky..pomoze diéta?

- mira

Nezáleží až tak na počtoch, ale na podmienkach, aké majú vytvorené k rastu a rozmnožovaniu. Ak vytvoríš v čreve prostredie zásadité, rozmnožia sa priaznivé kultúry, ak kyslé , rozmnožia sa nepriaznivé.
Probiotiká môžeš vyhubiť i jedlom alebo nápojom s prísadou chemického konzervantu.

vevericka

mirka CFU je skratka colony form units..to znamena, ze je tam tolko jedincov, ktore spravia na mediu (na miske v labaku) tolko kolonii..kazda kolonia je z jednej bunky..

Utal

Jednoznacne Probiofix-imun. Mne ho odporucila doktorka a som fit a este pri dlhodobom brani zvysuje celkovu imunitu organizmu. :)

roman08

k tym jogurtom by som chcel dodat uz si presne nepamatam kde som to cital moznoze aj niekde tu na fore nejaky studenti sa mi vidi ze mediciny chceli zistit ze ci je pravda co uvadzaju reklamy o zivych kulturach v jogurtoch tak urobili test v labaku neviem aka to bola znacka ci danone alebo rajo ale to je jedno no a zistili ze tam ziadne zive kultury niesu tusimze v tom prostredi uhynuli.takze na reklamy by som sa moc nespoliehal radsej tie probiotika od dobrych firiem kde je zaruka ze sa tam nachadzaju.

mirka 23

RNG, Uroval biotic (to čo berie Gitka) obsahuje Lb acidophilus, Bf bifidum a Lb rhamonsus a to 1x10 na deviatu CFU v jednej tableke. To kolko tam toho je?
Inak je to dosť drahé, 30 tabliet stoji 10 ečiek pričom 1 tableta obsahuje iba 200mg D-manosy.

mirka 23

Gitka ale to nie su čisté probiotiká, je tam dosť málo probiotik, ale tak aspoň niečo... Je tam D-manoza na môčové cesty, tá je super a nejaké tie probiotiká, ale fakt malinko.

RNG

trochu matematiky.
Crevna flora ma zhruna 500 az 1000 miliard(bilions) kultur. Rozmnozuju sa rychlostou 1 za 2 hodiny na dvojnasobok.
Ak si das jogurt s 10 milion kulturami, tie sa musia rozmnozit az 100 tisic krat aby kultivovali creva.
V crevach po vybiti probiotik ostane aspon 10 % kultur, ktore nie su citlive na probiotika.Tj hovorime o mozno 100 miliardach z ktorych aspon 5%=5 miliard su rozne skodlive kultury. Takze 5 miliard skodlivych sa bude rozmnozovat popri 10 milionov uzitocnych. Takze aky bude vysledok? Nuz skodlive vysoko prevladnu!

Preto je dolezite si dat vysoke davky probiotik, vyssie nez su zvyskove skodlive bakterie. Dnes sa vyrabaju probiotika s 20 az 70 miliardami kultur na kapsulu.
Ak pocitame zdvojnasobnenie len za kazde 2 hodiny, z 20 miliard za 18 hodin mame 1000 miliard=plne osidlenie criev. Za ten cas pomalsie rozmnozujuce sa plesne nestacia osidlit creva a rozmnozene probiotika ich okamzite potlacaju.
Takze ked vravim, ze so silnymi probiotikami sa da za jednu noc kultivovat prakticky cele creva bez moznosti premnozenia plesni a kvasnych kultur, tak je to mozne len s velmi vysokymi davkami probiotik, nie s jogurtami, kde su pre zvysenie trvanlivosti tieto probiotika viacmenej omracene, tj menej aktivne.

Gitka81

Uz beriem probiotiká..UROVAL biotik..posobí tiez aj proti tym "mojim" neziaducim bacíkom, takze zabíjam 2muchy 1ranou..cítim sa cca o 15% lepsie..este raz vam vdaka za dobré rady..

Gitka81

Uz beriem probiotiká..UROVAL biotik..posobí tiez aj proti tym "mojim" neziaducim bacíkom, takze zabíjam 2muchy 1ranou..cítim sa cca o 15% lepsie..este raz vam vdaka za dobré rady..