Parochna po chemoterapii

Príspevok v téme: Parochna po chemoterapii
andrejka1970

ahojte som kratko po chemoterapii.uz sa pomaly davam dokopy a aj ked mam nejake tie vlasy este na hlave,planujem si kupit parochnu s dlhymi vlasmi...len vazne netusim ako to chodi co sa smie a co nie s parochnou a ako sa dava pripadne ci mi nespadne alebo ju vietor neodfukne:)prosim poradte mi dakujem

kiaruska88

da sa parochna aj nejako cesat pripadne dat do copu??ked mate taku dlhsiu?ci potom uz vidno ze je to parochna?

adrianna77

Andrejka, nie je zač :-) Mamča má takú po ramená, teda, už ju prestala práve nosiť,lebo jej vlasy sú už celkom fajn :-) a už jej bolo pod ňou trochu teplo :-)
Tiež je to syntetika,a ako vravím, vyzerá to celkom prirodzene,ani zblízka nevidno,že to nie sú jej vlasy..aj ked už som videla blond parochnu, a tam to bolo trochu vidno,ale to mohla byť taká z takých hrubých vlasov,čo som videla v predajni zdravot.potrieb, tam sa mi žiadne nepáčili, ked sme boli vyberať pre mamu. A starostlivosť...každopádne odporúčam kúpiť taký špeciálny šampon a balzam,príp. kondicionér, síce to nie je lacné,ale zasa dlho vydrží,lebo tie vlasy stačí "vyprať" raz za mesiac, a vyzerajú oveľa lepšie.
Držím palce, aby si bola spokojná :-)

Karolka35

prepacte, ze sa zapajam do diskusie. moja sestra podstupila chemoterapiu, uz ma po nej. vypadali jej vlasky, obocie a dokonca aj mihalnice. ja naozaj skusenosti nemam, tak sa chcem opytat, ci jej napr. mihlanice dorastu, vdaka

andrejka1970

ahoj adrianna77 dakujem velmi pekne:)
ja si tuto objednavam z usa bude ma stat cca 4500sk...vyzera dobre ale je zo syntetiky,mne to vsak nevadi nepotrebujem ju zehlit ci kulmovat.staci mi taka.
a vazne to vyzera prirodzene??ja som si to asi este na ziadnom cloveku nevsimla...mamina si kupila kratku ci dlhu?

adrianna77

A ako sa dáva...no, mama mala takú podkladovú sieťku, v nej boli osadené tie vlasy, a normálne si natiahneš na hlavu.
Neboj, nič ťažké, mama mala dokonca taký účes,ako pred operáciou, a ľudia, čo s nou neboli každý deň v kontakte, ani nezistili, že má parochňu, dnes sa už vyrábajú kvalitné..ale ako vravím, kúpili sme ju v kaderníctve...a vyzerala úplne prirodzene,ako vlastné vlasy.
Ešte niečo..hlavné je,že chemoterapiu už máš za sebou, držím palce,aby to bolo už iba lepšie a lepšie.

adrianna77

Ahoj, mojej mame museli kvôli operácii mozgu vyholiť celú hlavu, a tiež nosila parochňu. Čo konkrétne ťa zaujíma? Dá sa kúpiť v špecializovaných predajniach, stojí od cca 4000 Sk vyššie, zo živých vlasov stojí okolo 10 tis.,ale v tvojom prípade by sa mala dať vybaviť aj na lekársky predpis, len v tých predajniach s medicínckymi potrebami nemajú veľmi kvalitné a pekné strihy...
Na parochňu sa používa špeciálny šampon, príô. aj kondicioner, v ktorom sa necháva odležať, potom ju musíš nechať voľne uschnúť. Inak ju môžeš v pohode nosiť kedykoľvek, a ak máš pevnú siťku, ktorá to drží, vietor by ju nemal sfúknuť, aj ked mama si ju v silnom vetre niekedy pre istotu pridržiavala :-)