mam 29 rokov mala som zapal nosohltanu vybrala som antibiotika rovamicitine3,a v konecniku mam teplotu stale 37,2.co mam robit.dakujem
stale zvysena teplota
No vidis, tam to je spravne. Ale nic v zlom, prajem ti, aby si si nikdy teplotu merat nemusela :)
az taky pedant nie som. ale ked chces:
www.belupo.si
a myslim ze nikto nie je az taky hlupy
No nie je to vtipne, je to zavadzajuce. Predpokladam, ze miesto 10 ma byt uvedene 1. Pri kopirovani - citovani sa neuvadza zdroj?
ounou ja som nepisala, len kopirovala - no ano, je to vtipne :)
Jajka, to by som chcela vidiet taky teplomer, ktory toleruje odchylku 10 stupnov Celzia...
jajka dakujem pekne.
Ako správne merať teplotu?
• Bežný spôsob merania telesnej teploty u dospelých a u detí starších ako 2 roky je teplomerom pod pazuchou. Teplomer sa vkladá užšou časťou do pazuchovej jamky a drží sa 5 minút. Deti si musia držať teplomer pod pazuchou 10 minút, lebo sú nepokojné, teplomer sa môže pohnúť a môžu sa získať nesprávne výsledky merania (najčastejšie nižšia telesná teplota ako je skutočná).
• Deťom je najlepšie merať teplotu rektálne (v konečníku). Takto získané hodnoty sú obyčajne vyššie o 0,50C až 10C ako tie merané pod pazuchou.
• Telesná teplota sa môže merať teplomerom aj pod jazykom, a takto namerané hodnoty sú podobné hodnotám nameraným rektálne.
• V poslednom čase sa čoraz viac používajú digitálne teplomery. Hodnoty telesnej teploty namerané digitálnym teplomerom sú rovnaké ako hodnoty namerané ortuťovým teplomerom nameraným na tom istom mieste.
• Existujú aj zvláštne digitálne teplomery na meranie telesnej teploty v uchu. Sú vhodné na meranie teploty u detí ale aj dospelých a hodnoty nimi namerané sú o 10C až 1,50C vyššie ako hodnoty namerané pod pazuchou.
a o tvojej susedke si myslim svoje :)
zvlastne,suseda zdrav.sestra tvrdi ,ze si mam odmerat teplotu v konecniku a nic odratavat
mas 29 a merias si teplotu v konecniku ? a navyse nevies ze tam je to o pol stupna viac?