Psychiatri - pomohli vam?

Príspevok v téme: Psychiatri - pomohli vam?
fobicka

Chcem sa spytat, ci niekomu pomohol psychiater. Ale konkretne. Hoci aj liekmi, ak to bolo nevyhnutne. Ja mam zatial skusenosti len s psychologmi a poviem vam, nic moc... Vyrozpravat sa mi nerata, lebo tymto sa moje problemy nevyriesia. Chystam sa k psychiatrovi s vierou, ze mi pomoze. Trpim socialnou fobiou, depresiami a panickou poruchou. Nebolo to takto vzdy, vyhrotilo sa to pred par tyzdnami, odkedy nechodievam vobec von a chcem s tym uz nieco urobit. Nechcem oblbovaky, ale lieky, ktore skutocne pomozu. Tak co, pomohli vam psychiatri?

bavlnka

ja som mala postraumaticky syndrom po uraze. inak viete o tom, ze ked sa stane uraz, prestane sa vyrabat serotonin a ked to clovek nejako nepsracuje, ma pekny pruser.
u mna tak zacala panicka porucha. pred urazom som nepoznala uzkost. dnes som opat fit.

sunie

tak ja neviem, asi mam lepsie skusenosti ako vy. mne psychologicka moc nepomohla, az psychiatricka, fakt mi pomaly zachranila zivot aj ked som tiez musela vyskusat viac liekov kym mi nieco sadlo. jedna sa o dlhodbu liecbu tak nemozete cakat ze po dvoch-troch sedeniach budete fit. okrem toho vas nikto nenuti tie lieky brat, no nie? kazdy sam vie co mu vyhovuje najlepsie.

fobiccka

Lelik...a aké problémy si mala?A ako si na nich pracovala?Lebo ja sa tiež snažím,no nejak mi to nejde,Užívam aj lieky.

Lelik

pre -----
Ja som sa z toho kolotoča dostala, takže nehovor, že človek sa z toho už nikdy nedostane a ver, že už nikdy naň nenasadnem. Sú to tri roky, čo som čistá ako ľalia, pričom pät rokov som bola na antidepresívach a dobrý rok aj na benzodiaz.
Takže je to o sile vôle a nie o tom, že raz tam skončíš a koniec.

Lelik

Myslím, že ti môze pomôcť.
Donedávna som si myslela, že psychiater mi zachránil život. Prednedávnom som pochopila, že to bola malá pomocná barlička, uspávanie emócií liekmi, neriešenie konkretného problému. Keď sa stav zhoršil, pridanie liekov, ale patránie po ozajstnej príčine nula bodov. Každé psych. ochorenie spustí nejaká negatívna skúsenosť, aj ke´d si to človek ani nemusí uvedomiť. Ja už dnes lieky neužívam. Dlho som nevedela prijať jednu traumu z mojeho detstva, mne totiž ako trauma nepripadala, ale vo svojej hĺbke dokonale ovládala moje myslenie.
Za tie roky som preštudovala všetko o ľudskej psychike a o psych. chorobách. Dnes viem, že si za ňu môžem len ja sama. O tom by sa dali písať romány.
Môj názor, keď je naozaj zle lieky áno!!!, lenže tie prekrývajú naozajstný problém, utlmujú emócie a nie nadarmo pri nich stráca človek aj chuť na sex poväčšine. Ale súhlasím, že človeka dostanú z najhoršieho, len nezabudnite potom pracovať s tým, kde je pôvod vašich nepríjemných stavov, lebo raz lieky vysadíte a pokiaľ nepochopíte, čo a ako, vaše stavy sa vrátia.
Všetko je potom už len Vaša mravenčia práca.

adka00

No psychika je potrvora ani ja som neverila ze tie bolesti mi sposobuje ona.Ale lekar mi vysvetlil ze vela ludi co zije v strese ma problemy s chrbticou.Mna ani nie tak chrbtica boli ale svaly sklbu a pod.Ale po case si na to zvyknem a potom to prejde na chvilu.

fobiccka

adka no tak to som si neni istá,či je to psychického pôvodu...ešte som nepočula,že chrbát bolí zo psychiky

adka00

Ja mam bolesti chrbtice a chrbticu mam adekvatnu.Tak lekary zkonstatovali ze je to uzkost v crbtici.Neudrzim si rovnovnovahu mam bolesti.No co ti poviem trapim sa a lieky nechcem.A teraz v poslednom case pocitujem na hrudi ako take ako by tam nerv sklbal blby pocit.