dlhsie sa mi vynara tisic otazok. liecim sa uspesne na maniodepresiu som bez zachvatov asi 2 roky, priatel lieceno-nelieceny na schyzofreniu. mam 30 rokov, chcem byt mamou on otcom. co hovori genetika na tuto kombinaciu? mam na to zabudnut? nechcem ublizit niekomu koho chcem milovat. vdaka za nazory
buducnost deti: otec schyzofrenik matka s maniodepresiou
Moja sestra trpi chorobou, ktora je dedicna, pred pocatim sa chystame s manzelom do genetickej poradne. Ja nerada riskujem, najma, ked sa jedna o tak dolezite veci. Co sa tyka tych deticiek, ja ich chcem kvoli manzelovi, tuzim porodit jeho deti, nechcem sa starat o hocijake dieta, bez neho by ma ani nenapadlo mat deti. Ale prave preto, ze toho cloveka neskutocne lubim, chcem mat jeho drobca. Takze neadoptovala by som, nemam v sebe potrebu sa silou mocou starat o cudzie dieta.
vdaka, pises ze aj keby. a ostali by ste sami? bezdetni?
Genetika hovori nie. Schizofrenia je dedicna. Je vysoke riziko hrozby, ze ju zdedia aj deti. No s panombohom taka rodina...Keby som vedela, ze mam dedicnu chorobu, deti mat nebudem, aj ked manzela milujem a samzorejme, ze by som ich chcela, ale preco by mali trpiet? S takouto chorobou vam deti nedaju ani na adopciu...Vlastne mat je hazard!