praca v zahranici (iba aupair,ak neviem jazyk?)

Príspevok v téme: praca v zahranici (iba aupair,ak neviem jazyk?)
rakusanka

Ahojte,
ma s tym niekto skusenosti?Isli ste niekto pracovat do krajiny,ktorej jazyk ste neovladali?Chcela by som ist pracovat do Rakuska,najlepsie do Viedne,ale bohuzial neviem nemecky(dost slabo).A prave aj nemcinu asi budem do buducna potrebovat,takze by som sa ju mala zacat ucit.Od septembra sa aj tak budem musiet zamestnat(skolskym casom odzvonilo a tu sa praca ledva da najst-nie som z ba),takze som rozmyslala,ze by mi to fakt pomohlo.Rakusko je blizko,mohla by som chodit domov a bola by som v prostredi,kde sa dany jazyk pouziva.
Avsak,ani neviem,ci ako aupair by ma vobec zobrali agentury,kedze neviem nemecky (navyse aupair mi je dost proti srsti,kedze som to uz raz robila v anglicku a bol to otras,vyzmykaju z vas aj dusu).
Viem teda celkom v pohode anglicky,len ta nemcina nic moc.Ak mate niekto nejake skusenosti,poradte,to rakusko je ozaj taky "moj sen".Inde moc ani nechcem.Prosim,poradte,aj osobne rady a skusenosti.

rakusanka

Pre :DDD, ej, ej, ej, kolka kritika. Ono to je bezne, ze tam byvaju aj rodiny z inych krajin, tzv.kolonie. Napriklad kamoska pracovala v Nemecku pre americanov z US army. Naucila sa fajne nemecky aj anglicky. Take nieco myslim, ze kto ma ake skusenosti.
Do cisto nemecky hovoriacej rodiny by som nikdy nesla, kedze, ako vravim, viem, co obnasa aupair-stvo. Tak si bud ista, ze do hociho sa nedam.
Ludia tu ale vedia kritizovat. Mali by to tu premenovat "zaloz si forum, spytaj sa a dockaj sa 9tich negativ z 10-tich".
BOLA TO LEN OTAZKA, nemusi sa mi hned smiat.
P.S: povodne som to planovala ako to pises, prv praca tu a nemecky kurz. Lenze tu si pracovnu poziciu asi fakt nikdy nenajdem.

:DDD

Ty si myslis, ze ako au-pairka budes moct rozpravat s malymi detmi po anglicky? ved sa s nimi musis nejak dorozumiet a urcite ani rodicia deti by nechceli, aby sa o nich starala osoba, co nevie ani ceknut.Ty by si dovolila, aby sa o tvoje decka starala nejaka rumunka, co nevie ani blafnut po slovensky? Troska sebareflexie dievca. Ved mozes robit aj tu a rok sa ucit po nemecky a potom to skusit.