Ahojte, napíšte svoje skúsenosti s orbitrekom a ako dlho ste na ňom cvičili, aby ste dosiahli svoje ideálne proporcie :)
ORBITREK....skúsenosti
ahojte, chcem sa opytat, ci sa cvicenim na orbitreku posilnuju aj brusne svaly..?
no ja som dnes chcel hladat informacie o zdravotnych rizikach z orbitreku, proste mal som pred nejakym casom problemy s bedrovym klbom ...reumatologia, ortopedia, vysetrenie krvi...ortopedia ze vraj chrupavky a kost OK, reumatologia krv bez zapalov ale ze mam nejaky chybny gen na 50% tak to bude reumatologicke,....lieky na podporu chrupaviek atd. asi rok ziadna zmena tak som sa vybodol na to, mezitym som ziskal permanentku na plavaren cca, na rok tak som zacal chodit plavat a na orbitrek nebolo cas...permanentka skoncila tak som teraz par dni zase zacal behat na orbitreku a uvedomil som si ze klby ma vlasten zacali boliet kedysi v dobe ked som zacal behat na orbitreku , pocas plavania ma akosi prestali vlastne neviem ani kedy a teraz zacina ten klb zase jemne citit...nevravim ze to nieco dokazuje , nieje to az take jednoznacne..ale.? ma niekto podobne skusenosti? podozrenie?
ahojte, ja mam orbitrek od semptembra 2008 a som s nim velmi spokojna. Nohy sa mi spevnili, uz nie som ako trasoritka :) Aj ked by to samozrejme mohlo byt este trosku lepsie. Ubudlo mi aj par cm zo stehien cca 5 cm minimalne. Najprv som zacinala na nom tak po 5 - 10 min, teraz uz cvicim kazdy den po 30 min (okrem vikendu, telo si musi odpocinut).
Ahojte, sem-tam som cvičila v centre voľného času na orbitreku. Myslím, že pre tie, ktoré majú viac voľného času a sú ochotné cvičiť je to dobrá vec, ale dávajte si pozor ! Totižto, nie je orbitrek ako orbitrek. Cvičila som našťastie na dobre konštruovanom, ale mala som taký pocit, že ma ešte viac boleli nohy ako pri obyčajnom behu. Mňa to moc nebaví robiť monotónne jednostranné pohyby. Jednoznačne nekupujte orbitrek z teleshopingu. Je síce ďaleko lacnejší, ale je totálne zle konštruovaný. To znamená, že by ste za museli za rukoväťami stále naťahovať, čo by malo negatívny dopad na ruky a chrbticu, a nanajvýš by ste riskovali úraz. Pravda, cvičenie na orbitreku má aj svoje výhody - napr. nezávislosť na počasí, okrem počiatočných nákladov na kúpu nemusíte platiť žiadne vstupenky a pod., ale musíte trénovať naozaj pravidelne, inak to budú zbytočne vyhodené peniaze a malo by vás to aj baviť. Cvičiť iba preto, že chcem schudnúť je dosť o ničom. Prajem veľa šťastia pri cvičení a chudnutí, ale predovšetkým dobrý pocit, ten je na nezaplatenie.
Babenky...myslíte si že môžem cvičiť na orbitracku keď som na začiatku tehotenstva 1 mesiac. A ak hej tak dokedy.? Ja si myslím že to by nemal byt problém pretože na orbitracku sa nezaťažuje brucho...
ach baby ja mám obvod stehna pri zadku 55 cm a chcela by som to aspoň trochu zoštíliť aspoň na 53 cm a takisto zadoček - obvod 93 cm, a chcela by som 90 cm. No uvidíme čo bude:)hlavne treba cvičiť a zdravo sa stravovať. Držím Vám palce baby nech sa Vám podarí dosiahnúť Vaše ideálne proporcie:)
sade8. Ja ta chapem:-))) kedze to mame dot podobne...:-( mna este stvu lytka v poslednom case .
No co uz ... len pekne cvicme a papajme zdravo... ja verim,ze sa to odrazi na CELEJ POSTAVE ...;-) .
Len skoda,ze som to nestihla do leta... a to som cvicila celu zimu.. .
Idem si dat hodku na orbitreku ;) papa
sade... len ked ja som nizka :o(... ach tie stehniskaa