rodicia ma nechceli

Príspevok v téme: rodicia ma nechceli
nechcena

ked ma moji rodcia cakali mama mala 18 rokov a zistila som ze ma nechceli a ze ma mali dat na potrat...pri jednej s nasich hadok mi to babka vykricala do oci.....mala som zomriet!!!!!! bolo by to tak asi lepsie...od malicka si uvedomujem ze nie som rovnocenna so sv ojimi surodencami...rodicia ma podcenuju a robim im doslova slusku uz neviem ako dalej.....mam len 15 rokov a uz mi nicia zivot....vraj som iba na pritaz,,, preco prave ja???

Azuriitko

Ja si myslím, že babka, rodičia a podobne nemusia všetko myslieť tak ako vravia. Starí rodičia sú väčšinou podráždenejší, mrzutejší, to je sprievodný jav stárnutia. A keď ich niekto mladý len trošku naštve aj nechcene či nepriamo, vedia povedať niečo nepríjemné, čo samozrejme treba brať s tou rezervou. Rodičia to často povedia keď už majú nervy. Každý povie ak je nahnevaný aj to čo by nechcel abo nemyslel úplne vážne. A čo sa týka toho, že sa dozvie niekto, že mohol skončiť vďaka potratu, podľa mňa to nič už nemení na živote, maximálne to dáva pocítiť, že život je veľmi dôležitý, a že bolo by chybou keby matka išla na potrat, preto sa dieťa toho môže teraz vďaka tomuto poznatku vyvarovať, lebo vie už čo by tým spravil. A mohlo sa to stať veľa ľuďom, že mal skončiť na kusy, proste v dnešnej dobe je to časté, takže brať to tragicky, ak sa to iba plánovalo je zbytočné. Ale treba sa z toho poučiť.

majka__

nechcena, akoby som citala svoj pribeh. ja mam 21 a len asi pred polrokom som sa dozvedela, ze ked ma moja mama cakala, uz mala vypisane papiere na potrat. jedno, co ma zachranilo bolo slovo knaza, za ktorym poslala mamku moja babka (jej matka), aby este sla za nim a vypocula si posledny nazor (totiz mala som sa narodit postihnuta - co sa aj stalo, ale zrejme nie az tak, ako to predpovedali lekari). jedine moje postihnutie spociva v tom, ze mam oslabene svaly. a az teraz sa mi pridruzila astma pred par rokmi, ale to je v pohode (ved to moze postihnut kazdeho). rodinna situacia je trosku zlozita (sme viaceri, otec odisiel od nas - ale zije) a to o potrate som sa dozvedela len cirou nahodou, ale nenormalne to mnou pohlo vnutri. bola som nastvana, ze naco tu vlastne potom som. totiz aj ja sa citim, akoby moje konanie bolo potlacane a som sa musela viacerych veci vzdavat (ale bud preto, ze nie som celkom zdrava alebo preto, ze som nebola celkom chcena). ale pozri sa... zivot je aky je. si tu, nech ti babka vykrici co vykrici. ja som teraz na VS, buduci rok koncim bakalara a zijem. takze uvidime no ako to pojde. samozrejme, vnutri ma to zlosti, ze som sa nieco take dozvedela, ale viem, ze aj v takej zlozitej situacii, akou bolo rozhodnutie o potrate alebo darovaniu zivota sa nasiel niekto, kto ma este vobec nepoznal a predsa mu na mne zalezalo (zalezalo mu na kazdom ludskom zivote). stacilo malo a... ved vies, co by sa stalo, ked papiere uz boli vypisane. takze netrap sa. par rokov prejde, dostanes sa na VS napr., ak budes chciet a pride tvoj vlastny zivot a skutocne problemy (a nie tie, ze co si babka mysli). nech ti vykrici tvoja babka cokolvek, proste sa nedaj a kasli na to.

dedy

rori, nie vsetky babky su k vnucatam uzasne, s jednou byvame v dome (my na hornom poschodi, ona dolu) ale urcite bohovska nie je. skor bohovsky zakomplexovana, pretoze, my ako vnucata co s nou byvame sme menejcenni, sprosti, neschopni, ale sesternice a bratranci od jej dalsich synov a dcery su skveli, jedinecni, a najmudrejsi na svete, a velmi casto nam to pripomina, no keby vedela ako na tom v skutocnosti su mozno by pozmenila svoju mienku

ja som taktiež mala byt syn (prva je sestra) a neskor ked sa narodil brat tak ma riadne odsunuli (jednoducho prostredne dieta, predomnou sikovna spolocenska starsia sestra a za mnou mladsi brat tzv. benjaminko), teraz to uz tak nevnimam, mam 18, ale stale to obcas riadne citit.

Nechcena, babku si absolutne nevsimaj, dolezite je ze si tu teraz, neviem co by ti mohlo pomoct snad jedine sa o tom otvorene porozpravat ale z vlastnej skusenosti viem, ze to nie je lahke

didi10

urcite sa ta to dotklo, ale na svete je vela tzv nechcenych deti a su tu a rodicia ich maju radi. Predstav si seba, ze mas 18 a cakas dieta do podmienok, ktore su vobec nie vhodne. Vela zien rozmysla co dalej a nie jednu napadne aj moznost potratu. Skus tuto info striast zo seba. Nie je to lahke vzhladom na tvoj vek, ale skus. Niekto tam hore chce, aby si si prezila svoj zivot a ze tvoji rodicia sa rozhodli, ze ta predsa chcu, je pozitivum, na ktorom stavaj.
Pises, ze sa k tebe nespravaju dobre... to moze byt len tvoj pocit, si najstarsia a tvoja mama caka automaticky, ze jej budes pomahat.Ale to neznamena, ze preto, ze si "nechcena" Si tu z lasky tvojich rodicov a ze chvilu spekulovali co s tebou, im odpusti. Moze sa to stat i tebe. Tvoja babka povedala, co nemala nikdy povedat....Mozno by stalo za rozmyslenie to povedat rodicom, ze ako mas s tym teraz zit...nech k tomu zaujmu aj oni stanovisko.
A teraz k tvojmu veku, nehnevaj sa, ale 15 je krizova pre kazdeho, v tomto veku je najviac konfliktov s rodicmi, ktore sa beru omnoho citlivejsie ako v neskorsom obdobi. Takze az mas nejake problemy s rodicmi, nemusi byt preto, ze ti oni ublizuju, ale ze si zvlast citliva ty a oni to akosi nevidia alebo si to neuvedomuju.

alzbee

Ja som v podstate tiez nebola chcena...teda lespie povedane-nebola som planovana :D :D bola som taka nahoda, ale co uz...To, ako sa citis-ze robis rodicom sluzku, ze mas pocit, ze ta podcenuju v porovnani s tvojimi surodencami, tak v tom ti pomoze jedine otvoreny rozhovor s nimi...bez vycitiek, ale im pekne narovinu povedat, ako sa citis. Drzim palce:)

zuzusa

Ja som mala tiež blbú babku, ale kašlať na ňu. Aj ja som bola trochu nechcená, ale s hladiska že nechceli babu do rodiny. No ale netreba si také blbé reči všímať, keby ťa ozaj nechceli tak by si nebola. Myslím že ťa majú rodičia radi, a babka no tiež som nikdy nepochopila prečo mi babka povedala že ma nemá rada. Tú si proste nevšímaj.

rori

To co je za babku? A ja som si myslela ze vsetky babky su bohovske ku svojim vnucatkam :-(. Ved ty za to nemozes ze ta mama mala v osemnastich. To je obycajne sebectvo a primitivizmus!