neviem spať

Príspevok v téme: neviem spať
horas

mám 20 rokov a už dobré tri roky mám problémy večer zaspať. čaje nepomáhajú, telka, \"nepremýšľanie\", liečivá, vitamíny, bylinkové vankúšiky... čo vás len napadne. nič. ak si začnem čítať alebo sadnem za pc, vydržím až do úsvitu. (tak ako teraz je 6:18 a ja si veselo bdiem) aspoň raz za týždeň je noc, ktorú úplne prebdiem.
Neviem už z ktorej strany mám začať riešiť tento problém. Kto viete, prosím, poraďte mi.

mjanik

tvoj problém je riešiteľný,akupunktúrou by to malo ísť dobre-treba ubrať z aktívnej energie Jang a pridať menej aktíny Jin

raban83

servusik to velmi dobre napisal to neist radsej o 7rano spat a ist radšej o 11večer je blbosť lebo sa to podari 2 dni posebe a raz to porušiš a si zase v starých kolajoch... je to všetko o psychike ja idem dnes si predpisat niečo na spanie tiež aby som aspon 3dni to bral a potom to vysadím a uvidím aspon to bude ľahšie... ale to už som všetko vyskušal a už ma to nebavi idem pre tabletky a sa povipravam so psychiatričkov aj o mojich problemoch nech mi poradí samozrejme je tam od rana takže v ambulancii budem ako prvy čakať po prebdenej noci :)

ojka

ja mam tiež teraz také divoké obdobie,že nie a nie zaspať, ale väčšinou ma uspí, ked si vypijem horúci zelený čaj alebo nejaký nesladený bylinkový,zabambuším sa do periny a pustim si klasiku, teda vážnu hudbu (: v poslednej dobe to sem tam zaberie, lebo inak chodím už jak zombi,taká unavená a zničená, čo v noci nespavam.

earlgrey

Moja rada na rychle a hlboke zaspatie je dat si po veceri zopar poldeci rumu (mne vyhovuhe 3-4) resp. ineho destilatu. Takze unava+rum+postel= nekompromisna trojkombinacia. Samozrejme ze nepijem kazdy den, iba ked potrebujem uplne zrelaxovat. Pivo vsak neodporucam, pretoze to sa potom clovek musi budit aby si odskocil.

wawawa

ja som mala problémy zo spánkom tiež, robili mi všetky možné odbery a nič. všetko v norme. lekárka mi poradila že od siedmej nemám pozerať telku, ani do počítača, nenamáhať sa, piť uspávacie čaje.. ale najviac mi pomohlo ked som si dala vitamín B (b-komplex forte) a zapila ho tým čajom. hned som zaspala

bibba

toto je presne moj problem. aj ked cely den nieco robim, niekde beham, wecer si lahnem totalne unawena, priprawena odpadnut a zaspat natwrdo a aj tak nic... :(

servusik

Ahojte, tiez som mala tie problemy, ze som si veselo bdela do rana, ale bola som cez den taka unavena (ale cez den som si nemohla dovolit ist spat, lebo som nestihala) a vecer zaspat neslo.. ale citila som na sebe asi po pol roku, ked som bdela takmer kazdu jednu noc a spavala som max 3 hodinky, ze uz nevladzem zit. Tak som sla za psychologickou, mala som za sebou velmi zle zivotne obdobie, ta ma poslala k psychiatricke kvoli liekom na spanie - bola som u nej iba dvakrat, a to prvy raz pre predpisanie liekov a potom na kontrolu za 2 tyzdne a poviem vam.. asi nevie, co predpisuje, ale predpisala mi nejake lieky, co uzivaju pomalu schizofrenici (to som sa dozvedela od kamosky lekar.), tie tabl. som si dala 3 vecery po sebe a odvtedy spavam ako mimino, je chvilu po polnoci a uz nevladzem a to uz zvycajne o takomto case spim.. Takze mne doktori fakt pomohli, hned mam aj cez den viac energie.. Tak vela zdaru, hlavne sa dat psychicky do pohody!

duffel

no neviem ci pomoze fyzicka namaha cez den, ja jej mam tolko ze uz nevladzem ani zmurkat ocami , a aj tak mam problemy celkom so zaspanim :)

cameel

musis sa unavit cez den, ked si pisal napr. o 6:18 predpokladam potom si spal najmenej do dvanastej, tak to nerob. Nechod spat vobec a vrat sa do normalneho rezimu. Ist spat okolo polnoci a vstavat uz o siedmej o osmej. Mne to pomohlo