Ahojte! Máte doma, alebo sa staráte o aut. dieťa? Čo preferujete? Klasickú, alebo alternatívnu medicínu? Ja osobne sa prikláňam skôr k tej alternatívnej. Vitamíny, strava,... Ďakujem.
Autistické dieťa...
biba 3574, ked je autizmus so zamorenia tazkymi kovami, moze sa zamorit este pred narodenim , lebo tazke kovy prechadzaju aj cez placentu a pri vyvoji mozgu aj male mnozstva ortuti skodia viac, ako v dospelosti.
Tak ja mam doma 4 rocneho syna je skor podla lekarov asperger ja uz sama neviem co je ale ked ma dobry den a chvilu je vsetko ok a ked nie tak des a hroza a ano ja uz mam vychytane jeho muchy riadne ale nas tati aj ano ale nedokaze mat nanho taku trpezlivost a potom sa chytime my dvaja a to je uz poslednu dobu dost huste, hm... poradte:( ten koniec len berte ako rezervu uz mi obcas sibe z toho a aj riadne trapi
Nedá sa zovšeobecniť to, že sa dieťa ako autista už narodí. Vážne problémy počas tehotenstva, to je len jedna z možností. Viac je vonkajších faktorov po narodení a počas života, ktoré môžu spôsobiť túto vážnu dg. Napríklad oživovanie po pôrode, očkovanie, veľký stresový zážitok, úraz hlavičky. Niektorí odborníci tvrdia, že je to metabolická porucha, iní, že je to duševná porucha. Príčin je toľko veľa, koľko je druhov autizmu. Nechcem nikoho uraziť, ale toto som fakt nikde nečítala, že sa dieťa ako autista , už narodí. Môj "funkčný autista" má 9,5r. a za ten čas som si už niečo preštudovala.
Ahojte! Ďakujem za odpovede. Pre Hejku: kde by sa dali zohnať spomínané prípravky, koľko by stáli a mohla by som si niekde o nich niečo viac prečítať? Pre RNG: ako by som mohla postupovať pri tom odmorení? Brali sme tebokan, chlorellu, antiparazit/firmu si nepamätám už/, MarinQ - pre deti, nejeme mäso, okrem hydiny a rýb, sme bez mlieka. Sem-tam pijeme čistiace čaje. Ďakujem za príp. odpoveď.
Bon, mozes si najst v hromade literatury spojenie medzi zamoreniami rozneho druhu a roznymi nervovymi problemami, vcitane autizmu.
Kedze zamorenie je dnes celkom lahko dostat(toxiny v jedle, ako napr aflatoxiny v nahnitych jedlach, tazke kovy ako napr ortut vo vakcinach a plombach, toxiny zo zamorenia kandidou v crevach atd.
Je toho znacne vela a kazdu pricinu treba adresovat inac.
Aflatoxiny sa napr adresuju absorbenrtmi a cistenim pecene(protokol dr Berksona, odmorenie traviaceho traktu=vlakniny, aktivne uhlie, bentonity,m zeolity)
Tazke kovy sa odmoruju chelaciou(ovocne kyseliny, DMSA, cilantro)
Rozne bielkovinne zhluky a pesticidy sa daju casto odstranit enzymatickym cistenim.
Na mozog robi dobre branie rybacieho oleja....
Hlavne je psychicky choreho cloveka pochopit. Pretoze sa casto stava, ze choreho cloveka napravaju ludia za to, za co nemoze, karhaju ich za ciny, ktore su vsak len priznakom ochorenia. To je vsak zlyhanie pribuznych a nie choreho.
V prvom rade je dolezite,aby si autistovi porozumela a naucila sa s nim "komunikovat".Autisticke dieta potrebuje mat vo svojom blizkom cloveku oporu a hlavne istotu.Pri autistickom dietati rokmi sama zistis,co dieta provokuje a co ho na druhej strane zasa ukludnuje.V tomto smere staci dodrziavat urcite "pravidla" a potom sa da s autistickym dietatom velmi pekne spolupracovat a vytvorit si pekny vztah.Ako uz pisala paskuda,pri tychto detoch sa dost vyuziva canisterapia,kde sa deti vedia pekne uvolnit.Ale aj autizmus ma rozne stupne.