Autistické dieťa...

radana

RNG a este by ma zaujimalo,aby si mi vysvetlil vetu-Autizmus nie je trvaly a prejde po viac rokoch normalneho zivota.NORMALNEHO?AKY JE NORMALNY ZIVOT AUTISTU?Autista nema normalny zivot,neznasa ked mu premiestnis nabytok v izbe,neznasa,ked ides inou trasou ako obvykle,neznasa mnozstvo ludi,neznasa hluk,neznasa,ked ma v posteli o jednu vreckovku menej nez obvykle,ma ich totizto dobre zratane...A z tohoto vsetkeho sa moj syn dostal.To bol normalny zivot autistu?

radana

Moj syn nikdy nebral ziviny na regeneraciu poskodeneho mozgu a po rokoch sa jeho stav velmi zlepsil.Udrziava ocny kontakt,komunikuje,vie stolerovat mnoho veci,ktore boli predtym nemyslitelne...Ludia,ktori syna nepoznaju,aky bol by nikdy na neho nepovedali,ze mu bol diagnostikovany autizmus.Autizmus ho obmedzuje akurat tak,ked ma komunikovat s cudzimi ludmi-pocuva,co rozpravaju,ale do rozhovoru sa s nimi nezapoji,pokial ich nespozna. A nie je to zasluha DOPLNKOV,ale je to zasluha spravneho pristupu k dietatu,navstevovali sme dlhe roky detske integracne centrum,kde nam specialny pedagog pomahal ako spravne pristupovat k dietatu.Ked uz neurolog,ktory ho ma v sledovani roky rokuce povie,ze je na nespoznanie,ze ked ho dostala lekarka do evidencie ako dvoj rocneho a aky je to rozdiel teraz,ze by tomu neuverila,keby to nevidela.Ked sme k nej prisli prvy krat,maly bol ako casovana bomba-vsetko vykladala hore na skrinu,co bolo v jeho dosahu...A stale sa mu rokmi jeho stav lepsil a lepsil.DOPLNKAMI TO NIE JE.NAJDOLEZITEJSI JE SPRAVNY PRISTUP K DIETATU!Pri autizme je velmi dolezita doslednost a pochopenie dietata.Na zaciatku dodrziavanie urcitych ritualov a potom je dieta v pohode a da sa s nim velmi pekne pracovat a nie do neho pchat nejake nezmyselne doplnky.A to chcem podotknut,ze syn ma aj ine zavazne neurologicke diagnozy a cez to vsetko je na tom velmi dobre.

RNG

Autizmus nie je vobec trvaly, lebo casto prijde po viac rokoch normalneho zivota, a taktiez nie je stabilny, lebo sa moze zhorsit a tiez zlepsit.
Samozrejme nie vplyvom psychologov ale zivin na regeneraciu poskodeneho mozgu. To iste plati aj na ine mozgove poruchy.

bingham

Autizmus je trvaly neliecitelny stav, ale prave PSYCHOLOGICKYM PRISTUPOM ako tu bolo spomenute sa mozu dosiahnut znacne pokroky - napr sa mozu naucit zakladnej sebaobsluhe a pod.

radana

Rng,v tomto sa velmi mylis.Prave psychologicke postupy,ako to ty nazyvas,ja tomu hovorim spravny pristup k dietatu je dolezity.Velmi dolezity.
Ale nezazlievam ti to,nakolko viem,ze s autizmom nemas skusenosti.

RNG

autizmus je poskodenie mozgu a spravny pristup k nemu je odmokrenie/vyhojenie, nie psychologicke pristupy.
Tie mozno zjednodusia problemy , ktore autizmus predstavuje pri komunikacii s dietatom, ale neriesia samotny autizmus.
Mozog sa da do znacnej miery vyhojit, len treba na to pouzivat spravne prostriedky, polotovary a odmorovanie.

radana

Boze,Lucy chcela poradit,ako pracovat s autistickym dietatom a vy ste ju tu zavalili svojimi radami,ako napchat do dietata same doplnky a nezabudli ste na prednasku,ako dieta podla vas k autizmus dostalo.Peto,mas mylne informacie,ze na Slovensku sa autizmus nediagnostikuje.Mame tu vela odbornikov,zameranych priamo na autistov,ktori vedia autizmus urcit vcas.
Lucy,bolo by dobre,keby si napisala urcite veci-napr.ci ma dieta iba crty autizmu,alebo cisty autizmus,dalej ci komunikuje,ci udrzi aspon chvilku ocny kontakt,ake ritualy dieta preferuje.....

Peto T

Autizmus moze po ockovani vzniknut viacerymi sposobmi, preto sa neda len tak zfleku stanovit liecba.
1, Tazke kovy vo vakcinach.
2, Vakcinacna encefalopatia.
3, Autisticka enterokolitida.
4, Prienik ziveho virusu do mozgu.
5, Excitotoxicke poskodenie.

Nedaju sa lahko diagnostikovat, na SLovensku asi vobec nie, kazde vyzaduje odlisny pristup, a uspech nie je zaruceny. Z hladiska fyziologickeho, treba dodat vela antioxidantov (vitamin C, E, zinok, selen, jod), omega-3 a 6 mastne kyseliny na podporu rozvoja mozgu.

Autisticka enterokolitida (zapalove ochorenie criev) moze vyzadovat GFCF dietu (bezlepkovu, bezmliecnu).

A popri tom vsetkom, venovat sa mu, stimulovat psychologicky vyvoj.

Ja to podrobne neovladam, nevenujem sa tomu, pisem len co som cital tu-a-tam.

Luccy07

mate doma autisticke dieta?ako to zvladate?ake aktivity s nim robite?
ja opatrujem take dieta ma 3,a som bezradna.nereaguje-akoby som hrach na stenu hadzala....