tmave kruhy pod ocami po noseni okuliarov

mala_sovicka

áno, tiež by som povedala, že asi to nebudú až tak okuliare spôsobovať, však to by potom každý takto mal, čo nosí okuliare.

kena

@ majelly. Chápem, že ide o veľký časový odstup, ale zaujíma ma ako to dopadlo s kruhmi pod očami. Ja mám podobný problém, kruhy sa mi pod očami objavili ihneď po predpísaní okuliarov na PC, ak okuliare nepouživam napr. týždeň, tak kruhy zmyznú, takže je to určite od okuliarov. Pri nosení okuliarov nepociťujem výrazny diskomfort aj keď určitý diskonfort tam je. Po komplexnom vyšetrení sa zistilo, že problémom sú nie dostatočne presne vyrobené okuliare, preto sú oči dlhodobo namáhané. Presnejšie okuliare mi zatiaľ nik vyrobiť nevie.

sonic

to majelly: ahoj, tak som trochu zabrowsoval na nete a nesiel som diskusiu na tuto temu. je to v anglitcine a cela diskusia je vlastne o tom, ze ty aj tvoje okolie ta poznaju s okuliarmi, s ramom, ktory mas na sebe a ked ich prestanes nosit vyzeras inak, skratka neprirodzene...ale je to len o zvyku a po mesiaci nosienia si ludia na teba zvyknu a budes im dokonca pripadat divna s okuliarmi!!!...tak v pohode nos sosovky a neboj, pokozka aj oci zacnu po case vyzerat prirodzene....aj aj sa na to v najblizsej dobe chystam,,,cau

ella.

A nemôže to byť aj z nedostatku železa? Nikto mi to tušim spominal, pomohlo by v tabletkách? Ja mam tiež modre kruhy aj v kutikoch oči aj pod dolným viečkom. raz sa ma niekto opýtal, či mam monokle, bolo to dosť nepríjemne.

sonic

to majelly: absolutne viem o com hovoris, tiez mam podobny problem a tuto stranku som nasiel len kvoli tomu. vsetci ty co sem pise nevedia o com hovoris pretoze to nezazili. okuliare nosim 16 rokov a teraz som chcem prejst na sosovky ale moje oci bez okuliarov vyzeraju divne, neprirodzene, nemam kruhy pod ocami ale tie miesta su tmave a moje oci vyzeraju neprirodzene, ako keby som mal neprtomny pohlad,,,,keby si na nieco prisla tak pls napis to sem,,,,ked ja na nieco pridem samozrejme tiez napisem...diky...

nelvi

Kruhy pod očami môžu byť prejavom vyčerpanosti, nedostatku spánku, únavy, stresu, nedostatku čerstvého vzduchu, pôsobenia slnečných lúčov, prílišnej námahy očí, nesprávnej životosprávy. Na druhej strane však môže ísť aj o vážnejšie ochorenie, napríklad srdca, obličiek, štítnej žľazy alebo metabolických ochorení. Pri pretrvávajúcom stave treba navštíviť lekára.
Niekedy sú kruhy len prejavom krátkodobej zmeny v organizme, napríklad pri menštruácii alebo počas tehotenstva.
ýborne vám poslúžia čajové lyžičky, ktoré na štvrť hodinu vložíte do mrazničky a potom priložíte na očné viečka. Vhodné na zahnanie únavy očí sú aj plátky uhorky, alebo vylúhované sáčky čierneho, či zeleného čaju, ktoré priložíte na pár minút k očiam a necháte pôsobiť. Z ľudovej lekárne je dobrý tvaroh, ktorý vymiešaný a zabalený do vreckovky na 10 minút priložíte na viečka a potom opláchnete vodou.
Aby kruhy pod očami boli len minimálne, snažte sa v strave zvýšiť prísun vitamínu A (betakaroténu). Či už v podobe tabletiek, alebo pitím mrkvovej šťavy. Úplne vylúčte alkohol, eliminujte stresové faktory, veľa odpočívajte a doprajte si pokojný a výdatný spánok.