psycholog,psychiater..

Príspevok v téme: psycholog,psychiater..
verca_

bola som u psychologicky, ta ma poslala k psychiatrovi,ze pomoze mi jedine terapia pomocou liekov,ale uz su tomu dva tyzdne co som bola u psychologicky a k tomu psychiatrovi sa akosi nemozem dokopat, mam ist najprv k obvodnej ked chcem ist k psychiatrovi, ci sa staci rovno objednat u psychiatra ci ako? ja neviem, ja som u lekarov nebola ani nepamatam,neviem ci este platia tie vymenne listky ci co,lebo k obvodnej by som isla najneradsej

Jane_3sto18

Ja tam teda v pondelok zavolám a objednám sa... hm. dakujem ti za radu, viacej ľudí (aj keď možno nesúhlasili) mi povedalo, nech to aspoň teda vyskúšam.

jankaaaaaaaaa

sak nato aby lekar riesil tvoju depresiu potrebuje poznat celu tvoju psychku atd. samozrejme tam chod aj teraz aby vedel ako to u teba prebieha

Jane_3sto18

Ide o to, že nechcem mať nejaké nezmyselné diagnózy kadejaké...
A chcem tam ísť hlavne pre to, aby som poriešila tú depresiu, ale teraz, keď ju akosi nemám, neviem, či mám čo riešiť... NO ako som spomínala, asi sa mi zas vracia.

jankaaaaaaaaa

ved nato je psychiater aby ti urcil aku diagnozu mas a aby riesil tvoje psychicke ochorenia. ci naco tam potom chces ist? nechapem

Jane_3sto18

Zdravím,

nechela som zakladať novú tému, tak načnem do tejto starej, snáď sa niekto chytí.

moja psychologička ma poslala k psychiatrovi. Nechcem, aby to vyznelo tak, že hneď na prvom sedení ma vykopla a podsunula niekomu inému. Myslím, že jej zámer bol skôr taký, aby som začala brať lieky, alebo čo (asi bola v šoku z jaziev na mojich rukách). Dala mi aj ona ešte termín u nej, nech sa prídem porozprávať, takže ma nesňala z krku... teda aspoň myslím heh.
Teraz je tu problém, lebo niektorí si myslia, že psychiatri sú na nič, že nás len dopujú zbytočnými liekmi. Druhí zas tvrdia, že prášky sú super spolu s psychoterapiou sú najlepšou liečbou. A ja teraz neviem, či nejaké lieky fakt chcem.
Mávala som hlúpe depresie, asi pred mesiacom ešte, teraz nastala akási mánia a ja sa cítim celkom v poriadku. Síce stále myslím na smrť a mám sebapoškodzovacie sklony, ale je to už iné. v posledných dňoch mám ale pocit, že depresia sa vracia.
Mám počkať s návštevou psychiatra, alebo sa už mám k nemu objednať a ke´d-tak sa s ním zatiaľ len dohodnúť, že čo ďalej?
Nechcem, aby riešil to, či sa režem, alebo nie, alebo či mám a nemám vymyslený svet. Lenže tá psychologička mi to na ten lístok napísala (to o sebapoškodzovaní) a bojím sa, že takto sa dostane krok po kroku do celého môjho vnútra a určí mi nezmyselné diagnózy a psychózy.