dobry den!chcela by som poprosit o nazory co sa tyka 2-rocneho dietata a konzumacie hub..dcerka mala pred necelym mesiacom 2 rocky a dopocula som sa, ze vraj by uz mozno mohla papat sampinony, ale kedze sa o hubach dlho traduje, ze su najhorsie stravitelna potrava a nemali by ich jest deti min.do 3rokov, nechcem to moc riskovat..navyse sa mi uz 2.krat stalo, ze svokra chcela dat dcerke jest maso udusene na hubach..a dnes mi k tomu este povedala, ze vraj sampinony su omnoho horsie, ako akykolvek hrib a ze hriby obsahuju cosi protikarcinogenne a tak som mala pocit, ze mi tymi recami chcela pomaly nanutit, aby som dcerke dala jest pikantne bravcove maso udusene na hriboch..co si o tom myslite?ja som toho nazoru, ze este radsej pockat, aspon do tych 3rokov..
za nazory a rady velmi pekne dakujem!
2-rocne dieta a huby
ninoocka, ponukajte ho cikat castejsie, zrejme je zaneprazdneny hranim a preto to stiha az na poslednu chvilu, pripadne nestiha...ze nepapa maso, to je celkom normalne u deti...tiez uz neviem ci je dobre ich nutit...nas obcas papa obcas nie...telo si same pyta co potrebuje. ale skus s nim uzavriet dohodu, ze nemusi zjest, ale musi aspon ochutnat. mozno mu zachuti a da si.
Zdravím. Mám 2 a pol ročného syna, ktorý cca pred 2 mesiacmi začal sám cikať, všetko išlo super no teraz máme problém, že najprv mu \\\"ujde\\\" a až potom sa ozve že \\\"cikám\\\" - tak ho musím vždy prezliekať.Čo s tým? A ešte jedna záležitosť - vôbec nechce jesť mäso. Žiadne!
Zdravím. Mám 2 a pol ročného syna, ktorý cca pred 2 mesiacmi začal sám cikať, všetko išlo super no teraz máme problém, že najprv mu \\\"ujde\\\" a až potom sa ozve že \\\"cikám\\\" - tak ho musím vždy prezliekať.Čo s tým? A ešte jedna záležitosť - vôbec nechce jesť mäso. Žiadne!
maly si tiez nepytal, ani ho to sameho nejak zvlast nenapadne - preto ma tak stve ze kazdy den za nim prisla s troma keksikmi - teraz uz uprednosti sladkost pred ovocim, pokazila mu prirodzenu chut do jedla. ked isla prec, tak mu nechala zasoby - asi ma taku predstavu ze ked nezje denne dva keksiky umrie od hladu alebo cojaviem co jej beha v hlave. uz tie prve poznamky ked ma videla prvy krat - ze ci mi doma nedavaju jest - ona ma takmer sto kil a nechcem aby malemu tak pokazila prirodzenu chut do jedla ze sa z neho stane zravec. lahko pokazit, tazko napravit. napr. som mu nesolila, nesladila ako babatku - tak tie poznamky ze to treba - pritom pekne papal.
jajka - odkedy som sa docitala kade tade po internete(hlavne tu na zdravi) vselico,tak som prestala mat pocit, ze by som bola krkavcia matka :D..hranolky my len sporadicky papame, radsej tie opecene zemiaky na oliv.oleji..a rezen - ten mame tak raz za mesiac-dva, podla toho, ako pride manzelovi chut..a sladkosti..my sme ich ako deti mali vcelku dost..a priznam sa, ze v tehotenstve som sa cosi keksikov najedla(horalky, kakaove rezy, mily - to boli moje najoblubenejsie, ine som nejedavala)..ale dcerka tiez nejak moc nefrci na sladkostiach..obcas si nieco vypyta sladke, a to vacsinou jej chuti ten keksik Vesna, z cukrikov tie ovocne cocky Lipo..tiez len obcasne dostane nieco ine..a na ovocie, to je ako taky maly srotovnicek :D..zboznuje skoro vsetky druhy ovocia, akurat egres jej este moc nejde a visnu dnes skusala(myslela, ze to je ceresna), ale jej asi bola kysla, tak ju vyplula..
renusi - mojej svokre sa to vysvetlit neda..ona sa na kazdu blbost vzdy strasne urazi..aj tot pred mesiacom a pol sa urazila, ked som nechcela dat dcerke zjest nezrelu ceresnu(zo stromu, na ktorom ceresne oberali minuly tyzden..)
svokra vyprazala hranolky - este k tomu tie hotove, mrazene, s tym mnozstvom konzervatnov a dochucovadiel - a stale malemu nukala aj ked nechcel - no a ochutnal tak odvtedy to chce - mal uz teda viac ako tri ale vytocilo ma to - ona dobre vie ako mi zalezi na vyzive - tak teraz maly stale pyta hranolky, tak niekedy mu spravim ale domace. ale vymyslela som nieco lepsie - opekane zemiaky - chutia lepsie ako hranolky a su chutovo podobne len nie su vyprazane a opekam ich na olivovom oleji
vyprazane rezne uz tiez robievam ale tak raz do mesiaca - tiez mas pocit ze si krkavcia matka? ked sa snazia tvojej malej davat veci o ktorych si predsvedcena ze jej skodia - napr klobasu, salamu, alebo vselike sladkosti - ja som sa snazila davat skor ovocie malemu ale ked ho svokra naucila na sladkosti tak vyberam take - menej skodlive - overene, klasicke keksiky ako horalku, kavenky, milu, alebo susienky, alebo pernicky. zahranicnym vyrobkom sa vyhybam
ja som ako decko mavala sladke raz za cas a myslim ze to bolo uplne v poriadku, teraz je vsade obezita, ludia sa predzgavaju zbytocnym jedlom. ked prisla svokra za malym a zase a zase mu davala sladke tak som jej naznacovala ze snad by uz stacilo tak sa strasne urazila ze jej nedovolim malemu dat jest - potom vravela malemu ze ona by mu dala ale mama nedovoli :(( maly potom vrestal
dobre vediet, ze nie som sama, co takto zmysla..my cokoladu tiez moc nejeme, len obcas, aj to len troska a rozhodne nie pred jedlom!to som pomaly na to alergicka, ked dcerke niekto nieco tlaci sladke pred obedom ci vecerou..ale nastastie ona je chapava a ked jej poviem, Alzbetka nie pre obedikom, najskor sa napapame a potom si mozes dat troska toho a toho, tak ma posluchne..natlaci sa obeda a potom si troska da..rezen tiez len obcasne papa..
ja osobne malemu hriby nedavam - hoci v skolke som videla ze davaju maso na hriboch - je to tazke a do troch rokov hriby nejedol - aj si myslim ze v skolke hriby tiez neje
pre taky mlady organizmus je to skor zataz
nedaj na svokru :)) mojmu nanutila hranolky a vyprazany rezen - a kazdy den donho tlacila cokoladu - uz som sa s nou kvoli tomu viackrat pohadala ale vzdy pride za malym a da mu cokoladu, aspon ze uz dodrziava ze NIE PRED JEDLOM. hoci minule ako sme boli pohadane, mu kludne dala aj pred jedlom