Sestra doniesla zo skolskeho vyletu vsi... ma toho bordelu plnu hlavu... idem dnes kupit sampon a husty hreben na vycesavanie...
mate niekto skusenosti ako sa toho co najrychlejsie zbavit na 100%...??? ma krasne huste dlhe vlasy... je z toho nestastna....
poradte ak viete...
Ako sa zbavit vsí...?
teraz sme mali vši a musím potvrdiť, liquido je fakt super, tiež sme ho skúsili a pomohol nám :)
No oholiť hlavu a vši zaručene zmiznú a neobjavia sa :D ale tak existuje kopec vlasom šetrnejších spôsobov :) mne pomohol liquido duo na vši, pomocou neho som sa ich zbavila
Zaručený a 100% odskúšaný spôsob je oholiť si hlavu dohola :D
ahojte , mám 11 . Neviem a tých hnidov zbaviť .... vyčesávať to vôbec nejde len málo :( tak ak poznáte nejaký prípravok tak prosím poraďte :((( S maminou ai už nevieme dať rady
a ako ochrana pred nakazením Liberella ochranný sprej. Mám ho v domácej lekárničke pre prípad ohrozenia :-) nie len v domácnosti keby niečo doniesli deti ale aj v zamestnaní, lebo sama som učiteľka. Ten sa mi páči najviac. Nastriekate si ho na suché vlasy,na pokožku ku korienkom vlasov, dokonale ho vmasírujete do pokožky a ste chránený asi 24 hodín pred nkazením. No super a príjemne vonia po levanduly, kosodrevine..
Určite doporučujem :-))).
Ahojte, ja som si pri deťoch taktiež užila problémy so všami. Musím napísať, že chemické prípravky zaberajú hneď napr. Paradisone šampón. Ale neochránia pred opakovaním nakazením. To sa stalo môjmu synovi, chémiou sme ich zlikvidovali, ale po týždni prišiel do kolektívu a zase sa nakazil. v lekárni mi poradili - niečo prírodné na čo nevzniká rezistencia. tak dobre, a čo? je ich niekoľko a cena rôzna . závisí čo vás osloví. mne sa zapáčila rada Liberella , primeraná cena, 3 prípravky - kondicioner zadusí vši do 15 minút a obsahuje aj jablčný ocot, ktorý odumreté ale i živé hnidy oddelí od vlasu a pomocou hrebeňa ich pekne vyčešete, šampón - na umývanie vlasov a dovyčesávanie hníd a na ochranu ostatných členov rodiny pred nakazením.
Ahojte,
ja som mala vsi vyse roka, nemohla som sa ich zbavit a pritom som vyskusala vsetko mozne...skusala som pripravky z lekarne (ktore ma stali dost) napr. Parasidose, Paranix....skusala som ocot, rum, alpu a nic z tohto mi nepomohlo. Nakoniec sme kupili Orthosan sampon....je to sice sampon na psov, ale uz som naozaj bola zufala a nevedela som co si na hlavu mam dat...bezne sa da kupit v predajni v chovatelskymi potrebami...stoji cca 3€. Nezufajte a hlavne nepanikarte....vsi sa da zbavit... mne sampon pomohol a nepocitovala som palenie, ako pri pripravkoch z lekarne (tie mozno znicili vlasy viac). Umyla som si vlasy asi tri krat a priebezne som si vycesavala, ale neobjavila som nic. Vela stastia...
Costym, existuju cele fora o vsiach :) matky skolskych deti vedia, o com hovorim. My mame vynikajucu skusenost so samponom Orthosan pre psov. Neboj sa, neuskodi vam. Myslim, ze nesplna nejake byrokraticke parametre, preto nie je pre ludi, ale viem, ze ho ludia pouzivaju. Dostat ho snad v kazdej lekarni. Pouzit podla navodu. Velke plus tohoto samponu je, ze nesmrdi, co sa napr. o Parasidose ci Difusile povedat neda :-/ tie smrdia este 3 dni.
Vsi to zabije a hnidy zneskodni (zabije zarodok), ale tie hnidy ostanu na vlasoch prilepene, takze treba ich vybrat kvoli estetike.
Prezliect postelne pradlo a oprat plysaky (ciapky do mraziaku, alebo aj tie plysaky - to je myslim dobra rada.)
Nastastie vos nie je blcha, drzi sa len vo vlasoch a mimo hlavy dlhsie nepreziva.