Intolerancia laktozy alebo alergia na mlieko?

Príspevok v téme: Intolerancia laktozy alebo alergia na mlieko?
rudozmarsu

Dlhu dobu som nevedel co je so mnou, ked som maval z nicoho nic naval unavy, bolest hlavy a svalov a palenie hrdla. Priznaky ako vysite na to ze clovek ani netusi z coho by to mohlo byt. Trvalo mi hadam rok kym som zistil ze mi to asi robi mlieko, resp. vyrobky z mlieka. Teraz uz cca dva mesiace nejem nic co by bolo z mlieka (vyhybam sa bielym omackam, polievkam, mlieku samo o sebe, jogurtom, zmrzline atd.) a je mi dobre.

Pytal som sa na alergologii (chodim tam uz rok kvoli alergii na roztoce - na vakcinu kazdy mesiac) a tam mi bolo povedane (resp. bol som zahnany s informaciou) ze to neznasanlivost na mlieko nie je lebo to by som mal po konzumacii mliecneho vyrobku hnacku a krce (co nemam, aspon nie okamzite, niekedy som mal miernu hnacku ale nie v kratkom case po poziti mlieka).

Ja vsak viem len to ze ak sa vyhybam mlieku, je mi dobre, na 99% ziadny problem, ziadna velka unava, ziadna malatnost, mam chut na sport, nemam problem s palenim hrdla a kaslom, proste normalne ako zdravy clovek. A ked som jedol vsetko mozne (teda aj mlieko, jogurty, zmrzlinu,....) tak boli dni kedy som mal priznaky ako: totalne bez energie, bolest hlavy, svalov a suchy kasel a palenie v hrdle.

Poradi mi niekto co toto moze byt? A pripadne kde si to mam dat "presetrit"?

RNG

je plno zelenin a zrnin, ktore su bohate na mineraly.
Odporucam ti brat rybaci olej, aby sa ti lepsie mineraly absorbovali.
Praskanie v klboch moze byt z nedostatku maziva v klboch, na co je hlavne hyaluronicka kyselina, MSM, CMO a napr staci zjest tyzdenne 2 avokada, ktorych tuk sa priamo pouzije telom ako polotovar na klbovy maz.
Inac odporucam aj rozne ine klbove doplnky, z jediel gliky, huspeniny, zivocisnu zelatinu, z doplnkov glukosamin, MSM, bromelain, serrapeptazu...

Vacsina sveta nepouziva mlieko ani mliecne vyrobky, a predsa ziju a su zdravi.

rudozmarsu

Jo, a este ma napada, ze aj ked teda nejem mlieko, jogurty, syry,... sice mi je dobre, ale je to riesenie? Nemam potom nedostatok vapnika?

Inak ako dalsu "napovedu" som si vsimol ze pocas tych spominanych problemov (mal som to hadam aj rok) som si vsimol ze mi zacalo praskat ovela viac v klboch (kolena, plecia, chrbat) -- tak ci to s tym nejako tiez nesuvisi...