NESKUTOCNE GRAMBLAVA !!

Príspevok v téme: NESKUTOCNE GRAMBLAVA !!
Maria1990

PRosim Vas vedeli by ste mi poradit?!
Nejake tabletky, rady... informacie, skusenosti!

Mam 18 rokov a som neskutocne nesikovna, roztrzita, gramblava. Vsetko mi pada, vsetko rozbijem, rozlejem, pokazim... . Smeju sa mi doma a moja osoba je pre nich synonymum k slovu gramblavost!!
Som z toho nestastna !!! Mamicka vravi,ze si nic neviem vazit a ze mi na nicom nezalezi..ALE TO NIEJE PRAVDA !!! JE mi strasne SMUTNO zo samej seba !!!
VELMI PEKNE VAM DAKUJEM ZA KAZDY JEDEN PRISPEVOK !
M.

Azuriitko

Najväčším priateľom gramblavosti je strach. Najväčším nepriateľom je sebadôvera. Keď som bol ale v ôsmom či deviatom ročníku základnej školy, na telesnej sme hrali iba basketbal a nohejbal. A samozrejem zo začiatku mi to nejak nešlo, spravil som pár kiksou, a zrazu som bol pre všetkých úplne neschopný. A samozrjme ničomu to nepomohlo. Išiel som hrať vždy so strachom. A so strachom prichádzala ďalšia neschopnosť. No niekedy som proste už v zápale hry, zobral loptu, prešiel cez celé ihrisko a šupol parádny dvojtakt. Alebo som na nohejbale šupol točenú a nechytateľnú strelu. A čoho som sa dočkal? "Niekedy aj motika vystrelí" A ono jak som bol mimo toho, veci neboli až tak zlé, v podstate samému sa mi vcelku darilo. Dlhú dobu som si napríklad hádzal o stenu tenisovú loptičku, jednoducho som pozeral telku a hádzal loptu, a tak som si dosť vytrénoval reflexy. Dnes? Asi ťažko by niekto povedal že som neschopný. Ako niežeby som bol dáky expert, ale väčšinou čoho sa chytím nemám problém. Či práce, či koníčkov, či umenia :D Napríklad teraz od nedávna sa učím triky s perom, čo veru nieje úplne najľahšie, plus husle, sám sa už rok učím na husle, a pokrok je poznať. A samozrejme kopec iných aktivít, futbal nevinímajúc. Ale teda poviem ti jedno. Kašli na to čo ti kto vraví. Ty máš schopnosti, máš zručnosť, niesi až tak grambľavá ako sa ti zdá. Ale musíš potlačiť strach z toho čo robíš, a musíš ísť robiť veci nie s pocitom že to skazíš, ale s pocitom normálnym. Idem, spravím, odídem. Niekto si niečo myslí? Mne je jedno. Niečo sa mi nepodarí? Nikto nieje dokonalí. Ale nesmieš prepadnúť do toho že si ozaj gramblavá, lebo niesi. Prekonaj strach, naber sebavedomie, a choď do všetkého s čistou hlavou, bez toho, aby si myslela na neúspech. Môžeš s ním počítať, stane sa, ale nesmie byť pre teba cieľom. Cieľ je úspech a na ten máš všetky schopnosti. Objav to v sebe a život bude ľahší :) Držím palce :)

ellie

aj ja sa pripajam k ostatnym, aj podla mna by si mala skusit toho psychologa.. inak ja mam tiez jednu znamu, ktora ja neuveritelne roztrzita a vdaka tomu aj trocha nesikovna, ta sa vsak zatial neodhodlala na navstevu k psychologovi, hoci ju uz na to dlho lameme.. drzim palce =)

ewus;)

myslim si zeby ti pomohla nejaka cinost kde s amusis plne sustredit a vylepsovat si koordinaciu ruk a cit v nich nieco ako hackovanie alebo podobne, mozno robenie modelov, vzorov na nechtoch a take "piplacky"

Shrek250

Hmm tiez sa divam ze sa to tu zbiera:)...to vidis clovek neni nikdy v nicom sam:)

Zaloz si kadernictvo kde si budu ludia moct po ostrihani nabrat polievku a este spravis z nevyhody vynosny obchod:D...

MMMaruska

Nič si z toho nerob:) Mne napr vždy niečo padá z ruky akonáhle to držím dlhšie ako 30sekúnd...

Hlavne si prestaň hovoriť že si neschopná, že si gramblavá a tak, proste spadlo-zdvihnem nevadí... Nájdi na sebe niečo dobré čím vyvážiš svoju nemotornosť:) A rob niečo čím sa upokojíš a vôbec sa nesústreď na to čo ti nejde. Alebo sa na tom zasmej a viac na to nemysli. To je základ, nevenuj tomu pozornosť, mysli na to čo robíš nie že to pokazíš ok?:)

Vela zdaru!

mary1990

:D ... bodaj by sa tu nazberalo veeela mantakov;)) (samozrejme, nemyslim to zle:). By sa na vsetkym sebavedomie zvysilo :-P.

Shrek: ja by som robila len freestyle strihy :DD take.. hmm.. necakane prekvapka na koniec :))). A polievku?? pre tu by si museli chodit samy zakaznici :)

vranka

No to ste este nevideli moje nohy a ruky. Mam ich samu modrinu. Vecne vrazam do dveri alebo do stola, normalne vyzeram, akoby ma muz doma tlkol:) A minule som vysavala pri dverach, bola som v podrepe a ked som sa postavila, strasne som sa trepla do kosti na boku do klucky na dverach. No otras.

Shrek250

Hh tj co tvoje prsty ale ten strih:D...a co mozno by si sa aj ujala ked zoberem do uvahy co dnes nosia ludia na hlave a keby si trafila nejaky ten prst tak by si to aj odfarbila na cerveno:D...inak ked sme pri tej casnicke ja som si nevedel ani priniest polievku aby som ju nevylial:D...a tak ja mam 20

mary1990

Shrek: :-DD.... .
Ja by som sa chcela vidiet keby robim taku casnicku ... trebars ... . To by som kavu nosila az priamo do lona :))) alebo taku kadernicku... vidim tie prsty dostrihane :D
Prosim ta a kolko mas rokov,ak smiem vediet :-)

Shrek250

Rado sa stalo a som rad ze som ti zdvihol naladu:D...a k tomu seba niceniu...mala si ma videt po prvom tyzdni v praci...som mal take dopalene ruky ze som vyopadal jak keby som mal lepru alebo psoriazu:D