Hyperbarická komora

Janyina

V kosiciach v VŠOÚG sv. lukasa sme sa uz pokusili, ale nic, nepraili ju, vraj tam nemaju odsievac hlienu. Nerozumiem tomu. Take tazke je premistnit ju na take miesto kde bude o nej postarane tak ako sa má. Nechceme ju nechat tu v Kralovskom Chlmci na ODCH, pretoze sa bojime, 3 sestricky su na 40 pacientov, a nie je to iste, ze sa o nasu mamku postaraju tak ako treba. Staci ak sa na nu nepozru raz. Teraz ju chceme preniest do nemocnice v Sace, tam maju tiez hyperbaricku komoru, ale treba cakat, lebo nemaju miesto pre leziaceho pacienta. Z ara ju chcu dat na ODCH a to by sme nechceli.

malaanka

V Košiciach na geriatrii dávajú do komory aj pacientov v kóme,
Treba sa informovať na tel.
055/6824108, 6824111
Adresa:
VŠOÚG sv.Lukáša v Košiciach n.o.
Strojárenská 13
04001 Košice

RNG

Pred par rokmi mal jeden z mojich priatelov otca po porazke v kome. Kedze HPB komor je na Slovensku este velmi obmedzene a na toto lekari este neodporucali HPB, tak ho neprijali.
V USA davaju do hyperbarickych komor okamzite pacientov s mozgovou porazkou a statisticky maju s tym lepsie vysledky, nez ludi, co nedostanu extra kyslik pod tlakom.

Janyina

Dobry den, ja by som chcela vediet ci hyperbaricka komora pomohla uz niekomu v kome? moja mamka je v kome a odporucili nam hyperbar. komoru ale nevieme kde by ju v tomto stave priali.

3malaanka

V Košiciach je hyperbarická komora aj na geriatrii sv.Lukáša
Ja som po operácii krčnej chrbtice a absolvovala som 30 sedení.
Tam som len sama a dýchala som kyslík aj cez masku.
To nie je pravda,že sa dýcha aj vydychovaný vzduch.Ja som si to dala vysvetliť a je tam dvojcestný ventil s dvomi západkami.Takže sa tam nemieša kyslík s vydychovaným vzduchom.
Už druhá vec je ako to komu a na akú dg.pomáha.
Mne to čiastočne zlepšilo pohyblivosť a rovnováhu.Ale len vtedy,keď som to absolvovala denne a za sebou aspoň 20x

Hasic

Dobrý deň.Lieči to ajParkinsona /tras ruky/,prepláca to poistovňa VšZP,koľko to stojí a koľko sedení je treba?
Ďakujem

RNG

Kto ocakava zazraky od hyperbarickej komory sa velmi sklame.
Ale na poranenia, cukrovku a niektore nakazy, ktore sa daju vyhubit zvysenou hladinou kyslika v tele je to velmi ucinne.
Ta cena za to je ale totalne absurdna,aj desatina toho by bolo privela.
Tu v USA si mozes pozicat na mesiac prenosnu hyperbaricku komoru za 1450 dolarov a pouzivat ju kazdodenne , ked to potrebujes.
pozri na genoxinc.com
alebo sa pozri na Google.com pod HBOT, personal alebo hyperbaric, personal.
Samozrejme, v nemocnici ti budu pocitat aj tu viac, ale nie tolko ako si ty zaplatila, ani z daleka.

luciaz

Pekný deň prajem. Absolvovala som jedno sedenie a bola som nemilo prekvapená. Som chorá na sklerózu multiplex a v komore nás bolo 15 ľudí. To čo prepláca poisťovňa sa vôbec nevzťahuje na ochorenia nervovej sústavy, ale o to by ani nešlo. Ale bol tam pán s takýmto istým ochorením a absolvoval už 52 sedenie a vôbec nemal žiadnu zmenu za celé obdobie a ani nikto s prísediacich. Keby ste tam boli a pozerali sa na to so zdravím rozumom, tak vám je to asi jasné. Mali sme na tvári masky (náhubky) a mali sme dýchať kyslík, ale to nebolo možné, lebo náhubok bol spojený s vydychovaním. Čiže s prijímaním kysličníka uhličitého. Bola s nami jedna usporiadateľka, ktorá kyslík vydychuje s každou skupinou a na nej nebolo vidno žiadne kozmetické zlepšenia. Tvár mala vráskavú , čo ma dosť zarazilo. Lekárka, ktorá vám má urobiť vstupnú prehliadku nič negarantuje a všetko necháva na vašom rozhodnutí. Má pravdu, rozhoduje sa každý sám, ale za 900 eur je to dosť drahá skúška. Čiže podľa mňa je zdravšie ísť do hôr a vdychovať ozaj kyslík. Neviem prečo je veľa možností pre liečenie tejto choroby, ale ani jedno nie je účinné. Keď ste sa rozhodli toto podstúpiť, tak vám držím palce, no neviem...