zdravim. tak mam asi dost velky problem. som v zahranici a spravili sa mi dnes po robote na rukach ale aj na hrudi cervene flaky (husto zoskupene maline fliacky), ktore su tak trosicku aj napuchnute. su to take akoby huste pehy ale cervene. zatial to nesvrbi ale zda sa mi ze ma to trosicku akoby palilo. vobec tomu nechapem, stalo sa mi to prvy krat, a dost mam z toho strach. obleceny som mal na sebe celu pracovnu dobu taky overal asi je urceny proti prachu (taka kombineza jednorazova). je to nieco vazne? musim sa koli tomu vratit? dakujem za vsetky reakcie.
cervene flaky
zdravim, vypada to zatial! ze to mohli byt potnicky alebo ako sa to vola, ano ten oblek som mal cely den na sebe, potil som sa a oblek neprepusta vobec nic. na druhy den som si odstrihol rukavy :-) a na nohach spravil diery. cervene flaky temer nevidim.
Mohla by to byť aj alergická reakcia na ten jednorázový overal. Ja som mal svrbiace vyrážky z obyčajných pracovných rukavíc. Keď som si kúpil kvalitné bavlneno-kožené, vyrážky prestali. Veľa piť je dobý nápad, a ak máš v poriadku obličky, kúp si aj vitamín C aspoň 1000mg denne (rozdeľ do viacerých dávok počas dňa), bez príchutí a farbív.
Návšteva lekára dobrý nápad, možno je to niečo čo dobre pozná, ale zase podľa toho, v akej krajine, a aká je tam úroveň zdravotníctva..
sefko, toto nepodceňuj a ihneď vyhľadaj lekára.To čo popisuješ môže byť reakcia na pokazené jedlo!!Vôbec nemusíš pociťovať žalúdočné ťažkosti, ale tvoja pečeň mohla aj takto zareagovať. Spomeň si čo všetko si jedol, aby si poinformoval lekára, ktorý ti nasadí liečbu.Nepanikár, nevidím ťa ako to presne vyzerá, ale nezostávaj v samoliečbe, najmä ak si mimo domu.Určite pi veľa čistej vody a zdrž sa jedla, kým ťa nevyšetria. Daj vedieť, ako si dopadol.
Držím palce!