navsteva u gynekologa prvy raz

lil16

mno ja mam16rokov..a celkova sa my protivi visetrenie u gynekologa....chcem tam ist prvikrat s priatelom a nie z matkov...podla mna to nie je az take strasne...visetri a konec..papa

palacinka

predstav si ake neprijemne bude to ked ti zistia nejake ochorenie v neskorsom stadiu, az potom sa ti bude protivit chodit po lekaroch a strachovat sa o svoje zdravie.. skus nemysliet na to vysetrenie, mysli nato ze to je pre tvoje dobro, koniec koncov to vysetrenie trva velmi kratucko a da sa to v pohodicke zvladnut.. drzim prsty ;)

ellyy

tak ja som bola teraz nedavno na gynde a mam 22. noo u mna to prebiehalo trosicku inak ako u palacinky...ja som tam isla kvoli istemu dovodu ale tiez prvy krat...ja som musela zaplatit aj poplatok za prve vysetrenie cca 10eur..sestricka si ma vzala dnu, este pred tym poplatkom sa spytala ze kde som chodila pred tym a ci som teraz prvy krat a spytala sa ma zakladne udaje ako meno priezvisko, datum narodenia a kde byvam a tel., potom som sla do cakarne a cakala som kym ma zavola doktorka..potom som prisla dnu a doktorka sa ma spytala ze kvoli comu som prisla tak som jej povedala, spytala sa ma na datum poslednej menstruacie, a ci som uz mala pohlavny styk...to kvoli tomu aby vedela ci ma moze vysetrovat zrkadlami...potom som sa sla prezliect a potom uz len vysetrenie na koze kde ma vysetrila zrkadlami a prstami prehmatala to bolo vsetko ziadne prehmatanie prsnikov ani ultrazvuk ani nic...a to bolo vsetko v pripade problemu ta posle o par dni na krvne testy alebo ti predpise lieky, nie je to vobec hrozne ako som si myslela a kvoli tomu som to odkladala rok a pol:-D:-D uplna pohoda trosku neprijemne ale inak ok takze sa nicoho nemusis bat:-) drzim palce

palacinka

lekar si zapise vsetky potrebne informacie o tebe (priprav si aj datum poslednej menstruacie), potom ta vysetri ultrazvukom a potom to klasicke neprijemne gynekologicke vysetrenie ktore zavisi od toho ci si este panna alebo nie (v tom pripade by to bolo cez konecnik)..a nakoniec ti prehmata prsniky..