Chcela by som približne za 3-6mes. otehotnieť. Ako sa na tehotenstvo pripraviť? Myslím hlavne po fyzickej stránke, stravovanie, cvičenie.
Príprava na tehotenstvo
Tiež si myslím, že všetko má dve strany. Ale ja určite budem užívať probiotiká, tie užívam aj teraz, to nie sú žiadne chemikálie, aj rybací olej a kvalitný vit. C. Vo finclube som našla feroforte -tam je zastúpená kys. listová a kvôli železu, lebo som bývala mierne chudokrvná. Je to určené pre tehotné. Pozrite:-)
no ono je to tak, že dnes má všetko dve strany mince. aspoň ja mám takú skúsenosť, že vždy ak som riešila nejaký problém súvisiaci so zdravím, tak som vždy našla aj názor za aj proti. takže som sa musela aj tak rozhodnúť na základe vlastného uváženia. lebo ani vedci nemajú všetci paušálne rovnaké názory. ide o to čo tvrdí väčšina, čo však nie je záruka, že majú naozaj pravdu.
aknitka, to, ze po uzivani vitaminov sa rodia vacsie deti je mytus, alebo slovensky povedane blbost. A co sa tyka kys. listovej, tak tam bolo urobenych vela vyskumov, ze naozaj limituje sancu, ze dieta bude mat razstep pery alebo chrbtice. Idealne sa ma zacat uzivat pol roka alebo najneskor tri mesiace pred planovanym otehotnenim. Uz len na hlupych mysiach bolo robene studium ohladom listovky. V kazdom pripade ju odporucam. Neviem, kde chodis ne taketo mylne informacie, ja osobne citam originalne vedecke clanky, ostatnym blabolom pisanym napr. v Slovenke (haha) neverim.
čítala som že s tou kys. listovou to nie celkom tak ako sa hovorí, vraj jej účinky neboli dostatočne preukázané, ale aj napriek tomu ju všetci odporúčajú cca tri mesiace pred otehotnením a prvé tri mesiace tehotenstva. určite ňou nič nepokazíš. inak žiadne prípravky užívať netrebe pokiaľ máš pestrú racionálnu stravu a všetky výsledky v poriadku. dokonca som počula že ženám ktoré užívajú v tehotenstve vitamíny sa rodia väčšie bábätká. ale či to je pravda neviem.
A predtým ako si otehotnela si nič nebrala? Či iba tú kys. listovú? Ja sa bojím tých vitamínov, má to veľa konzervačných látok a to si myslím, že nie je dobre.
Ak si zdrava, tak myslim, ze nic nie je potrebne. A odporuca sa brat minimalne kyselina listova pocas, ak mozne, aj pred tehotenstvom. Ja som momentane tehotna a beriem ELEVIT (je to komplex vitaminov pre tehotne), ale ja som mimo Sk a neviem ci je ich dostat aj u nas, ale aj u nas su myslim podobne Baby plan calibrum (pred tehotenstvom)...
No ja mám skôr podváhu, ale pribrať nedokážem. Mám rovnakú váhu od puberty, mama je tiež chudá a menš.funguje pravidelne takže sa skôr teším, že hádam by som mohla konečne aj trochu pribrať :-)
Jasné že alkohol a fajčenie nie, lieky neberiem, iba nejaké výživové doplnky. Myslím, či ste predtým nerobili nejakú detoxikáciu a ak akú? Brali ste aj nejaké vitamíny počas tehotenstva?
zalezi od tvojho momentalneho zivotneho stylu, ci nemas nadvahu, ci sa zdravo stravujes,... ak nie si si ista, tak je aj dobre uzivat nejake vitaminy pred tehotenstvom, ktore ti doplnia, co ti chyba.... Fajcenie a alkohol jasne spominat nemusim. Good luck.
ja som nič špeciálne neriešila akurát som išla na preventívnu prehliadku k obvodnej (pre istotu) a samozrejme ku gynekologičke. keď boli všetky výsledky v poriadku dali sme sa "do práce". ak máš nejaké dlhodobé zdravotné problémy tak sa poraď s lekárom napr. o úprave dávkovania liekov a pod. a zdravý životný štýl by mal byť samozrejmosťou bez ohľadu na to či chceš otehotnieť. to znamená min. alkoholu, žiadne fajčenie, racionálna pestrá strava a ak si rada bežne zacvičíš tak v tom pokračuj. držím palce aby sa vám to bez problémov podarilo hneď.