Mam 28rokov,dve deti a manzela.Stala sa mi velmi neprijemna vec.Asi pred pol rokom sa mi ozval jeden stary priatel.Bolo s nim super,hovorili dme o vsetkom kedze vlastny otec ma opustil brala som ho skor ako otca.Manzel o nom nevedel ani som mu o nom nerozpravala je velmi ziarlivy hned by si myslel same zle veci a podozrieval ma.Ja som bola ale stastna konecne som sa mala komu vyrozpravat,mal na mna stale cas.Inak nikdy sme sa nestretli rozpravali sme sa telefonicky.Byva od nas daleko.Zdoverila som sa mu aj s nasou zlou financnou situaciou ponukol sa ze pomoze najprv som vahala potom som mu dovolila poslat max 20eur na ucet.Poslal mi 150,neskor 300,potom dalsich 100.On si to mohol dovolit mala som to brat ako darcek.Nakoniec si zmyslel ze sa so mnou chce stretnut bez mojho vedomia objednal nejaku vilu niekde v bulharsku.Vtedy som sa zlakla ved som vydata zena.Samozrejme hned som odmietla.A vtedy prislo peklo.Zacal mi vypisovat vyhrazne sms.Ponukla som sa ze mu vsetky peniaze vratim no po splatkach ved nemam z coho naraz len aby mi dal pokoj.Kazdy den ma bombarduje smskamy v ktorych ma uraza ponizuje a vykrikuje kolko toho na mna minul a ci si viem vobec predstavit kolko som ho stala.Ako by to nestacilo pyta trojnasobok toho co mi poslal.Velmi lutuhem den ked som mu dala cislo svojho uctu.Mam z neho strach.Je to riadne psychicke tyranie boli ma zaludok som nervozna a tuhnem pri azdom pipnuti mobilu.Keby som bola vedela ze tie peniaze bude pytat naspat tak mu to cislo neposielam.Vravel ze je to darcek a ja som bola stastna.Az teraz mi doslo ze si ma chcel len kupit citim sa ako stetka ktoru vyplatili vopred a nesplnila svoje sluzby.A teraz pytaju peniaze naspat.Zverila som sa kamaratke ona vravela ze by naspat neposlala ani cent ved ja som peniaze nepytala.A darceky sa nevracaju.Ja to radsej splatim nech da pokoj ale co bude potom??Co ak s tym uz nikdy neprestane?Nedost ze mam nador nad oblickou,ze chudnem,ze nemam peniaze na lieky aj o tom dobre vedel....teraz este aj toto.Som zufala......co mam robit?
popalila som sa
Zas vam pisem som v soku,manzelovi som este nic nepovedala lebo nas PRIATEL sa ospravedlnil a doteraz bolo ticho.No asi pred tyzdnom mi zacal pisat smsky ze sa chce stretnut ze mu je to luto atd....kedze som sa neozyvala a uz neodpovedala (to som ani nespomenula ze chcel poslat dalsie prachy)dnes rano som dostala sms ze mu mam vratit 800eur do konca oktobra!!!!!!Vraj podla dohody.Akej dohody preboha???Vraj na mna vyrukuje s papiermi ze ma doklad o tom ze mi zaplatil ucet na mobil a aj vypis ze mi posielal peniaze.Co mam robit???Prosim pomoc...stale pise ze sme sa dohodli na pozicke to nie je pravda!!!!!Ozaj ma mozu trestne stihat za to ze mi niekto len tak dal peniaze a ja som mu zo slusnosti povedala ze ich vratim ak budem mat?a teraz si sam stanovil datum ze do konca oktobra.Preco klame ze to bola dohoda??preco mi ublizuje?Nic,nijaku zmluvu som s nim nepodpisovala.Co mam robit????
On sa ti vyhraza, vyhrazaj sa mu aj ty - policiou a sudom! Odkladaj si vyhrazne SMSky, neurobila si nic trestne
je to viac ako zle,zneužívať situáciu ľudí a hlavne keď je nepriaznivá.Ak si s ním nič nemala nemáš sa čoho báť-ono sa to povie,no kto uverí..?Chlap chlapovi áno,no žene sa zo zásady neverí.peniaze by som si nikdy nezobrala,lebo všetko za tým zostáva skryté,po čase by chcel aj tak viac a vydierať je úbohé....keď nie si v pohode.Nájdi odvahu a porozprávaj sa z manželom...ak v ňom máš oporu prekonáte aj túto situáciu
Ano.. ak to bude pokračovať je dobré ísť na políciu a ešte lepšie s nejakým dôkazom sms.. nahratý rozhovor
Ak nemas podpisanu ziadnu zmluvu tak nemusis nikomu nic vracat, pretoze to on nema podlozene cierne na bielom, kedze to bol "darcek". Zmen si cislo, ale napis ho na manzela, alebo na niekoho ineho...a hlavne si ho daj utajit. Tak ta nema ako vystopovat podla cisla mobilu.
Ak ta bude obtazovat, chod na policiu, vsetko im povedz. Nicoho sa neboj, ale manzelovi to povedz ako prvemu.
Mam nejake skusenosti s vydieranim, chce to pevne nervy.
podla mna by si to mala povedat manzelovi myslim, sice si pisala ze je velmi ziarlivy ale aj tak by som to povedala na tvojom mieste a spolu sa dohodnite.Aj ked bude velmi nahnevany urcite ho to prejde. Ale asi by som mu peniaze nevracala. Ak sa da mohla by si si zmenit cislo.
Ked si si peniaze zobrala tak teraz mu ich nevracaj.. ved on Ta vydiera a bude dalej aj ked mu ich vratiš..je to nejaky psychopad a nie kamarát..manželovi sa zver.. povedz mu že si to spravila pre rodinu ked ste v takej zlej finančnej situacii.. no len neviem ako bude reagovat ked je tak žiarlivy.. dufam že ti to dobre dopadne.. ale prachy mu nevracaj, ved nie si blba..alebo to nanho zahraj že si to manželovi už povedala a nech sa strčí do ri.. možno sa zľakne a dá pokoj.. skus to..
Manžel by asi mal o tom vedieť. Pokiaľ ide o peniaze, máš odložené tie SMS že Ti tie peniaze dáva? Ak áno, tak asi niet čo riešiť. Ak nie, neviem. Ale štandardne majú banky takú možnosť, že ak pošleš na niekoho účet omylom peniaze, tak myslím že do mesiaca to môžeš reklamovať, a ak Ti to uznajú, môžu požiadať adresáta o vrátenie. Takže teoreticky ak sa on pomýlil, mohol to riešiť so svojou bankou. Ak nevyriešil v termíne, tak jeho problém. Ak nemáte žiadnu dohodu o pôžičke, ani ústnu, tak neviem, ako by to dokázal. Ak máš nejaké urážlivé SMSky od neho, dobre si ich uschovaj, môžeš ich ešte potrebovať ako dôkaz.
Ale aby si mala od neho pokoj, asi by bolo rozumné mu tie peniaze vrátiť. Ale o nejakých trojnásobkoch by som asi neuvažoval, a číslo telefónu by si si asi mala zmeniť, aby si mala kľud.
carrie:
neblazni,nic mu nevracaj,chuj poj...any.
Manzelovi by som povedala pravdu aby ta nevydieral este aj tym ze hu to povie on... Neviem ako je to medzi tebou a muzom ale podla mna ked ho to prejde tak bude stat pri tebe...
uplne suhlasim s aknitkou