Pálenie žáhy / kyselina v tehotenstve

Marto

Ak ide o pálenie záhy bezprostredne po jedle, je dobré podporiť trávenie napr. probiotikami. Ak ide o dlhodobejší problém, vtedy je proti páleniu záhy účinná napr. masticha. Určite by som si nedával lieky proti žalúdočným kyselinám, lebo tie len spomaľujú trávenie a robia v bruchu zlotu. A to nemám len z vlastnej skúsenosti, ale sa o tom aj píše. helikobakterpylori.sk

lenim

Ahojte, vyskusala som vsetko, co ste tu radili tej babenke. Nic mi doteraz nezabralo tak normalne, len tie pastilky cmulacie... ale to len tak nachvilu. Potom zase vyvratim co m v sebe a ide to tak kolom dookola. Som len v 12tt a zvraciam dost casto. Vsetci tvrdia, ze to je normalne a nejak to neriesia. Mam pocit, ze mi tie kyseliny uz vyzeru dierku v krku :-) snazim si na to zvyknut, no nejak mi to nejde. Trochu mi este pomaha ked si dam pod jazyk krystalik morskej soli.

modrofuzik12

mne pomaha mineralka fatra alebo pastilky renie. tie su praktickejsie, lebo sa zmestia aj do kabelky. pritom su uplne neskodne, pretoze posobia iba lokalne a menia kyseliny na vodu.

hope

helika, ja mam ten isty problem, som v 30tt a pali ma zaha tak asi posledne 2 mesiace, najprv som to !zalievala" mlieckom ako tu pisu dole, teda aj stale to robim ale niekedy som sa v noci budila na neskutocne palenie tak som uz pytala radu od lekara, dal mi Malox na zuvanie, zabera vlestne hned, pouzivam to len v najnutnejsich pripadoch hlavne v noci. tiez je dobry MACES-su to take oplatky neobsahuje to ani sol, cukor, tuky a ani konzervacne latky. je to docela chutna, da sa to kupit aj v tescu.