Astma a 4,5 rocna dcerka

johan1

mne osobne pomohli mikroriasi(GTREEN GOLD IMUNE),po 3 mesiacoch užívania som mohol pretstať užívať lieky a dodnes nemám žiadne záchvaty ani problémy s dychom majsafajn.webnode.sk

deťúrence

Radila by som vyskúšať soľnú jaskyňu,moja dcera má 5 rokov a má atmu a návšteva jaskyne jej pomáha...ale treba pravidelne inak nie je účinok žiadny,po viacerých vstupoch sa jej stav zlepšil,hlavne ked je horšie počasie a zvýšený výskyt chrípok,aj doma sme jej kúpili soľnú lampu

Marianka

ja mam 18 rokov a takisto astmu. asi 2 roky. nie kazdemu astmatikovi pomahaju Tatry. mne napriklad uskodili a dostala som tam prvy astmaticky zachvat. ale solne jaskyne som neskusala. co sa tyka liekov, tie som brala niekolko druhov, ale nic mi nepomahalo, az mi moj alergolog odporucil spray Symbicort (najsilnejsi v Slovenskej republike) a ten mi pomohol. okrem neho beriem aj tabletky Zodac a vakciny Staloral. posledny zachvat som mala minuly tyzden, ked som bola chora, ale to som ho dostala spolu s chripkou. a okrem toho, lekari odporucaju najma alergikom pravidelne ockovania proti chripke a inym virusom, ktore nie su povinne, ale je dobre, ak sa clovek necha zaockovat. ja sice zvyknem byt po ockovani chora, ale potom mi to pomoze tak, ze po tej kratkej chorobe, ktora nasleduje po ockovani nie som chora aj 7 mesiacov. takisto nemam nijaky zachvat vtedy a je to v pohode. tak sa rozhodni miro.

alternativa

Jednoznacne astmu bez ohladu na vek treba liecit s lekarom. Je dobre pouzivat vsetky podporne formy, niektore su tu uvedene. Skuste aj PRAVIDELNU a castu /na zaciatok aspon 3x do tyzdna/ navstevu solnej jaskyne. A treba pozorovat reakcie dcerky. Na zaciatok moze byt napr. zvysenie kaslania, ale mal by to byt "vlhky", t.j. nie drazdivy suchy kasel. Ja sama som sa za niekolko mesiacov castych navstev v solnej jaskyni zbavila po dlhych rokoch liecby astmy - aspon dufam. Pozri si www.porada.sk cast Zdravie - O ucinkoch solnych jaskyn. Chodim do jaskyne, ktora ma prevahu soli hlbinnej /Pakistan, Polsko/, t.j. nie z Mrtveho mora. V tom ma prof. Dluholucky pravdu, ze Mrtve more bez vysokeho obsahu kuchynskej soli /ma jej asi 5%/ nema podporny efekt na dychanie.

alfa

ano, zmena prostredia je velmi prospesna-hory aj more. a doma vzduch zvlhcovat a zvlhcovat a samozrejme odstranit "prachoaroztoce lapace"-koberce, zavesy, plysove hracky...a zabezpecit antialergicky matrac, vankus aj paplon.

mamicka

zmeniť podnebie aspoň na čas. poznám deti, ktorým veľmi pomáha pobyt v Tatrách. Držím palce dcérke aj Vám.