Tetánia - panická porucha

Príspevok v téme: Tetánia - panická porucha
Lala1234

Dobry den,

asi pred 2 rokmi mi diagnostikovali tetaniu, no v podstate mi nikto nevysvetlil co to vlastne znamena. Pocas tohto obdobia som mavala panicke ataky, ktore vsak po urcitej dobe odzneli a tak som sa k tomu nevracala. Co ma vsak trapi skoro neustale je trpnutie pravej casti hlavy, ruky a tvare.(mam problemy s krcnou chrbticou a skoliozu od malicka) V poslednej dobe som zacala mat panicke ataky omnoho castejsie, spojene so strachom o vlastny zivot (ze mam nador na mozgu, kedze v mojej rodine sa az privelmi casto toto ochorenie vyskytuje).
Dnes som bola za neurologom, aby mi uz konecne zistil pricinu mojich problemov, no on miesto tohto aby zacal patrat po fyziologickej stranke veci, bez mihnutia oka mi nasadil Elify XR a Xanax. Neviem, citim sa zvlastne, podla mna na vec isiel uplne opacne - teda mal najprv zistit ci povod mojich problemov nie je vo fyzickom stave a az potom patrat po dusevnych problemoch. Neviem ci mam tie antidepresiva vobec brat, zda sa mi toho strasne vela na zaciatok. Chcela som ho poprosit o mageticku rezonanciu, no povedal mi, ze najprv to treba vysetrit psychoanalyzou a potom sa uvidi.
Poradi mi niekto prosim?

RNG

Tetania je4 zly [prenos nervovych signalov pre nedostatok vodicov prudu v nich(aniony, a kationy, tj iony kovov a najma CO2)
Na zvysenie CO2 v krvi staci pomalsie/kludnejsie dychat alebo dychat do vrecka, tj vdychovat vzduch plny vydychnuteho CO2,
Na kationy=kovove iony treba brat mineraly, najma K, Na, Ca, Mg, tj podla toho, co mas v nedostatku v krvi.
Tetania je casto dosledok zleho travenia, ktore si treba napravit, lebo neustale doplnovanie nie je riesenie permanentne, len docasne. A zle travenie vedie aj k hromadam inych zdravotnych problemov, vid napr pri nedostatku mineralov(tiez vitaminov D-3 a K-2) na osteoporozu. Pozor na "lieky" na neutralizaciu zaludocnych kyselin, tie spravidla znicia zaludocny cast travenia a obrany proti prestupu mikrobov cez zaludok z potravy do tela.

tilinka

NO TO JE SILA TA TETANIA PRAVE SOM SA TO DOZVEDELA, ZE JU MAM. AKO SA JEJ ZBAVIť PORAD KTO VIES. DAKUJEJ ZA ODPOVED

anonym_2137

Pojem tetánia som nepoznala, až raz mi dcéra povedala, že jej búši srdce, že je s toho vyplašená, a mala čudný pocit,tak samozrejme šla k lekárke. Neurologička jej diagnostikovala tetániu, no poslala ju aj na MR mozgu, to bolo o.k., dala jej nejaké lieky, pila magnézium a ani dlho ich nebrala a akosi ju to prešlo. Len keď sa jej na to opýtam, tak jej to nemám pripomínať, tak asi to má o.k. A dôležitá je psychika.

matuska2714

ahoj diagnostikovali ma tetaniu,ale o aky typ ja jedna mi nik nepovedal,ani mi niekto nevysvetlil ako sa to lieci,nasadili mi len mg6,ale to mi nepomaha.Kazdy den mam strasne bolseti hlavy,zvieravy pocit na hrudník,a trpnutie koncatin.Chodím aj na prechadzádzky snazim sa nestresovat,no nic nepomaha.Najhoršie je,ze sa bojim chodit niekam sama,ze sa mi nieco stane

susan1108

chcela by som od vás radu a úprimnú odpoved prosím... už 10 mesiacov trpím rôznými symptomami. zacalo to návalmi tepla do hlavy, pocit že umieram... tieto navaly prešli ale neznasam teplo, e mi vtedy na odpadnutie, strašne sa potím, problem zo zrakom nemám, iba taký, že sem tam sa mi trasie obraz... ale co ma stale trápi je hlava... mam v nej tlaky, palenie a trpnutie a brnenie, casto ma bolí a neviem si pomoct, od vtedy už mam aj druhý krat zapal mocových ciest, a stale ma bolí žaludok... lekari vravia že je to psychika... tieto stavy mam kažý den atak by som mohla popisať ako palenie trpnuite a brnenie, alebo vibrovanie lavej casti tela od hlavy až po nohu, lavu nohu si citim tak zvlastne... stauje mi hrdlo a pokožku... môže ist o sklerozu???... inak e mi stale na odpadnutie. emg som mala pozit. na tetaniu, ale mne sa nezda, aby tetania pracvala len na jednej p

olovici tela a stale!!!...inak magneticka mozgu negativ. je o možne???... MR miechy nebola robena... vdaka za vasu odpoved..alebo je to tá panicka porucha a depresia???... ale na pol tela???... inak pod touto diagnozou som evidovana u lekara, aj pod tetaniu...

icka

ahojte.Ja sa liečim na tetániu s prechodom do Panickej poruchy presne dva roky.Liečima neurológ.Beriem 1/2 SEROXAT.Veľmi mi to pomohlo.

bleee

tetania je pomerne bezny jav, neurolog aj psycholog sa s nou stretavaju dennodenne, ma ju mnoho zien, obcas sa vyskytne aj u muzov. Vyskytuje sa uz u dievcat v puberte. Tetania je popisny nazov pre zrychlene dychanie, dosledkom ktoreho sa u cloveka vyskytne cely rad somatickych tazkosti. Tieto tazkosti velmi vylakaju dotycneho cloveka, preto sa zacne viac vsimat, pozorovat, chodit po vysetreniach. Je z toho nervozny a napety, lebo si mysli, ze je to nieco vazne. Kedze je viac nervozny, napety, pozoruje sa, zakonite si nieco na sebe vsimne, co ho este viac vylaka, opet z toho zacne rychlo dychat a tetania v celej svojej dramatickej podobe je tu opet. Cize zacarovany kruh. Co pomaha? Ak pride zachvat, nevylakat sa, ale kludne dychat nosom tak, aby sa ti pri tom nafukovalo brucho (dychat do brucha), nie nadvihoval hrudnik. Dychat len nosom, nie ustami. Pri nadychu pocitat pomaly do 6 a pri vydychu tiez pocitat pomaly do 6. Takto dychat cca 5 minut. Toto si cvic kazdy den, aby ked pride tetania, aby si to uz mala zautomatizovane. Okrem toho treba upravit zivotospravu, zacat sa venovat pohybovym aktivitam minimalne 3x do tyzdna.

lila52

Ja mam tetaniu zistenu,vzdy ked dostanem zachvat tak uzivam magne B6,to pomaha,alebo je dobre vtedy dychat do vrecka al. sáčka.Zdá sa ti to možno trošku blbé,ale naozaj to vreckko pomáaha k ukludneniu,nakolko sa ti prekrvuje mozog. Čo sa týka tetánie,už ju mávam málokedy,lebo sa snažim menej stresovať ,a nič si nepripúšťam.Spravam sa tak ako keby som ani nevedela o nejakej tetanii,no a mne to funguje.

Pre istotu ale baby noste vždy pri sebe to vrecko a magnezium.Nikdy neviete kedy vam to pomôže

A ešte k tomu trpnutiu nôh,mne povedala lekárka že nepatria do priznakov tetanie....tak neviem

Ked som mavala tetanické záchvaty mala som len trpnutie ruk a silne tlaky na hlavu. Raz som dokonca mala až taký psychicky zachvat:( aj som šla odkvecnuť.
ja len tak som tu toho napísala,aby ste vedeli o čom to je

mimka_

tetania je siroky pojem.ono je to dost zlozite.aj ja som mala najprv ze tetaniu aj pp.tetania je rozna,ale aby som ti to vysvetlila tak,aby si to pochopila tak original tetania to je vykrucanie ruk,prstov,noh...ja som viac krat volola zachranku kvolo pp vysokemu tepu.ja to mam tak ze mi strpne hlava,ruky,nohy, telo,hrudnik a ten tep aj 170.to je zazitok.teda strpnutie.to je skor palenie,hrozne dvihne to aj tlak.mas aj nejake konkretne ataky?no a ta lekarka z ryclej mi povedala,ze tetaniu nemam,ze to robi pp.precitaj si temu uzkost.a tie lieky ber kym to s tebou neje velmi zle je to svinstvo

macka05

KLOP KLOP MA TU NIEKTO PROBLEMY S DYCHANIM NECH SA MY OZVE NA MOJ MAIL DAKUJEM POPISEME O TOM kicsinkom@zoznam.sk.MAM TAKTIWS PANICKU PORUCHU ALE JA UZ CHVALA BOHU ATAKY NEMAM LEN PROBLEM S DYCHANIM JE TU NIEKTO S PODOBNYM PROBLEMOM DAKUJ VSETKYM CO SA MY OZVU.